/home pre viac distribucii
/home pre viac distribucii
Ahoj chcel by som si nainstalovat viac distribucii (konkretne Fedoru10,Kubuntu,OpenSuse)... a priradit im /home adresar z Fedory10 ktoru aktualne mam.... 
Ked mas /home na samostatnej particii, tak nevidim problem, preco by si ho nemohol mountnut ku kazdej z nich. Ak pouzivaju vsetky KDE, tak nastavenia by mohli byt rovnake na kazdom, s ostatnymi programami to moze byt rovnake, ale taketo nieco som neskusal. Ale mozno je dolezita aj verzia aplikacii, nie mozno, ale urcite. Tak ale ty si sa pytal, ci sa to da pripojit ku kazdej z nich. Na to som odpovedal 
Nie, nerobil by som to, bo ten bordel v /home ... no nechcel by som. Co sa mna tyka, tak som jedneho casu uvazoval ohladne swapu. Ze by ho pouzivali vsetky distra, ktore su aktualne nainstalovane. Nakoniec som to ale neriesil, ale ak sa vyskytne moznost, tak skusim. Tam by problem byt nemal.chrono napísal:Máš pravdu, zmeniť sa to dá.Problém ale môžu spôsobovať rôzne verzie verzie programov, prípadne aj to, keď budú nainštalované rôzne balíky (napr. v domovskom adresári môže byť uložená cache pre fonty...).
Fungovať to môže, ale je otázne, či to má zmysel. Ty by si také niečo používal? (ja nie)
Re: /home pre viac distribucii
A z akeho dovodu by si to chcel robit? Myslim ze riziko prevysuje zisk, ale vlastne neviem co chces ziskat...LOLCATS napísal:Ahoj chcel by som si nainstalovat viac distribucii (konkretne Fedoru10,Kubuntu,OpenSuse)... a priradit im /home adresar z Fedory10 ktoru aktualne mam....
Tiez si myslim, ze to nie je moc dobry napad. Predovsetkym preto, ze nastavenia v ./home adresari mozu predpokladat nejake subory niekde v adresarovej strukture a rozne distribucie ich mozu mat na roznych miestach. Tyka sa to hlavne desktopovych prostredi, GNOME/KDE z dvoch distribucii budu mat na 100 percent minimalne nazvy nejakych ikon ine a na inom mieste. Rozhodne by som nesiel zdielat medzi distribuciami minimalne nastavenia desktopovych prostredi. Ak chces zdielat nastavenia nejakych inych programov, urob to takto:LOLCATS napísal:Ahoj chcel by som si nainstalovat viac distribucii (konkretne Fedoru10,Kubuntu,OpenSuse)... a priradit im /home adresar z Fedory10 ktoru aktualne mam....
1.Hlavnu distibuciu nainstaluj obvyklym sposobom
2. V kazdej dalsej si zmen UID a GID podla hlavnej distribucie
3. Niekde pripoj particiu s home adresarom hlavnej distribucie
4. Kazdej aplikacii so zdielanymi nastaveniami zmen adresar .aplikacia na symbolicky link ktory bude ukazovat na adresar .aplikacia v /home adresari hlavnej distribucii