Vybava do auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Hertz je kvalitou lepsi ako ten 15" GZ, osobne by som vsak dal 12", kedze HErtz je 10", casom ti to nemusi stacit ak si len trochu narocnejsi na hlasitostale, ale zaroven nieco zvukom lepsie.

15" podobnej kvality ako GZ, Sony Xplod, som prehral s 1ks 10" v hornflexe na rovnakom prikone, tzn. aj 10" spravi nejaky bordel.

Na uzavretu mam na predaj kvalitny sub TC Sounds (kvalitativna uroven vyssia od tohto tu http://shop.hifol.eu/product_info.php?c ... cts_id=640 ), ale cena je 450E s bednou, to sa ti nevojde do rozpoctu.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

kapacitor netreba! ak ams dobru baterku a altik. .tak nie.. na 500w rms isto nie.. ale ked chces ako chces..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

no ak to je daka punto 1,2 tak tam z fabriky daka strasna baatria nebude, cize by som do toho isiel, navyse aj pri lepsej baterke ti na krizovatke zacnu pri hlasnej hudbe blikat svetla, nakolko nebude stihat altik :wink:
pepo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pepo »

tie hertz co chces dat do predu popripade ak kupis ten set nic lepsie nemozes spravit hraju vynikajucu a skvelo zahraju na radiu bez zosiku ...
woofej a zosik je otom kolko si ochotny v celu investovat ...
ale to gz je v pohode ak chces bass ale ak chces kvalitu tak hertz alebo DLS samoska ze zalezi do akej triedy sa budes chciet zaradit a co sa tyka toho kapacitoru v tvojom pripade je to absolutne vyhodenie penazyi nekupuj ... ver ze ak to nahodis kapik nebude treba a ak by si aj tak chcel dat vzdy sa dokupi ale bud si isty ze ho nepotrebujes...
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

takze bateria tam bola dokupovana len nedavno cca max. mesiac dozadu
varta 12V/74Ah a alternator , to uz fakt neviem aky tam je , ale tak ten sa nemenil takze klasicky od vyroby, ale mozno nie , nie je totiz 1. majitel auta
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

baterka je dost silna, altik bude seriovka
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

takze netreba kupovat ten kapacitor?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Netreba, treba len poriadne kable od baterie. Najlepsie tahat + aj - od baterie a nekostrit to na auto. Na tvoje male vykony staci aj 10ka kabel, ale radsej nieco hrubsie, 25 bude akurat.
RF set kablov sa mi zda drahy, treba sa poobzerat samostatne kolko to vyjde a kupit to, co treba osobitne.
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

Vam este asi neodisiel Alternator vsak ? ... Kapacitu jednoznacne treba

Moj nazor .... a skusenosti jednej tuningovej dielni (servisu)
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak sa dohodnite chlapci
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

Ja mam zostavu s vacsim odberom zosik ma max az 1350 w a taham bez kapacitatora z baterie. Svetla mi nepreblikavaju.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

za*eb tam silnejsi altik. .z nejakeho silnejsieho modelu punta.. alebo proste ku ten kapacitor.. ale ten ci energeticku dieru dokonale nevyplni. .popremyslaj nad lepsou baterkou pripadne altikom.. 1F kapacitor je do 1000W RMS tak kup daky 1farad, vyskusaj a uvidis..
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ZIADNY kondezator netreba, je to zbytocnost. Su to kraviny, ktore su dobre na to, aby ukazovali napatie. Nema to prakticky zmysel, vyznam by mal skutocne rychly priemyselny kondezator, nie tieto hracky, co ani nemaju skutocnu kapacitu, ktoru maju pisanu.

Treba potiahnut poriadny kabel, cca 16-20mm2 na 1000W odberu (podla vzdialenosti), tahat + a - samostatne (nekostrit o auto) a vsetko poriadne uchytit, nech niesu prechodove odpory. Potom nebude treba ziadny kapacYtorPyco.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pepo »

kapacitor netreba blbost a kabelaz by som dal 25 ... a ked mas dobru baterku nieje co riesit ...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

makovnik: chces povedat ze nieco taketo http://www.ahifi.cz/?page=product_image&id=2138&pic=1 je blbost?
myslim ze polutoniovy gz. .ma funkcnost zarucenu.. a kapacitor nieje na to.. aby vam isla zostava bez chyby. .akurat sa snazi vyrovnavat prepady pri udreti basu... nieco ako ked sa po transformacii prudu polovodicovou diodou snazi kondenzator vyrovnat prepady medzi fazami...( pol fazy v pluse pol fazy nula) a cim vyssia kapacita kondenzatora za diodou tym sa viac tie rozdiely vykrivaju cize z velkeho cik-caku robi mensi.. cim silnejsi ten kondik tak cik cak straca tie zarezy medzi amplitudami!
kapacitor nieje zla vec len treba vediet kedy ho treba a kedy nie! inac ato nieje len lacny voltmeter.. na meranie napatia postaci pojistove puzdro s voltmetrom..
tot z mojej strany vsetko
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Kondenzator je somarina. Uz len si zober aky je velky 1F a tento je 12F a vidis tam, ze je 12x vacsi??? mne sa nezda. Mozno keby bol do 4-5V, tak by mohol byt tak velky. Tu pisanu kapacitu ani nema, ale ved kto by to meral.

Mas mat poriadny drot od baterie a taketo hluposti ti netreba, je to zbytocne dalsi blok, kde moze nastat ubytok napatia a prechodove odpory.
Co ti ten kondenzator bude vyrovnavat, ked sam nedostane potrebny prud z baterie???? Ved kondenzator ti napatie nespravi, je to pasivna suciastka, aktivna je len bateria alebo altik. Ked sam nedostane, tak nema co dat von. Tzn. ak mas slabe vodice od baterie, kondenzator bude trvale nedobity a budes mat stale rovnaky problem.
Vyznam to ma, ked ma niekto tenke kable, napr 7-10mm2 a uzemnenie na kostre a nechce tahat nove.
Ale ked si tam fukne 25mm2 a potiahne + aj - samostatne, tak mu nic take netreba.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

kvalitna kavblovacka je samozrejmost.. ale tak vsimni si niektore zostavy na db dragoch... ma zosik m.n.c. 3000 a predsa ma kondenzator.. niekto nie. .lebo chce proste prijst odmerat a byt rad ze yvhral s najvyssim tlakom.. ale rozdiel s kondenzatorom a bez poznat...a k velkosti: kur*a drat.. :? preco maju prazaci v prahe orloj ked to iste ti dokazu ukazat hodinky na ruku? ... proste lepsia technologia .. preto nieje portrebne zvacsenie rozmerov.. :)
a 1f kondenzator by nemusel byt taky velky. .ked si vezmes nejake nekvalitne kondiky tak ked ho rozbijes je do polky naplneny asfaltom
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Kondik vobec nieje potreba. Pozri si poriadne instalacie dBdrag, kde ozaj tecu poriadne prudy a nie tie radoby amaterske instalacie. Nikto to nepouziva. Dava sa to skor kvoli dizajnu a hlavne to ohuri tych, co to ocumuju na vystavach, preto sa to dava aj do showcar, ale prakticky vyznam to nema. Nie zeby to skodilo, ale ani to nic neprinasa.
Masaker napísal:preco maju prazaci v prahe orloj ked to iste ti dokazu ukazat hodinky na ruku? ... proste lepsia technologia ..
Nad takym nezmyselnym prirovnanim si dlho rozmyslal? :D:D:D

Pozri si, aky je velky napr 10mF elyt. kond na 16V (co este moze byt malo) http://www.soselectronic.com/a_info/res ... pdf/SD.pdf ma priemer 1,6x3,15cm. Na kapacitu 1F ich treba 100. Jeden ma objem 6,333cm3, sto ich a 633,3cm3. To predstavuje sulec dlzky 31,5cm a priemeru 5cm. Ked chces 12F, tak je to sulec 31,5cm dlhy priemeru 17,5cm. Ten narast je mensi ako linearny, ale kedze napatie, ktore musi zvladnut je este vacsie, tak jeho velkost by mala byt cca takato. Chces mi povedat, ze ta placka ma takyto objem, ked to ma este taky hruby cacany obal????
Napísať odpoveď