Taktovanie vo windowse (CPU)

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Taktovanie vo windowse (CPU)

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Zdravim, nepoznate nejake programy na dosku gigabyte 8ie2004, s ktorym by som vedel taktovat aj vo wine? ... thx
aquafresh1
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

napis aku mas dosku
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Par vyrbcov dosiek ma svoju taktovaciu utilitku, treba ale pripomenut, ze pri zmene FSB pri nabootovanom systeme dochadza k chybam, ktore ty mozno nespozorujes, ale je to tam, pokial hybes s FSB. Jedine nasobicom. Ale sam so taktoval cez FSB vo windoze a poho - teda poho, chyby som nespozoroval, i ked tam urcite boli...

MSI ma napr. CoreCell, Asus AI booster ci jak sa to vola, GB ma EasyTune, nie su na zahodenie - hlavne ten GB ma slusnu podporu a funguje.

Potom mas moznost ClockGen - program, ktory je ovladany .pll suborom, musis zistit aky mas generator frekvencii na doske, k nemu stiahnes .pll ovladac do ClockGenu a taktujes si...
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

faajn, stiahol som si easytune funguje mi to vsetko perfektne, dakujem za pomoc, mam GIGABYTE 8IE2004, procesor Pentium 4 Northwood 2.0 Ghz
OphusS
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa OphusS »

misokgb napísal:Potom mas moznost ClockGen - program, ktory je ovladany .pll suborom, musis zistit aky mas generator frekvencii na doske, k nemu stiahnes .pll ovladac do ClockGenu a taktujes si...
Pomozes mi s tym? mam MSI K8T NEO a AMD Sempron 2600+, ale uz som dvihal z 1.6 ma 1.8 ... DIk :P
Inspectah Deck
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Inspectah Deck »

ale zevraj to nieje moc dobre taktovat cez win moze skorej dojst k poskodeniu hardwaru
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

vsetko vyriesene, funguje... thx
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

OphusS napísal:Pomozes mi s tym? mam MSI K8T NEO a AMD Sempron 2600+, ale uz som dvihal z 1.6 ma 1.8 ... DIk :P
Sak a co v BIOSe ta nepusti? ViA chipset, to bude skor smrt a nie taktovanie... Nechce sa mi hladat, ale pochybujem, ze dosky s viou maju CoreCell podporu od MSI. Skus pod BIOSom taktovat, i ked to bude marna slava. Radsej predaj dosku a kup inu, alebo predaj procak a kup silnejsi, lebo tuto si toho moc nepotaktujes, teda mozno hej, ale kym to na takom suxe vyladis... :wink:
tomasc000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa tomasc000 »

OphusS napísal:Pomozes mi s tym? mam MSI K8T NEO a AMD Sempron 2600+, ale uz som dvihal z 1.6 ma 1.8 ... DIk :P
ja mám Celeron D 3,06GHz a dal som ho až na 3,91GHz a teplota pri záťaži sa blížila ku 100C, ale nárast výkonu bol enormný skoro 30%
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

porovnavas intel a AMD ?? :roll: ... Ale sempron som mal aj ja a so zakladnym chladicom v poho mozes dat aj 2.0 -2.2Ghz ked mas dobre chladenie tak v poho aj 2.4 a viac .... mne bol nestabilny pri 2.4 ale mal som iba zakladny chladic a asi som ani nedvihal napatie ... // Sice som si vsimol aby som ta nezavadzal , ja som mal 2800+ default 1.6Ghz..
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

tomasc000 napísal:ja mám Celeron D 3,06GHz a dal som ho až na 3,91GHz a teplota pri záťaži sa blížila ku 100C, ale nárast výkonu bol enormný skoro 30%
pocuj aky mas chladic to s boxovanym si toho celera taktoval?si kup radsej nejaky freezera lebo nieco dobre aby si to uchladil bo takto ti velmi skoror odide ten procak..pri tej teplote naozaj bacha na to...a celerony zase zalezi od jadra kolko znesie..ako ho vyrobca navrhol an aku maximalnu hodnotu tepelnu co znesie to si zisti an intelackej stranke a nepusatj do neho nejako moc napätie bo si ho odpalis...
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

Inspectah Deck napísal:ale zevraj to nieje moc dobre taktovat cez win moze skorej dojst k poskodeniu hardwaru
a na notbukoch ked si system nastavuje frekvenciu podla potreby??
TargetMe
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Taktovanie ci len uspora energie

Príspevok od používateľa TargetMe »

Charger napísal:a na notbukoch ked si system nastavuje frekvenciu podla potreby??
Opravte ma keď sa mýlim ale podla mňa tam ide skôr o úspore ako taktovaní keď nepotrebuješ taký vysoký výkon zníži výkon a tým dlhšie ti baterky vydržia....
tomasc000
Medium Expert
Medium Expert

dekarbon napísal:pocuj aky mas chladic to s boxovanym si toho celera taktoval?si kup radsej nejaky freezera lebo nieco dobre aby si to uchladil bo takto ti velmi skoror odide ten procak..pri tej teplote naozaj bacha na to...a celerony zase zalezi od jadra kolko znesie..ako ho vyrobca navrhol an aku maximalnu hodnotu tepelnu co znesie to si zisti an intelackej stranke a nepusatj do neho nejako moc napätie bo si ho odpalis...
no to nebolo na stále, len na test čo to znesie a mám Zalman chladič a pri takte na 3,53GHz je teplota pri záťaži do 45C
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

no tak zalman sa uz celkom da ale zas azlezi aj od modelu a nezabudaj si sledovat teploty
tomasc000
Medium Expert
Medium Expert

tak je to zalman CNPS7000C-Cu a hned po starte pc sa zapina HardWare monitor takze no problem otacky sa daju regulovat bud cez bios alebo cez regulator vyvedeny na bok skrine a tych 45C bolo nameranych po 8 hodinach GTA IV
Napísať odpoveď