Čaje / čajovne
Čaje / čajovne
AKé čaje sú vaše najobľúbenejšie? Preferujete sypané alebo patríte do kategórie ľudí, čo pijú hlavne tie sáčkované, prípadne vám je jedno či je čaj len zafarbená voda?Kde na Slovensku(prípadne inde) kupujee kvalitné čaje?
Tiež by ma zaujímlo aktoré sú vaše obľúbené čajovne, vaše skúsenosti, udalosti, ktoré sa vám s týmto spájajú atď.
Medzi mojich "obľúbencov" patria napríklad Rooibos, Touareg a v Prahe som raz pil jedno božské Maté- myslím že to bolo s karamelom....
Tiež by ma zaujímlo aktoré sú vaše obľúbené čajovne, vaše skúsenosti, udalosti, ktoré sa vám s týmto spájajú atď.
Medzi mojich "obľúbencov" patria napríklad Rooibos, Touareg a v Prahe som raz pil jedno božské Maté- myslím že to bolo s karamelom....
kedysi ked žila moja starka sme chodili teda predovšetkym ona zbierať harmanček ,,,,,,,,tušim to bol on te žlte kvietky jj harmanček ....no a to bol vynikajuci čaj stoho ..nedam dopustiť ale teraz už len sačkove a značka nezaleži idem podla toho sčoho je ale aj tak to vždy dorazim cukrom takže ani poraidne necitim chuť
jediny ten harmanček ale domaci teda styhc kvetov som pil stalllleeeee bez cukru vpohode lebo bol sladky
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Super téma
Obľúbený čaj je zelený, potom maté, šípkový, mätový, harmančekový, Rooibos je tiež super. Mám rada skoro len bylinkové bez cukru, nech vynikne ich chuť. Ovocné nemusím. Používať skôr sáčkové, aj keď sypané sú určite kvalitnejšie a chutnejšie. Jediná taká čajovnička v našom meste je Bonsai, kde sa dajú čaje (a nielen tie kúpiť), ale aj posedieť a je to tam úplne super. Navyše tam pracuje také dievča s fantastickým dredmi
, ale to je už mimo témy. A ešte mám rada celkom všelijaké čaje s guaranou a také energy, namiesto kávy. 
-
Jeremy
Medium Professional
tak hodim sem ja moje oblubene caje
Tuareg - klasika zeleny caj s matou sladeny medom
Genmaicha - japonsky zeleny caj ochuteny prazenou ryzou
Rize - prazeny cierny caj sladeny karamelovym sirupom
Puerth - cierny zemity caj
a co sa tyka cajovni tak odporucam
čajovňa Alchemilka vo Vrútkach
čajovňa Klopačka v Banskej Štiavnici
čajovňa Medulienka v Piešťanoch
Tuareg - klasika zeleny caj s matou sladeny medom
Genmaicha - japonsky zeleny caj ochuteny prazenou ryzou
Rize - prazeny cierny caj sladeny karamelovym sirupom
Puerth - cierny zemity caj
a co sa tyka cajovni tak odporucam
čajovňa Alchemilka vo Vrútkach
čajovňa Klopačka v Banskej Štiavnici
čajovňa Medulienka v Piešťanoch
myslim,ze tema caj tu bola, ale to je jedno... napisem asi to co aj ostatni
tuareg - ale nesladeny
mam rad senchu zo zelenych
z ciernych pu-erh a assam
masala je samostatna kapitola
a mate s citronom alebo limetkou je genialne
co sa cajovni tyka.... ako pisala nauraa - v BB cajovnicka a carovna, inak som ich vela nenavstivil, akurat tak kaviarno/cajovnu Exit v blave vdaka jinovi - je tam fajn
tuareg - ale nesladeny
mam rad senchu zo zelenych
z ciernych pu-erh a assam
masala je samostatna kapitola
a mate s citronom alebo limetkou je genialne
co sa cajovni tyka.... ako pisala nauraa - v BB cajovnicka a carovna, inak som ich vela nenavstivil, akurat tak kaviarno/cajovnu Exit v blave vdaka jinovi - je tam fajn
-
hojko
Site Admin
Ci chcem alebo nie, velmi rad mam obycajny Popradsky caj - zasadne vsak ovocny. Z tych dalsich je to vela cajov od Liptonu alebo tiez aj Teekanne. Malokedy si vsak davam caj, vacsinou je to cola alebo jahodovy dzus, takze ten caj skor v zime alebo ked som chory.
Pred asi rokom som v jednom podniku pil caj, bol to jasminkovy caj, udajne caj na ukludnenie, k nemu med... a ked som pocul cenu, ze 60 ci 70 korun za ten caj, tak ma v momente napadlo, ze som si mohol dat dve coly a ist spokojne domov.
Pred asi rokom som v jednom podniku pil caj, bol to jasminkovy caj, udajne caj na ukludnenie, k nemu med... a ked som pocul cenu, ze 60 ci 70 korun za ten caj, tak ma v momente napadlo, ze som si mohol dat dve coly a ist spokojne domov.
Jj, kvalitne caje lacne nie su, v centre Prahy v cajovni jeden vysiel na vyse 80-90 ceskych korun...ale tam zasa clovek nechodi kazdy den a v cene je zahrnuta aj ta atmosfera (neviem si predstavit podobnu atmosferu pri cole, este tak mozno pri kvalitnej kave...)hojko napísal:Ci chcem alebo nie, velmi rad mam obycajny Popradsky caj - zasadne vsak ovocny. Z tych dalsich je to vela cajov od Liptonu alebo tiez aj Teekanne. Malokedy si vsak davam caj, vacsinou je to cola alebo jahodovy dzus, takze ten caj skor v zime alebo ked som chory.
Inak, s niekorymi cajmi treba ozaj opatrne, napr. ja pu-erh pijem hlavne vtedy ked potrebujem v noci bdiet- je naozaj silny, rovnako dobre urobene maté je riadny zivotabudic(vlastne skusenosti
caj ma dokaze zrelaxovat....pijem hocijake mozne caje....najcastejsie ale orange roiboss(ci jak sa to pise).....mozno je to blbost ale ja tomu verim:vodu pred varenim davsam pod papierovu piramu ktorej strana je otocena na juh......voda je omnoho chutnejsia....nedokazem to vysvetlit...ale predviedol nam to aj profak a funguje to
-
Waagbistritz69
King
-
pryja
Darca
Taky tak. Prevazne cierny, obcas matovy alebo zeleny a ovocne mi vobec nechutia/napr. Klember tam dava tolko farbiv, ze ten caj je az neprirodzene kriklavy a to je sacok vo vode 5 sekund a na popradsky mam spomienky ako na ponozkovy vyvar/Lub0$ napísal:Najradsej mam cierny....ovocne moc nemusim....a ked som v cajovni tak si stale davam iba cierneNo nepoviem ti presne nazvy, lebo si nepamatam.....doma pijem iba sackove, ine ako sackove ani nekupujeme takze tak...
Doma v poslednej dobe kupujem len v Kauflande cierny alebo zeleny caj Impra, ktory chuti fantasticky. Mozem len odporucat.
http://www.prirodna-lekaren.sk/Impra-Tea-Sri-Lanka/
A sypane vobec, to je moc komplikovane
No, ono aj samotna pripava kvalitneho caju môze byt cosi ako ritual a myslim ze pre niektorych ludi je rovnako dôlezity ako potom jeho popijanie....Napr. (to mi hovoril jeden znamy z Ceska, ktory sa v cajoch celkom vyzna), u cajov ktore sa zvyknu zalievat viacero krat, sa prve zaliatie nazyva len akymsi preplachnutim - a caj sa nepije, vylieva sa, lebo az po prvom "oplachnuti" ziskaju listky tu spravnu kvalitu na dalsie luhovanie.....pryja napísal: A sypane vobec, to je moc komplikovane
-
Runes
Addict
btw tak ma napada gumkac je haluska to je oocny caj a v nom su gumene medvediky 
A sypany acj neni az taka zlozitost na doma len si nekupis v cajovni ale v cajovom obchode a k tomu kupis hrncek s cednikom pak caj nasypes do cednika hodis do hrnceka nechas poluhovaqt a mas daco medzi sackovym a sypanym
A sypany acj neni az taka zlozitost na doma len si nekupis v cajovni ale v cajovom obchode a k tomu kupis hrncek s cednikom pak caj nasypes do cednika hodis do hrnceka nechas poluhovaqt a mas daco medzi sackovym a sypanym
skvela tema
. samozrejem mam rad sypane caju su ovela lepsie ako tei bala sackove za 24sk. v ke chodim do cajovni s nazvom Dobrá čajovňa maju to tam pekne , dobre ceny aj muzika je v pohode ale smallvil bol som tam raz a stacilo mi
. caje ktore mi chutia a zaroven ich kupujem v KE vo ,,velkom" tesku su : rooibos,cesta okola sveta,bambus,zeleny caj s papajou(ten milujem),vitaminova bomba... tie su perfektne ale naopak nenavidim mate,vanilka+smotana a take podobne... , tolko k tomu