LUDIA, CHODTE VOLIT !!!

Diskusie na politické témy...
Vigor
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Schvalne som ti tuto temu prebehol a chcem sa len spytat...preco sem pises 4xto iste? Styri prispevky, az na pusteny casp lock v tomto poslednom su takmer identicke a hlavne, ziadne argumenty si ani jednom z nich neuviedol.

Schvalne sa spytam, aky je podla Teba sposob, ktorym sa da dosiahnut, aby sme sa mali v nasom state dobre? Normalne odpovedz.

Osobne este zvazujem ci pojdem volit. Ale nesuhlasim s navrhom, ktory tu odznel o povinnych volbach. Volebne pravo to ma uz v nazve, nie je to povinnost ale pravo, moznost, ktoru uplatnit mozem alebo nie.
hirwils
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hirwils »

brainwirm napísal:VOLBAMI SA NIKDY NEDOSIAHNE TO ABY BOLO DOBRE V NASOM STATE... POCHOPI TO UZ KONECNE NEKTO?
//.. no preto lebo kazdy kto je v politike je tam za ucelom nabalit sa a ostatne ho nezaujima a ak sa aj najdu vynimky, tak zvysok ich stiahne so sebou a normalni ludia budu v srackach tak ci tak..
no a ka sa najdu take vynimky ktore sa dostanu do cela, a fakt budu robit pre stat a hlavne pre ludi cosi osozne, tak sa najde niekto kto ho sejme nastupi tam dalsi trtko ktory bude posraty z toho co sa stalo jeho predchodcovi tak racej bude hrabat byvat vo velkom baraku a mat 10 aut a na ludi zvysoka srat.
ludia su plateni otroci ako to bolo spomenute a vysvetlene vmnohych x dokumentochclankoch etc, a ja nemam dovod tomu neverit lebo vidim co sa oklo mna deje.. a neverim ani tomu ze nejaka politika to moze zmenit.. ludia by sa museli poriadne vzburit a nie ist volit..
ludom lepia oci par korunami naviac, ujo v telke sa tvari aky je ten a ten politik uzasny lebo sa zariadil o zvysenie platov o dva posrate eura pricom chleba zdrazel iba o euro, a ludia su taki sprosti ze sa tym uspokoja. ale pritom nevidia ze otrocia furt viac a viac.
s tym nazorom na 100%suhlasim...ludia su uz smiesni a trapni ako sa hadaju koho by mali a koho pojdu volit...JE TO KOMEDIA!vsetci su rovnaki kazda sliepka hrabe pre seba...vzdy to bude uplne rovnake pretoze su tam ludia obycajni ludia ktori ked su pri koryte tak sa chcu poriadne nazrat...keby sa lud radsej zaoberal problemom preco je to tak???
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

:lol: nie je to strasne.. ludia nechcu rano vstat a pracovat, nechcu ani volit.. nicomu neveria.. vsetko je na <>

:smt039 nech zije revolucia!!!
hirwils
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Len nasmu slaykovi je najlepsie :D tomu sa vsetko paci nevadi ze su ludia chudobni bezdomovci ti co makaju na druhych hlavne ze ja sa mam dobre nie?co ma po druhych je to ich problem je mi aj jedno ze sa nici a znecistuje planeta ja tu budem zit 70-100 rokov a kaslem co bude potom nech sa staraju ostatni mna to nezaujima...tak nejak to vidis ty?
Neviem ci to vidim moc pesimisticky neviem ci som idealista...ale neni mi to vsetko jedno...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Demokracie rozkvétá...
hirwils
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

mas pravdu toto je volba ludu ale zaujima ma ci je to volba vacsiny?
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

hirwils napísal:Neviem ci to vidim moc pesimisticky neviem ci som idealista...ale neni mi to vsetko jedno...
Keď ti to nie je jedno, môžem sa ťa opýtať, čo konkrétne robíš aby sa niečo zmenilo?
Fabo napísal:Demokracie rozkvétá...
Karel Kryl dokonale vystihol. (klip, text)

// Bohužiaľ, je to takto:
"Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí,
zaujímáme postoje, místo abychom stáli."
poi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa poi »

budem sa mozno opakovat ale : Keby volby nieco zmenili davno by ich zakazali ;)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Platón

"Demokracia [...] je zlo, ktoré môže ľahko prerásť do najhoršej zo všetkých foriem vlády - do tyranie. Prílišná sloboda vedie často k anarchii a umožňuje vládu občanov nie najlepších, ale najhorších."
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

a pomaly ale isto sa to stava realitou.. teda v podstate ono to uz realita je pekne dlhu dobu.. len je otazka kym sa to prevali verejne.
hirwils
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

JaJeNiektoIny napísal:
Keď ti to nie je jedno, môžem sa ťa opýtať, čo konkrétne robíš aby sa niečo zmenilo?
Urcite nekritizujem ostatnych ked tak zmyslaju...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

hirwils napísal:Urcite nekritizujem ostatnych ked tak zmyslaju...
tak to teda naozaj neskutocne pomoze :?
slay
Addict
Addict

hirwils napísal:Len nasmu slaykovi je najlepsie :D tomu sa vsetko paci nevadi ze su ludia chudobni bezdomovci ti co makaju na druhych hlavne ze ja sa mam dobre nie?co ma po druhych je to ich problem je mi aj jedno ze sa nici a znecistuje planeta ja tu budem zit 70-100 rokov a kaslem co bude potom nech sa staraju ostatni mna to nezaujima...tak nejak to vidis ty?
Neviem ci to vidim moc pesimisticky neviem ci som idealista...ale neni mi to vsetko jedno...
presne si to trafil :lol: - si idealista, tak uz som korunoval raz aj stareho dobreho kriju.. neviem z coho to mate, mozno moc pozerate na pekne obrazky v jehovistickych knizkach, alebo ste moc pozerali na vianoce mrazika.. , ale kazdopadne je to tak :)

mne nie je jedno co sa deje, ale.. pokial ide o riesenia som asi vacsi realista v tom co je mozne zmenit, do akej miery a v akom casovom horizonte, a to je sposobene pravdepodobne tym, ze ja priciny sucasneho stavu sveta po kazdej stranke nehladam tam kde vy, ty sa sustredujes na veci ktore su exogenne dane, ekonom system, politicky system.. ale to su vsetko sekundarne veci.. to ze to je dnes taky ekonomicky, politicky, socialny bla bla.. system ma svoju pricinu vo vcerajsku.. a ta ma svoju pricinu zase v predvcerajsku.. a hybatelom tohto celeho nie je u mna ziaden zly ujo imperator, prekliati kapitalisti, komunisti, amerikanisti, sionisti, fasisti, cigansky bicyklisti, madarski traktoristi.. ani nic podobne :) .. vies, som si isty ze tak ako vy teraz, tak isto nadavali aj ludia este v starom rime.. a som si isty ze obdobne aj v kazdej ludskej civilizovanejsej spolocnosti pred nimi..

pokial ide o tie bezcielne bludy o demokracii, tak spamatajte sa ludia.. kazdy system sa da zneuzit a kazdy jeden sa vie obratit sam proti sebe.. otazka stoji tak, ci je podla vas nieco lepsie ako to co mame teraz.. ??? neake navrhy? napady? hee? nic nepocujem.. lebo odpoved je ze tliachate do vetra.. volby nic nezmenia.. aha, tak balte kufre a odpalte do severnej korei.. tam zmenite urcite viac.. ak vam tak vadi ten aky taky podiel slobody ktory mate teraz.. tak tam vam urcite vadit nebude..
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

:D navrhy by boli.. a nie jeden.. ale navrhy treba realizovat a to je problem.. lebo navrhy sa daju realizovat iba za pomoci vecsiny..
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

slay noze si to po sebe precitaj este raz. zistis kto tu je idealista. ty mas este jeden problem! nedokazes ani objektivne zhodnotit dianie okolo seba.

na jednej strane mi v inej teme vycitas, ze kto chce psa bit palicu si najde, ale mozes si precitat po sebe este raz aj to co si napisal hirwilsovi. ty si ani ziadnu palicu do ruk nevzal, ale bit by si chcel.

ocakavas riesenia, ale z tvoje strany sme si neprecitali okrem plytkej kritiky mimo misu vobec nic. nezmohol si sa vobec na nic okrem neustaleho (miestami nepriameho) obhajovania sucasneho stavu a chodu veci. ty si zmiereny s globalizaciou, ty si zmiereny s hosp. krizou, ty si presvedceny, ze volby nieco zmenia...

slova ako "system ma svoju pricinu vo vcerajsku.. a ta ma svoju pricinu zase v predvcerajsku.." dokazuju stale z tvojej strany jedno a to iste- ANALYZU

za vsetkym zlym co sa dnes vo svete deje nie si schopny (alebo nechces) uviest nikoho, kto je za tento stav zodpovedny. lahostajnost, nevedomost, alebo co to je?

prave vdaka takym ludom ako si ty (sposob ako sa na tomto fore prezentujes- nic v zlom) nemozu ostatni (zial v mensine) ocakavat nejake vyraznesie zmeny v smerovani nasej republiky k lepsej demokracii.

„Kdo není schopen svým spoluobčanům sloužit, ten se jim snaží vládnout.“

První povinností občana demokratické komunity je vzdělávat se a získávat znalosti potřebné pro běžné občanské záležitosti. [...] Vzdělávací systém, který vybavuje studenty poznatky o světě, v němž žijí, jim neukazuje alternativu. Je totiž také v rukou byrokratů – centrálně řízen a financován. Byrokraté dobře znají jeho význam. „Univerzity dláždily diktátorům cestu“

Před ekonomy a všemi, kdo si uvědomují rizika byrokratizace, stojí dva úkoly: (1) pomocí ekonomického vzdělávání rozkrývat logiku komplexních ekonomických jevů a ukazovat lidem, jaké jsou skutečné důsledky vládních aktivit;

a (2) stavět se všemi prostředky proti politické centralizaci (tj. dnes napr. proti projektu europskej unie, lisabonskej zmluve), která zatemňuje skutečné dopady státních intervencí, znemožňuje srovnání a vzdaluje úředníky od míst a lidí, na něž jejich rozhodnutí dopadají.

z knihy l.v.misesa: byrokracia
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Celkom horliva diskusia...Vidim tu hlavne negativne nalady a to ma celkom prekvapuje. Kopa z vas tvrdi, ze volbami sa nikdy nic nezmeni. Ono to totiz chce trochu inu volbu - rozhodnotie ludu, ze je s niecim koniec, ukoncit nieco, co tu dlhu dobu je, zbavit sa toho navzdy a zaviest nieco uplne nove. Demokracia moze byt taktiez nova, ak je prezentovana a praktizovana inymi ludmi. Ja vzdy verim, ze ak by nastala velka zmena a z nasej vlady by vypadli vsetci ti senilni dedkovia a kadejaky odpad z minuleho rezimu (tych je tam viac ako dost, iba obratili kabaty, ked im to bolo vhodne), zlodeji, mafiani, atd a nastupili tam relativne mladi ludia, ktori CHCU nieco zmenit, tak by sa aj nieco fakt zmenilo. Hoci kopa ludi by na tento nazor iba poznamenala, ze ''ale predsa ti, co su tam teraz, maju skusenosti a ti mladi su iba greenhorni'', aj tak si myslim, ze horlivost by celkom porovnatelne nahradila skusenosti, ktore by tak ci tak casom prisli same od seba. Ibaze u nas vladne neskutocne pesimisticka nalada, kazdy proste berie vsetko, co mu dojde na tanier, ked je bity, tak stiahne chvost a akceptuje aj tie najvacsie svinstva a hluposti. Vid priklad nedavna sprava o tendri, kde nas skvely minister ani nevie, s kym podpisal multimiliardovu zmluvu. Toto keby sa stalo v inej vlade (netvrdim, ze inde skandaly nie su, ale inde sa s tym aj radikalne vysporiadaju), tak uz by z parlamentu lietalo perie a cela vlada by padla na nos. A u nas to proste ludia vzali ako dalsie zo svinstiev, ktore tam vystrajaju ti blbci na zbojnickom vrsku. Zmena nastat musi, pretoze inak budeme mat starocia v parlamente a vo vlade iba derivaty terajsich hlupakov, ktori tam idu iba s jedinym cielom - nakradnut.

A riesenie? Ja konkretne by som postupne zozbieral studentov, dal ich dokopy, mladych ludi, proste kazdeho, kto nie je spokojny, zostavil agendu a ides ho do ulic. A presne preto studujem v Britanii dejepis a politiku, pretoze oba idu ruka v ruke, historiu studujem preto, pretoze je to cesta, ako sa poucit z chyb minulosti a politiku preto, aby som z danej problematiky mal aj nieco v hlave. V parlamente sme mali uz vodica Porsche Cupu, veduceho komercnej TV, zensku so stredoskolskym vzdelanim, ktora bola predtym veducou JRD, takze preto to u nas takto vyzera...Ibaze ta spominana zmena nepride sama a volby do parlamentu su moznostou, ako proces zmeny nastartovat...
slay
Addict
Addict

krija, citam si po sebe, ale idealistom sa byt necitim, neviem na zaklade coho tak sudis..

tu palicu som ti vycital, lebo ty bezne vytiahnes neaky citatik z netu co sa ti hodi k danej teme a potom ho tam pastujes ako neaky dokaz, pritom je to totalne o nicom.. mozes citovat Von Missesa aj rakusku skolu.. a tvarit sa farizejsky na chvilku ako velky liberal, aj ked trvalo dokazujes opak.. ale keby som bol taky ako ty tak si tiez najdem palicu v podobe kopy inych skol, ktore mali rozdielne zavery ako rakuska.. .. len o to mi slo v tom danom poste.. tak to zase neplet hocikde kde sa ti to opat hodi..
ocakavas riesenia, ale z tvoje strany sme si neprecitali okrem plytkej kritiky mimo misu vobec nic. nezmohol si sa vobec na nic okrem neustaleho (miestami nepriameho) obhajovania sucasneho stavu a chodu veci. ty si zmiereny s globalizaciou, ty si zmiereny s hosp. krizou, ty si presvedceny, ze volby nieco zmenia...
z vasej strany sme si neake riesenia precitali? oops.. nevsimol som si :oops: .. skus teraz citat po sebe ty ..

a som zmiereny s globalizaciou, lebo ju vidim ako nevyhnutnost vyvoja..
som zmiereny aj s hospodarskou krizou, lebo neda sa jej vyhnut, co sme si navarili to si aj zjeme, nebude to prva ani posledna kriza ktora caka svet, krizy su proste periodicka zalezitost, ale mozno neobvinujem detinsky z krizy kazdeho na koho ukazem prstom.. za hospodarsku krizu nieje zodpovedny jeden clovek, ale konkretne za hypotekarnu krizu, ktora to vsetko spustila je jednoznacne zodpovedny legislativny system spojenych statov, ktory jednoducho umoznil existenciu patologickych javou.. a trh len tiekol korytom ktore mu bolo vymedzene.. a tu som ocakaval riesenia este v decembri 07 a omielal som tu tvrde legislativne zmeny, avsak do dnes som sa ich v plnom rozsahu nedockal.. ale som si isty ze nevyhnutne musia prist.

a ano, volby ako modelovy nastroj su schopne zmeny v kazdom kazduckom smere ( ak berieme demokraticky system ako model).. to ze vreale sa to tak v plnej miere nedeje je vina prave vas, ludi.. ked si nespokojny krija, kto tebe , hirwilsovi, tomasitovi aj hojkovi brani kandidovat????? zaloz stranu , chod do parlamentu .. a budes mat moznosti.. o tom to je, ale nie si schopny zobrat na seba tuto zodpovednost.. tak len si citas clanky na nete a pitchujes ako chora vrana.. chyba je vo vas ludoch, ktory ste taki tupi ze skocite na spek prvemu populistovi ktori povie co chcete pocut.. a bijete sa zanho dokrvi aj ked je to vsetko bohapusta loz.. kto moze zato ze ak by som si zohnal dostatok penazi, tak mozem spravit kampan ktora vymyje mozog celemu slovensku a dostanem sa ku korytu?? na co tu prosim ta chces nadavat??

ja som jasne povedal, ze nic lepsie ako demokraciu zatial k dispozicii nemame.. nikto to nepoprel, tak potom nevidim dovod na vase teatralne vystupy, to iste plati aj o ekonomickom systeme,, jeho dnesna podoba je tiez vec vyvoja.. je to uplne to iste.. niet tej sily ktora by dokazala zastavit trh a vyvoj.. a naveky vekov to tak bude
prave vdaka takym ludom ako si ty (sposob ako sa na tomto fore prezentujes- nic v zlom) nemozu ostatni (zial v mensine) ocakavat nejake vyraznesie zmeny v smerovani nasej republiky k lepsej demokracii.
prave ludia ako ty travia cas hladanim chyb, konspirovanim, vymyslanim, nadavanim na vsetko okolo seba, bezhlavou kritikou vsetkeho od politickeho po ekonomicky system.. znechucuju svoje okolie.. ale efekt prinosu pre spolocnost je NULOVY.. lepsiu demokraciu nedosiahnes tym ze tu budes kydat ze vsetko je zle.. si ako don quichote ktory bojoval s veternymi mlynmi.. ale ludia ako ty boli v kazdej dobe, ale nikdy nic nezmenili.. lebo mozno chceli moc vela a nechceli si spinit ruky..
spermia
Light Star
Light Star

:)

Príspevok od používateľa spermia »

neviem co riesite- sme kolonia:uzemie s mineralkami a lacnou pracovnou silou.nechcem byt hlupy, ale: "Keby volby mohli nieco zmenit, uz davno by ich zakazali" ma imho dost vela do seba. toto co "riesite" su viac-menej nepodstatne veci, odsudeni sme uz davno. opratky sa utahuju a ide iba o to ci si to ta j*bla vacsina uvedomi alebo nie :) ja davam all-in na cukrom a reklamou presytene mozgy --> nie, ludia sa nepreberu a bude musiet prist zlom. ci k lepsiemu alebo horsiemu(ako pre koho samozrejme:) ) ukaze len cas, takze drzim palce a priputajte sa :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Jasne slay, nechavas sa unasat hlavnym prudom ci je dobry alebo zly, hlavna vec ze je to vec vyvoja. Tipicky nazor cloveka ktory sa neciti byt obmedzeny, akonhale ale ma Fico nejaku kauzu tak uz hned kritizujeme a sme nespokojny. :D
hirwils
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

slay napísal: a som zmiereny s globalizaciou, lebo ju vidim ako nevyhnutnost vyvoja..
Nevyhnutnost vyvoja k comu?
Rubanie dazdovych pralesov tazba ropy znecistovanie ovzdusia riek mori oceanov ozonova diera globalne oteplovanie...toto je ten vyvoj?toto vsetko robime preto len aby sme ekonomicky napredovali?...aby nam rasto jedno cisielko HDP?dobra otazka je kedy sa to vsetko zastavi?
Najlepsie na tom je ked niekto povie ze to vsetko ma tak byt...ze to tak bolo odjakziva a ze je to nevyhnutny vyvoj asi o tom rozhodli ufoni a nie ludia takze to ludia nemozu zmenit alebo o tom rozhodlo 1%ludi a 99%to nemoze zmenit alebo je to opacne?...proste dobri ludkovia nam vladnu a maju vsetko pod kontrolou takze sa do toho nemiesajme...ked si kazdy povie ze sa to neda zmenit tak je to potom pravda...
Napísať odpoveď