Pokazene kurenie v aute

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Pokazene kurenie v aute

Príspevok od používateľa heker »

Pred asi tromi tyzdnami sa mi stala taka divna vec. Idem si na aute (Peugeot), kurim na maximum a plny vykon (vari 30 stupnov), zastavim. Ked nastartujem, tak nic, kurenie nejde, ale nevsimol som si to, az po case. Nesiel ani teply a ani studeny vzduch, uplne odislo kurenie. Tak som odniesol auto do servisu, vraj bol pokazeny regulator teploty a oprava stala 4600 korun. Presli dva ci tri tyzdne a v utorok pred Silvestrom zase, idem z jedneho lyziarskeho strediska, tak primerane som kuril (mozno 27 stupnov, plny vykon) a citim smrad. Povedal som si, ze to bude smrad z okolia v tej dedinke cez ktoru som prave isiel, tak som vypol kurenie. Chvilu na to som zastavil a ked som siel o nejaku pol hodinu domov, tak zapnem a nic. Vedel som, ze bude asi zase pokazeny ten regulator teploty.

Mna vsak zaujima co moze byt pricinou tejto chyby, pretoze po ine roky sa to nestavalo a teraz 2x po sebe. Platit dalsich 4600 korun sa mi za to nechce, neviem ako sa servis postavi k tomuto problemu, kedze to nebolo robene v oficialnom servise Peugeotu, ale cez jedneho znameho, ktory ma servis a ma vsetky potrebne vybavenia aj pre napojenie auta na pocitac a naslednu diagnostiku.

Rozmyslam, ze ci nemoze byt problem v nespavnom pouzivani, teda hned po nastartovani som pustil na plny vykon kurenie, nechal som nastavenu maximalnu teplotu a isiel som. Ako inak, fukal studeny vzduch (ten som prepinal na zaciatku na fukanie na celne sklo), ked sa oteplilo a isiel uz horuci, tak som to stiahol na mensi vykon, stiahol som aj teplotu tak na 22-25 stupnov (v zavislosti od teploty v aute) a potom som prepinal na automaticke riadenie. Moze byt tento problem sposobeny tym, ze som hned na zaciatku este ked bolo auto studene daval maximalny vykon aj teplotu, aj v casoch ked vonkajsia teplota bola -10 stupnov? Alebo aka by mohla byt pricina tohto problemu, najma ked sa to pokazilo 2x po sebe?

Kazdemu za rozumnu radu dakujem. Hlavne dufam, ze sa ozve Kibo.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Kibo sa ozyva a konstatuje, ze sa tie pazuty dako seru :D tema podtouto ma pazut daky problem s mazanim...
no ale k teme, to, ze zapnes kurenie hned po starte by s tym nemalo mat nic spolocne, maximalne v rovine teoretickej sa moze stat to, ze v tychto mrazoch hned po zopnuti regler pukne, ale moc tomu neverim, to by praskali vsetky. co ti robi to kurenie? vzduch fuka, ale nekuri alebo ani nefuka alebo ako? skus to prosim ta specifikovat. a este napis, ci mas klimu alebo iba kurenie ako v skodovke, zavisle od termostatu a chladiaceho okruhu :)
heker
Redeemer
Redeemer

Je to riadene elektricky, teda zapinanie, vypinanie, nastavenie teploty a vykonu. Cize vsade su len gombiky.

Ked zapnem, je jedno ci teply alebo studeny vzduch, nejde nic. Vsetko sice svieti, paluvny pocitac nic nesignalizuje, ale nefuka vobec, ani len naznak tepleho ci studeneho vzduchu.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

co je to konkretne za model pazuta?
heker
Redeemer
Redeemer

607, diesel

//autoeditácia príspevku ( 04 Jan 2009, 19:39 )
Este doplnim, ze to ma klimu.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

toto? to mas potom klimu, mozno automaticku
ked nefuka ani vzduch, moze to byt opakovana chyba, co ti uz opravoval znamy, stat sa to moze, kednefuka vzduch, byva to vacsinou rezistor kurenia alebo poistky, ale kazde auto to ma robene inac. skusil by som poprezerat poistky, aj ked nic nenajdes. potom by som isiel za tym znamym, ze co sa ti stalo, nech pripadne pozrie menenu suciastku a nech ju pripadne reklamuje. nech ti pripadne skontroluje elektroinstalaciu, kostru, ci niekde nepreraza a na zaklade toho ti robi toto, nic ma narychlo ine nenapada
Prílohy
665261_4.jpg
525937_11.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Ano, presne take.
Napísať odpoveď