Nikotinove naplaste, zuvacky,...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Fiju
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Nikotinove naplaste, zuvacky,...

Príspevok od používateľa Fiju »

Skusal niekto niektoru z tychto alternativ k cigaretam? Za kolko sa vobec daju take nikotinove naplaste, zuvacky ci cukriky kupit a aka je ich ucinnost? Popripade ake su este dalsie alternativy okrem vyssie vymenovanych (nemam na myslim skvele odpovede typu "zuvacky, popripade najdi si babu" a pod.)
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Alternatíva? Neslúži to náhodou na odvykanie? :lol: Najlepšie je aj tak nefajčiť :roll:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Skusal som zuvacky, v momentoch najvacsich abstakov to trochu upokojilo. neuzival som to podla navodu.
Balik stal 3 stovky a vydrzal mi asi mesiac.

Bez pevnej vole a dobreho dovodu fajcit neprestanes.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

pevna vola by aj bola, len u mna je dolezitejsi ten dovod a ten prave nemam :D
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ono je jednoduche vydrzat nejaky cas fyzicky aj psychicky.. problem je v tom ze po dvoch troch dnoch si povies: "A preco som vlastne prestal? Ja mam rad fajcenie. Zijem iba raz.." a podobne. Budes si to pred sebou ospravedlnovat a tvoj Mr.Hyde ta po case presvedci ze si mas zapalit.
mehmed
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mehmed »

Neprestaneš fajčiť z nejakého racionálneho dôvodu. Musí ti nejako prepnúť. Môžeš žuť náplaste a lepiť žuvačky za ucho, zapáliš si.

Pokiaľ ti to bude chutiť, budeš to mať rád, tak budeš fajčiť.
Poznám ľudí, ktorí prestali fajčiť zo dňa na deň.
A poznám veľa ľudí, ktorí vedia dobre, čo cigarety spôsobujú a fajčia aj tak. Skoro všetky sestričky, ktoré poznám a aj polovica doktorov. Hm. :?

Ja viem, aj mne chutí tabak. zabafkať si ale z fajočky, to je pre mňa.. 8) alebo dobrá cigara.

ale asi nie to si chcel vedieť. no.. ja som mal zopár tých žuvačiek a hoci som ich vyžul podľa návodu a som veľmi slabý a príležitostný fajčiar, necítil som sa nejako ináč ako obvykle. Písali na obale, že 2mg nikotínu / žuvačka. Na druhej strane, keď sfajčím neajkú cigaretku, tak to cítim pekne, pomotá ma.
Ale ako vravím - toto nič.. :( nuž.. :wink:

Ser na cigarety. PEČEŇ!! Tá má úžasnú regeneračnú schopnosť! A aj sa ľahšie transplantuje. Pľúca až tak nie. Nehovoriac o tom, akú máš zasvinenú pokožku potom z toho svinstva z cigariet. A všetky tie rakoviny...

/napadla mi ešte jedna vec: Ako nádejný farmaceut som si istý, že tie spomínané miligramy nikotínu v tej náplasti alebo žuvačke naozaj sú prítomné. Ale nie som si istý, či fajčiari fajčia najmä pre ten nikotín a preto jeho zabezpečenie z iného zdroja by malo vyriešiť otázku fajčenia.

To je tak, ako môj vzťah ku :smt003: . Obsahuje určité percento alkoholu, ale aj tak je to len pivo. Bude mi niekto hovoriť, že som závislý na alkohole, preto bude za mnou chodiť s infúzkou, bude mi dodávať presne vypočítané dávky alkoholu do tela, aby ma zbavil závislosti. Ale nebude to fungovať. Lebo hlavne pivo je to, čo chcem. Nie až tak veľmi ten alkohol.

Podobne s tými cigaretami, no. Kým bude chutiť, bude sa fajčiť. A bude aj nikotín, ktorého fyziologické účinky sú podobné kofeínu [však to majú aj v názve :) ], čo znamená nie nejako obzvlášť škodlivé.

Preto tento môj sloh :oops: zhrniem: Ak netrpíš ťažkou fyzickou závislosťou práve na nikotíne, tak ti žuvačky ani náplaste podľa mňa netreba.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak to som na tom priblizne rovnako ako ty. Ked fajcim, tak fajcim kvoli tomu, ze chcem citit chut cigarety, akokolvek to niekomu pride divne. Preto nefajcim marsky, startky, a podobne, ale ked nemam peniaze tak si radsej pockam na dalsi prijem a potom si kupim marlboro alebo davidoff. Kvoli chuti.

Teda, taka fajka, alebo cigara, to je lepsie, ale fajku uz nemam, kedze som nemal nastroje na udrzbu tak sla do vecnych lovist, a chutne cigary su pridrahe na pravidelny konzum. Dam si ich, ale iba prilezitostne.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ak by si chcel prestan pozri toto http://prestanfajcit.sk/ stoji to 900sk ale naozaj pomaha. kamarat fajcil 30-40 denne a teraz uz mesiac nic, ja menej a posledne dni tiez nic. naplaste su na to aby si ich lepil a kupoval dalej. toto je na moje pocudovanie naozaj ucinne.
ale treba byt pevne rozhodnuty a co pomaha napr. mne je ze si odkladam kazdy den 30-60sk na policku aby som videl kolko som usetril.
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Možno ti pomože aj toto :wink:

http://www.kurakovaplice.cz/
mamo4ever
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Nikotinove naplaste, zuvacky,...

Príspevok od používateľa mamo4ever »

Ing. FijoK napísal:Skusal niekto niektoru z tychto alternativ k cigaretam? Za kolko sa vobec daju take nikotinove naplaste, zuvacky ci cukriky kupit a aka je ich ucinnost? Popripade ake su este dalsie alternativy okrem vyssie vymenovanych (nemam na myslim skvele odpovede typu "zuvacky, popripade najdi si babu" a pod.)
Sluzia na odvikaniea ja osobne som toho nazoru, ze radsej prestat fajcit vlastnou volou, ako minat eura na tieto komercne sracky...

:D
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

fajcenie je jednoznacne psychicky problem ... z casti aj fyzicno len to by som skorej povedal ze clovek sa vracia do normalu a ked mal 10 rokov dvihnuty tlak zasrate pluca a zrazu sa to cisti tak sa clovek citi divne to je jasne ... tabletky som skusal 4 mg ... stoja 450 /mesiac ... ale staci ze ma foter raz nasral a fajcim znova ... tazko povedat uz som sa zmieril s tym ze na to skapem ..
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

zelovoc napísal:ak by si chcel prestan pozri toto http://prestanfajcit.sk/ stoji to 900sk ale naozaj pomaha. kamarat fajcil 30-40 denne a teraz uz mesiac nic, ja menej a posledne dni tiez nic. naplaste su na to aby si ich lepil a kupoval dalej. toto je na moje pocudovanie naozaj ucinne.
ale treba byt pevne rozhodnuty a co pomaha napr. mne je ze si odkladam kazdy den 30-60sk na policku aby som videl kolko som usetril.
ono ide o to, ze pozname dva druhy zavislosti - fyzicku a psychicku, cize jednej sa zbavis pomocou zuvaciek, naplasti, cize tej fyzickej , ale ta psychicka tu ostava a s tou musi kazdy bojovat.

A ten program - vysetrovala som jednu pacientku, ktorej tato 900 sk kura pomohla, ale jej manzelovi nie.
Napísať odpoveď