AKO SPUSTIM NEJAKY PROCES V BASHi NA POZADI ???
Vopred vdaka za kazdu odpoved !!!
Kód: Vybrať všetko
ps a | wc -l && sleep 120 &Kód: Vybrať všetko
skript.sh &> /dev/null &/dev/null je nieco ako cierna diera, co tam vleze to uz nevylezepato83 napísal:Mohol by niekto vysvetlit, naco je dobre toto zariadenie? Myslim /dev/null . Na odfiltrovanie neziaducich vystupov, ale na to sa da predsa pouzit trebars aj grep, aspon na tie jednoduchsie veci urcite, nic zlozite som neriesil zatial. Aj som to pozeral na wiki a pod, ale stale tomu dako nechapem.A keby bol aj daky priklad, by som sa tomu este viac potesil. Diki
p.s.: Chapem to spravne, ze sa tam vsetko straca, co je poslane na toto zariadenie ? Lenze potom naco nieco spustat, ked vystupy nechceme?
Nie pri každom programe je dôležité to, čo sa vypisuje na obrazovke. Napr. pri programe na komprimovanie súborov je dôležité to, aby to tie súbory komprimovalo. Ak robíš nejaký skript, ktorý napr. niečo zálohuje a tá záloha sa aj komprimuje, môžeš chcieť, aby všetko podstatné písal ten skript a nie tie programy, ktoré ten skript spúšťa (spustíš bzip2, a pri skončení skontroluješ, či nastala chyba; ak áno, tak vypíšeš nejakú hlášku).pato83 napísal:Lenze potom naco nieco spustat, ked vystupy nechceme?
Kód: Vybrať všetko
cat /dev/null > suborKód: Vybrať všetko
> suborKód: Vybrať všetko
SQL>alter system set log_archive_destination='/dev/null' scope=memory;Kód: Vybrať všetko
mv subor.dat /dev/nullKód: Vybrať všetko
cp /dev/null /cesta/k/suboru/subor.txtKód: Vybrať všetko
mv turtlak69 /dev/null # A si doma