Reinstal Windows -> Zmena písmen diskov

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Zdravím, neviem či tu taká téma je ale nenašiel som takže: Preinštaloval som si Windows XP Professional a dal som si XP Media Center 2008 normálne ho nabootovalo ale oznacilo mi ako hlavný disk ten ktorý bol pôvodne D tj. zálohy kde som mal filmy, hudbu atd. A tam kde je Windows označilo ho D. ČIže namiesto C mam D a namiesto D mam C :D A skusil som aj prehodit pismenka v spravcovi diskov ale on berie oba disky ako primárne. Dá sa s tým niečo robiť?

//autoeditácia príspevku ( 27 Dec 2008, 20:39 )
:?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Oba disky ako primarne? Ale to nema na pismenka vplyv...
Mozes zmenit pismenko hocijakeho disku na hocijake ine, okrem systemoveho disku. Ak mas fyzicky ten systemovy oddiel na disku (C:) PRED oddielom D:, tak sa pismenka pridelia takto. Ak to chces naopak, budes musiet pomocou trebars PartitionMagic-a schovat disk C: a potom nainstalovat na D: windows, tym si ho windows oznaci ako C: a potom mozes zase to povodne C: odkryt a dostane pismenko D:.
Pochopil? :wink:
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

štiepenie atómov mi príde ľahšie :D ale no čo nevadí šak pokiaľ to nemá vplyv na nič tak pohoda :) ja len tak len sa mýlim už klikám po pamati

Vidíš Lokálny disk je D a zálohy C a bolo to naopak
Prílohy
a5lwz01eigotjcqlyhvo[1].jpg
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

acronis disk director / partition magic, nabootovat a zmenit, ale potom ti asi uz nenabehne win :D mne sa toto tiez stalo, a riesenie bolo len vsetky particie zmazat a nanovo vytvorit, a po roku sa to nejako usporiadalo do povodneho stavu :D
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

akoze oba bere ako primarne jednotky a ten posledy je ako logicka jednotka? partition magic 8.0 by ti mal dokonale pomoct to vyriesit...

sprav s WIN particiu primarnu jednotku.. a ostatne ako logicke jednotky...

ak som sa pomylil v nazvoch lebo niesom si nimi isty tak sorry ale je pokrocila hodina :?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ak ma 4 particie alebo menej, tak mozu byt kludne aj vsetky primarne. Od toho, ci je primarna, alebo rozsirena, nezavisi pismenkovanie diskov :wink:
Napísať odpoveď