Citate knihy?
-
Iron-Eddie
Light Professional
hej citam, iked v poslednom case mi casu moc nezostava, no snazim sa, medzi moje najoblubenejsie tituly patri zaklinac(poviedky+pentalogia), trilogia Veza blaznov, Remarque-ovi traja kamarati a oddychovky od Richarda A. Knaaka(warcraft, diablo...) celkovo hlavne fantasy, no pomaly sa dostavam aj k svetovym autorom rokov minulych...
-
The Calvin
Star
- Kontaktovať používateľa:
Nedavno mi môj ujo doniesol neake knihy
Napoleon (Zivotopisna kniha)
Slepačia polievka pre dušu (skutocne pribehy ludi , z nuly milionarom)
Lexikon sluśného správania (nazov sam osebe)
Encyklopedia astronomie
Atlas dejín
Stihol som si trosku precitat z Lexikonu spravania , part stran z Napoleona a celu Slepaciu polievku. Neviem preco ale prislo namna obdobie citania
ale zasa nebudem citat kazdu knihu iba taku KVALITNU , musim este doma pokutrat po polickach
Napoleon (Zivotopisna kniha)
Slepačia polievka pre dušu (skutocne pribehy ludi , z nuly milionarom)
Lexikon sluśného správania (nazov sam osebe)
Encyklopedia astronomie
Atlas dejín
Stihol som si trosku precitat z Lexikonu spravania , part stran z Napoleona a celu Slepaciu polievku. Neviem preco ale prislo namna obdobie citania
Čítam všetko možné, až na poéziu (proste mi nič nehovorí) a rôznu dekadentnú tvorbu.
Za najlepších spisovateľov považujem:
George Orwell (1984, Farma zvierat, Zápisky zo španielskej občianskej vojny)
Niccolò Machiavelli (Vladár, napriek tomu, že má skoro 500 rokov, má stále čo povedať)
H. P. Lovecraft (dodnes uznávaný ako génius hororu)
Za najlepších spisovateľov považujem:
George Orwell (1984, Farma zvierat, Zápisky zo španielskej občianskej vojny)
Niccolò Machiavelli (Vladár, napriek tomu, že má skoro 500 rokov, má stále čo povedať)
H. P. Lovecraft (dodnes uznávaný ako génius hororu)
-
pinacolada
Guru wannabe
momentalne -
poezia:
vladimir reisel - premeny milovania (je tam viacero jeho basnickych zbierok pospolu)
stefan zary - satirikon (take jednoduche,vtipne basnicky na rozne temy.velmi aktualne aj dnes )
proza:
umberto eco - meno ruze
drama:
peter karvas - absolutny zakaz (to uz mam precitane a musim kazdemu odporucit. mraziva tema podana hravym jazykom.velmi zaujmave)
poezia:
vladimir reisel - premeny milovania (je tam viacero jeho basnickych zbierok pospolu)
stefan zary - satirikon (take jednoduche,vtipne basnicky na rozne temy.velmi aktualne aj dnes )
proza:
umberto eco - meno ruze
drama:
peter karvas - absolutny zakaz (to uz mam precitane a musim kazdemu odporucit. mraziva tema podana hravym jazykom.velmi zaujmave)
Hey je Bachman je iny King ale stale dobry. Nie je to ziadna ducharina ani cistokrvny horor ale ludska drama a casto dost absurdnaFrankie napísal:Jo, ta je dobraPaci sa mi ako su jeho knihy pisane pod pseudonymom.. ine
Priamociarejsie, realnejsie... drsnejsie
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Fakt dobrá sci-fi kniha je Malevil (autor: Robert Merle) - je to o postapokalyptickom svete. Wikipedia
//
//
Od Umberta Eca som čítal Foucaultovo kyvadlo a to tiež odporúčam.pinacolada napísal:proza:
umberto eco - meno ruze
-
Menojenanič
Expert
-
pryja
Darca
Ja som kedysi kupovala od Kinga vsetko rad radom a posledna kniha, co mam od neho je Nespavost, ktoru som par krat zacala citat a nikdy som to nedocitala. Nejako som sa nevedela dostat do toho deja. A casom zacal vydavat hrubsie a hrubsie knihy, ktore pekne zdrazeli a momentalne patria asi k najdrahsim na pultoch. To uz radsej dam za CD, ako za knihu, ktoru raz precitam a bude na policke zapadat prachom.shawty77 napísal:V poslednom case som vela knih necital bo nebolo casu ale vdaka jezisovi som momentalne zazraty do Blaze od mojho oblubeneho S. Kinga. Drsny pribeh
Ale aj tak King je pre mna king v literature