ASUS F5Z AP009

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
LALA
Novice
Novice

ASUS F5Z AP009

Príspevok od používateľa LALA »

Pomoooc prosim...
Stala sa mi taka vec kupil som si tento notebook ASUS F5Z AP009
bez operacneho systemu.Ked som prisiel domou a skusal som instalovat rozne windousy XP nepodarilo sa mi nainstalovat ani jeden.notebook ho proste neberie a ani originalnu verziu,jedine Vistu lenze Vistu naozaj nechcem prosim poradte mi co by som mal urobyt???Windousy XP som skusal instalovat roznymi sposobmy a skusil som asi 6 typov Windousu XP ale nic proste nejde.Prosim poradte ako to mam nainstalovat,??stalo sa vam nieco podobne??Dopredu dakujem za rady.
tukilluki
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tukilluki »

co tym myslis presne "nechce nainstalovat", a "nebere".
LALA
Novice
Novice

tukilluki napísal:co tym myslis presne "nechce nainstalovat", a "nebere".
Cdcko zobere, zacne pozerat data na cdcku ale ked uz ma naskocit instalacia tak vyhodi modru obrazovku a chyba dajaka 0x0000007B alebo daco take.
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

ma ten NTB ovladace na windows XP? lebo kamarat si kupil tiez NTB asus a robilo mu presne to iste, zial neprisli sme na navod ako to spravit, tak tam musel dat vistu a ta isla bez problemov nainstalovat
ale ak ma dakto navod ako to spravit nech napise :wink:
LALA
Novice
Novice

ONdr3j napísal:ma ten NTB ovladace na windows XP? lebo kamarat si kupil tiez NTB asus a robilo mu presne to iste, zial neprisli sme na navod ako to spravit, tak tam musel dat vistu a ta isla bez problemov nainstalovat
ale ak ma dakto navod ako to spravit nech napise :wink:
no ved to ze vista ide ale radsej by som chcel XP no ale co uz tak asi bude vista.No a ovladace ku notebooku som dostal samozrejme iba na Vistu :roll: Ale keby niekto vedel tak by som bol velmi rad.
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

upravte si instalacku win xp cez nlite, tym ze pridate do xp podporu pre vase sata hdd v notebookoch :]
ONdr3j
Professional
Professional

galleon napísal:upravte si instalacku win xp cez nlite, tym ze pridate do xp podporu pre vase sata hdd v notebookoch :]
tak to ma nenapadlo ale aj tak by sme nemali ovladace na XP (aspon na strankach asusu nie su) takze aj keby sme rozbehli instalacku xp a nainstalovali tak by sme nemali ovladace
ak mas na ten NTB ovladace na XP tak sprav to co napisal galleon :wink:
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: ASUS F5Z AP009

Príspevok od používateľa PeterCA »

LALA napísal:Pomoooc prosim...
Stala sa mi taka vec kupil som si tento notebook ASUS F5Z AP009
bez operacneho systemu.Ked som prisiel domou a skusal som instalovat rozne windousy XP nepodarilo sa mi nainstalovat ani jeden.notebook ho proste neberie a ani originalnu verziu,jedine Vistu lenze Vistu naozaj nechcem prosim poradte mi co by som mal urobyt???Windousy XP som skusal instalovat roznymi sposobmy a skusil som asi 6 typov Windousu XP ale nic proste nejde.Prosim poradte ako to mam nainstalovat,??stalo sa vam nieco podobne??Dopredu dakujem za rady.
presne tento book som istaloval znamemu... v BIOSe prepni(neviem kde presne) nieco ako AHCI (alebo daco podobne.. si to uz nepamatam) na druhu moznost(alebo naopak) a vtedy ti uz nebude hadzat Bluescreen...

ale aj ked su na oficialnej stranke ovladace na XP pre tento book, robilo mi problemy to nainstalovat.. no sam uvidis :wink:

ak by si chcel blizsie info tak ti poradim, napis mi na ICQ
ONdr3j
Professional
Professional

Re: ASUS F5Z AP009

PeterCA napísal:presne tento book som istaloval znamemu... v BIOSe prepni(neviem kde presne) nieco ako AHCI (alebo daco podobne.. si to uz nepamatam) na druhu moznost(alebo naopak) a vtedy ti uz nebude hadzat Bluescreen...
tak to ma vobec nenapadlo prepnut ahci rezim do ide :oops:
no treba len skusit, najprv treba pozriet ci su ovladace na xp a potom treba nieco robit
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

PeterCA ma pravdu, treba to prepnut z rezimu AHCI na IDE, v BIOSe by som to mal najst pod nazvom SATA mode, potom XP nainstalujes bez problemov
LALA
Novice
Novice

:smt009 :smt009 supeeeer ide to windous slape a ovladace neboli az taky problem uz ich stahujem tak dakujem vam chlapi moc stemi pomohli

//autoeditácia príspevku ( 15 Dec 2008, 23:40 )
LALA napísal::smt009 :smt009 supeeeer ide to windous slape a ovladace neboli az taky problem uz ich stahujem tak dakujem vam chlapi moc stemi pomohli
no a je to v pi... je to problem ovladace som stahol ale nesu kompatibilne a pritom su na windous XP neviete mi poradit kde mam hladat tie ovladce??na tento netebook ASUS F5Z AP009 dik
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PeterCA »

len sa s tym pobav... tie ovladace mi sli vsetky nakoniec :wink:
Napísať odpoveď