Zdravotna stolicka

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Dudas50
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Zdravotna stolicka

Príspevok od používateľa Dudas50 »

zdravim
potreboval by som pomoc pri kupe stolicky/kresla k PC
pred mesiacom som bol operovany na chrbticu (hernia disku).kedze som student tak vela sedim a doktor mi odporucil kupit si neaku lepsiu stolicku k pc a uceniu.rehabilitacna sestra mi odporucala dinamicke sedenie na stolicke znacky Spinalis... lenze tie stolicky stoja dost vela a proste si nemozem dovolit vyhodit 500eur za stolicku k pc.
preto by som vas poprosil o radu...na nakup mam max 170euro...
zatial ma zaujala http://www.rstudio.sk/predaj-nabytku/pr ... ucts_id=46 spolu s touto http://www.pomocky.sk/Produkt.aspx?OrderNo=23903 podlozkou....
mal by niekto neaky lepsi napad?
olihope
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa olihope »

aj ja som kukal, a tie spinalisky sú strašne drahé, ja tiež veľa sedím pri pc a chrbtica trpí, odporučiť ti môžem fitloptu, ale ja som už dve praskol, ale neboli až také drahé 300-600Sk, ale záleží od podlahy a podobne, ale fitlopta je to isté ako spinaliska, ale s tým, že to nie je také komfortné ;)
Dudas50
Medium Star
Medium Star

no s fitlopt nemam dobre skusenosti kedze som dost vysoky (186cm) tak som nevedel najst dost velku loptu.....
olihope
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa olihope »

Určovanie podľa výšky postavy:

Pod 140 cm
45 cm

140 až 160 cm
55 cm

160 až 180 cm
65 cm

Nad 180 cm
75 cm

Nosnosť: 300Kg

Myslím, že sa predávajú aj 85ky

Odporúčam jednu talianskú značku, ale neviem si spomenúť ako sa volá ...
Dudas50
Medium Star
Medium Star

no hej odporucali mi 85ku ale taku som nenasiel
holenda
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa holenda »

a klakacka? zevraj je to dobre na chrbat... daj v googli v obrazkoch hladat klekacka alebo klakacka, ked to nepoznas... videl som to v obchode v cene okolo 3500.-
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

no ja mam 199.5 (myslim vysku ze ano :D ) a doma tusim 75cm fitloptu a nemam pocit zeby bola mala - uvedom si, ze spravny sed je taky, aby si mal v kolenach cc 90 stupnovy uhol.

Inak spinalis - som tiez aj ich predajcom, zial tie ceny ktore si oni diktuju kvoli patentu su nerealne, a preto sa skoro nepredavaju :? Takze aj keby som chcel spravit akukolvek dobru cenu, tak.. no nizka marza + nam uctuju prepravu = vysmech najvacsi.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

KoCi.. a tie spinalis aj niekto kupuje? Tiež som mu chcel poradiť túto značku, ale keď som pozrel cenu.. ehm.. :P
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Spinalis ma moja prakticka lekarka a myslim si z e v jej ambulancii to je najdrahsia vec aku tam ma :)

Inak k tej fitlopte, ja mam doma 55cm a sedel na nej 190cm vysoky chalan, celkom v pohode, ale priatelka ma 85cm loptu a na nej bezne sedava jej brat ktory ma 205cm a vazi 112kg :)
Dudas50
Medium Star
Medium Star

Juicy: pls kde zohnal 85cm fit loptu?
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Zdravotna stolicka

Príspevok od používateľa DeFeAt »

Dudas50 napísal:zdravim
potreboval by som pomoc pri kupe stolicky/kresla k PC
pred mesiacom som bol operovany na chrbticu (hernia disku).kedze som student tak vela sedim a doktor mi odporucil kupit si neaku lepsiu stolicku k pc a uceniu.rehabilitacna sestra mi odporucala dinamicke sedenie na stolicke znacky Spinalis... lenze tie stolicky stoja dost vela a proste si nemozem dovolit vyhodit 500eur za stolicku k pc.
preto by som vas poprosil o radu...na nakup mam max 170euro...
zatial ma zaujala http://www.rstudio.sk/predaj-nabytku/pr ... ucts_id=46 spolu s touto http://www.pomocky.sk/Produkt.aspx?OrderNo=23903 podlozkou....
mal by niekto neaky lepsi napad?
take iste kreslo maju v baumaxe v presove za 80 eur cca : )
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

brm napísal:KoCi.. a tie spinalis aj niekto kupuje? Tiež som mu chcel poradiť túto značku, ale keď som pozrel cenu.. ehm.. :P
No tak ti poviem - za stvrt roka isli AZ 4 :D + zopar tych SpineSaver co su do auta... inak bieda :) ..
Dudas50
Medium Star
Medium Star

sak keby stali tie spinalisky tak od 6-7 tisic tak by sa podla mna lepsie predavali....ale najlacnejsi modaňel za 12k to je trosku moc
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

KoCi napísal:Inak spinalis - som tiez aj ich predajcom, zial tie ceny ktore si oni diktuju kvoli patentu su nerealne, a preto sa skoro nepredavaju :?
ale musis uznat ze sa na nich neskutocne pohodlne sedi. Asi tyzden som mal moznost sediet na SpinaliS Hacker a aj po 3 hodinach pozerania do monitora ma nebolel chrbat, bol som uvolneny, citil som sa v tom kresle perfektne
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Tak ja mám Spinalis Navigator - hnedý asi dva mesiace a je to výborná stolička - oproti tej čo som mal, ešte úplne nejakú najobyčanejšiu sa to nedá porovnať.

Ale tá cena, omg :roll: .

Tie Spinalisy sú strašne predražené, ale kvalitou na dobrej úrovni.

Takže je to na výbere kupujúveho.

:wink:
Dudas50
Medium Star
Medium Star

Daktyl :
oplati sa vyhodit 16k za tu stolicku?
stoji to za to?
nemas ziadne boleti po dlhsom sedeni?

ak by bola fakt taka pohodlna tak podla vas model Hacker je fajn?
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Dudas50 napísal:Daktyl :
oplati sa vyhodit 16k za tu stolicku?
stoji to za to?
nemas ziadne boleti po dlhsom sedeni?

ak by bola fakt taka pohodlna tak podla vas model Hacker je fajn?
Oplatí, neoplatí - záleží od toho ako dlho denne na nej budeš sedieť, a aké dlhé časové obdobie ti vydrží. Tie stoličky sú samé o sebe veľmi kvalitné, takže by sa nemali tak rýchlo opotrebovať, ak sa o ne normálne stará.

Tá cena je vysoká, to určite, ale chrbát máme len jeden. :wink:

Mňa chrbát bolieval dosť, keďže trávim pri PC dosť času, odkedy mám túto stoličku je to lepšie, a už ma teraz až tak nebolieva - skoro vôbec, maximálne niekedy.

Ináč neviem kde bývaš, ale v BA majú predajňu, kde sa dajú tie stoličky - všetky tipy - vyskúšať (možno aj niekde v inom väčšom meste - pozri tú ich webstranku).

Inač keď som si na tie stoličky prvýkrát sadol, zdali sa mi veľmi odlišne - tou pružinou čo majú, ale keď si nato zvykneš je to omnoho lepšie ako bežná stolička. Prvé dni je to úplný nezvyk - po dvoch týždňoch to bolo už OK.

Tiež som sa rozhodoval medzi Hacker-om a Navigator-om - vybral som si nakoniec Navigator. Najlepšie je si ísť tie stoličky do nejakej ich Spinalis predajne vyskúšať. Podľa ich webu som chcel najprv Spider-a, ale keď som si na neho sadol, sa mi zdal strašne tvrdí - nesedelo sa mi na ňom dobre.
Dudas50
Medium Star
Medium Star

no z BA niesom ale ked budem mat tade castu tak sa tam zastavim....
no kedze mam zdravotne problemy (vyz moj 1.prispevok v tejto teme) tak musim mat nieco kvalitnejsie...
akurat som v maturitnom rocniku takze sedavam denne cca 12 hodin...
momentalna sedavam na fit lopte ako mi v tejto teme odporucali
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

reno23 napísal:ale musis uznat ze sa na nich neskutocne pohodlne sedi. Asi tyzden som mal moznost sediet na SpinaliS Hacker a aj po 3 hodinach pozerania do monitora ma nebolel chrbat, bol som uvolneny, citil som sa v tom kresle perfektne
potvrdzujem...hackera mam doma pri PC a naozaj je to pohodlna stolicka :)...navyse sa vdaka tej pruzine da z nej perfektne "stiect" na chrbat a nohy vylozit na stol :D
Napísať odpoveď