Zdravim, potrebujem toto prelozit do zrozumitelnej formy. Netusim, v akom je to kodovani, doslo to od kamarata a uz aj parkrat predtym, tiez v rovnakej forme. A este lepsie bude, ak mi niekto povie, ci je mozne pomocou nejakeho nastroja zistit znakovu sadu? Tu je cast textu, co mi dosla. Je to sprava cez icq klienta, ja mam nastavene utf8, no co on, netusim.
toto zvykne chodit aj mne od ludi ktori vobec netusia ze by mi nieco posielali... skus zistit ci ti nieco vobec posielal, ak nie tak to je nejaky divny SPAM
BX napísal:toto zvykne chodit aj mne od ludi ktori vobec netusia ze by mi nieco posielali... skus zistit ci ti nieco vobec posielal, ak nie tak to je nejaky divny SPAM
Tiez si myslim, lebo nereaguje, ked odpisem. Ale s tym kodovanim, ak je to mozne, rad by som vedel, ako zistit v com je to.
DeJF napísal:nedošiel ti od toho kamoša niekedy odkaz na nieco na sposob "qip-smiles" ?
Nie, aspon nepamatam. U mna problem nie je, u neho je niekde, bo ked hodim hocktore slovo do googlu, tak ruske stranky to istia s rovnako vyzerajucim textom. Ja chapem uz, ze to nepisal najskor on, no text by ma zaujimal. Existuje nejaka moznost, ako zistit spravne kodovanie v takomto pripade? Mam taky dojem, ze riesenie je pokus-omyl.
Привет. Отправляй смс на номер с текстом и получай на мобилу бонус. Сервис проверен, работает. Только никому не говори
(ale vyzerá to tak, že tá správa nie je úplná, alebo tam boli obrázky, lebo tam chýba číslo kam sa má ta SMS poslať a chýba tam aj ten text)
Tie cisla som zmazal , pre istotu. Co, keby to bol predsa len ten kamarat a nahodou mi posiela udaje ku kontu. / jasne, len hlupak / To jedine som tam rozpoznal. Diki chrono. A je teda nejaky sposob, ked dostanem len zhluk znakov, zistit v akom je to kodovani? Nie len pri chate, ale celkovo,
Pre Linux napr. existuje (ale už dosť dlho je neudržiavaný) program Enca (v ňom ale treba vedieť, v akom jazyku to je).
Netuším, či existuje aj niečo univerzálne (museli by sa používať slovníky a podľa toho, koľko slov by sa tam našlo by sa hádal jazyk a znaková sada).
chrono napísal:Pre Linux napr. existuje (ale už dosť dlho je neudržiavaný) program Enca (v ňom ale treba vedieť, v akom jazyku to je).
Netuším, či existuje aj niečo univerzálne (museli by sa používať slovníky a podľa toho, koľko slov by sa tam našlo by sa hádal jazyk a znaková sada).
Co ty nevies ? Vdaka, pozrem sa na tu encu a uvidime, ako to bude so spokojnostou... Som skusal aj s iconv, recode, no to je stale len o tom, ze treba vediet vstupne kodovanie.