Zmena studineho programu - vas nazor

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zmena studineho programu - vas nazor

Príspevok od používateľa braino.swk »

Caute vsetci,

po dlhom case zvazovania mojej situacie som sa rozhodol spytat aj na vas nazor, zaujimal by ma, a privital by som aj nejake rady, aj ked mi je jasne ze rozhodnut sa musim sam,

Som studentom Strojnickej fakulty Zil. univerzity.

Dostal som sa tam uplne bez problemov bez prijimacieho pohovoru.
Lenze, moje ocakavania boli ine, cakal som, ze to bude omnoho lahsia skola, nakolko brali vela ludi bez prijimaciek. No zistil som ze som sa mylil.
Je to tretia najlepsia fakulta z technickych smerov (minule o tom bolo v SME).

Najvacsim problemom a najviac ma trapi, ze na Gymnaziu som patril medzi najlepsich ziakov, vzdy som vsetkemu pochopil aj bez toho aby som sa moc ucil, zmaturoval som na same 1 (s pomocou Bozou, uroven B
8) ).

Teraz vsak patrim medzi priemer kružku a vela veciam nerozumiem nakolko mi chybaju technicke zrucnosti z priemyslovky kt. moji spoluziaci maju.

Najhorsie je vsak, ze ma to moc ani nebavi, a neviem ci ma cely zivot bude bavit risovat skrutky, loziska a pod. (obrazne povedane).

Siel som sem s tym, ze to bude dost flakacka a s predstavou ze bude zo mna konstrukter a dostanem sa do dakej slovenskej zbrojarskej firmy.
Dost sa zaujimam o vojensku techniku, zbrane, ale aj o manazment a ekonomiku.
Preto rozmyslam o zmene studia na Bezpecnostny manazment na FSI v Ziline.

Len neviem ci je dobre uplatnenie z tohoto stud. odboru na profesii nebolo moc ponuk.
Ked som pozeral predmety, napr. Matiku mali omnoho lahsiu ako my na strojarine, je tam ekonomia, manazment, zbrane a streliva, BOZP, nastrazne a vybusne systemy. Toto by ma dost bavilo.

Je tu niekto kto chodi na bezpecnostny manazment a vedel by mi povedat ake to tam je?

Trosku sa bojim zanechat studium, jednak u nas v rodine nikto nevymyslal a dokoncil to co zacal studovat, takze to by bolo zas reci ze co spekulujem a neviem co chcem.. a za druhe rok bezplatneho studia vtahu.

Co by ste robili vy v mojej situacii? Mordovali sa, ucili a riskovali ze budete studovat to co vas ozaj nebavi a je to narocne, alebo by ste skusili nieco nove?
Predbezne som sa rozhodol tak, ze uvidim ako porobim skusky, ci sa nepodcenujem nahodou a spravim ich v pohode,alebo ci len tak-tak alebo vobec..

za odpovede dakujem :wink:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Myslim ze to studuje qwerty, skus priamo jeho.
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

diky Fabo,
napisem mu PM,

este by som dodal ze som dost technicky zamerany, ale neviem ci az tak aby som zvladol strojarinu.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

braino.swk,

PM ti dúfam prišla........ Ale k téme...... Fabo má s tým qwerty-m pravdu, ten to študuje...... ten ti môže presne povedať čo a ako......... ale platí jedno, musíš si dobre rozmyslieť čo a ako, lebo je to čo????? Lebo je to vážna vec....... proste si treba rozmyslieť čomu sa chceš v budúcnosti venovať....... zvážiť si všetky za a proti a na základe toho sa optimálne rozhodnúť......... Ale to už je na Tebe.........
Leniv3c
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Leniv3c »

A co vravis na Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánikav Liptovskom Mikuláši ? Vysoka, neni však ulievačka ale niečo do seba to má. Byť vojak a máš pri sebe tie obľúbené zbrane...
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Leniv3c napísal:A co vravis na Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánikav Liptovskom Mikuláši ? Vysoka, neni však ulievačka ale niečo do seba to má. Byť vojak a máš pri sebe tie obľúbené zbrane...
aj nad tym som uz uvazoval,ale je tam dost negativ, navyse ludia co tam chodia vraj moc nedoporucuju, lepsie je vraj ist rovno do armady:)
ale uvazoval som aj nad tym, bola by to pre mna cest, len riskovat ze ked nezvladnem vratit vsetky peniaze spet, no nic moc...)
Leniv3c
Medium Star
Medium Star

Pozri, ísť hneď do armády ostaneš pri max. pri 25k čatárovi. Ked vyštuduješ tú školu je vačšia šanca ze budeš mať vačšiu hodnosť. Menej práce a viac platu. :wink:

ja som uvažoval ze po gympli pojdem na architektúru, ale teraz kedže si každý človek spravý v graf. editoroch čo len chce tak sa mi viac oplatí ta armáda kedže ma to baví. Brat je čatár (alebo desiatnik, nepametám si) a 20k mesačne je podľa mňa v pohode. So školou a vyšším titulom, viac peňazí.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

A odbor zbranove systemy sa ti myslim moze v armade dost hodit, aj vzhladom na moznosti karierneho postupu..
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

na AOS LM som si aj chcel dat prihlasku, ale tento rok ani neotvarali prvy rocnik. ktovie ci buduci otvoria. este medzi negativum pre mna patri aj moznost resp. povinnost ist do zahranicnej misie, som dost naviazany na rodinu a priatelku, neviem ake by to bolo ist na pol roka na rotacku prec.

aha AOS pada:
v akademickom roku 2008/2009 a 2009/2010 nebude otvárať vysokoškolské štúdium v bakalárskych študijných programoch
Leniv3c
Medium Star
Medium Star

Byť polroka preč a mať sa dobre celý život (predpokladám s dobrou hodnosťou po škole) ako spraviť tú technickú a kde ťa zamestnajú ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vitaj v klube tych ludi, ktori vyleteli alebo vyletia zo SjF v Ziline :D
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Vitaj v klube tych ludi, ktori vyleteli alebo vyletia zo SjF v Ziline :D
no nehovoril by so ze vyletim:D dnes som u Rusnaka urobil zapoctovku z MAT1 asi na 100%, ja len neviem ci z dlhodobeho hladiska na to mam...:) uvidim, kazdopadne mi to zdvihlo naladu.

edit/
hojko kde si pokracoval / pokracujes na studiu? na FSI? tam konci dost ludi co zmeni fakultu:)
Diestro
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Diestro »

braino.swk, trochu naivna predstava, ved prave tam kde beru vela ludi bez primaciek ich aj vela hned vyleti... ale byt tebou pockam ako dopadnu skusky a ked nespravis, budes mat este cas si dat prihlasku inde, aspon ja som to tak spravil a odisiel som zo skoly ktora ma vobec nebavila
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

braino.swk: Na SjF to zacalo a tam to aj skoncilo, nebol zaujem na pokracovanie.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

braino.swk napísal:hojko kde si pokracoval / pokracujes na studiu? na FSI? tam konci dost ludi co zmeni fakultu:)
no, to je pravda a potom dalsia taka zalozna fakulta byva Pedas. O tom koluje taky vtip, ze ked z FRI prejde niekto na Pedas, tak z toho maju vyhodu obe skoly - zvysi sa priemerna inteligencia ako na FRI, tak aj na Pedase :lol: :smt046
Napísať odpoveď