Vyber Windowsov + Notebook // vyriesene LOCK

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
millo
Star
Star

Vyber Windowsov + Notebook // vyriesene LOCK

Príspevok od používateľa millo »

chcel by som sa poradit ktory OS zvolit:
Xpcka, Vistu /Home alebo Busines/ ?
budem si kupovat notebook a caka ma toto rozhodnutie
ak Vistu tak ktoru a cim sa od seba lisia?

Nemam osobnu skusenost s Vistou, preto by som privital nazor od toho kto ma alebo sa rozumie, vie porovnat, odporucit.
Ide o to ze som ovplyvneny negativnymi reakciamu niektorych uzivatelov visty, vraj sa to bije s roznymi aplikaciami a tak...

Budem na booku pouzivat corel, photoshop, onyx, artcut, a uz len si klasicke veci.. tak baaabo rad :?:
Molitan
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Molitan »

Zober Vistu business, myslim ze je tam mozny downgrade na xpcko. A mas 2 v 1. :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V prvom rade si zisti, či všetky tie špeciálne programy, ktoré chceš používať, fungujú pod Vistou.. a potom, či fungujú aj pod 64bit operačným systémom.

Ak áno.. a ak notebook bude mať aspoň 2GB ram, tak zober Vistu 64bit.. konkrétnu edíciu si vyber podľa požiadaviek: http://www.microsoft.com/windows/window ... fault.aspx

:)
millo
Star
Star

a aky je vlastne rozdiel / v com, medzi 64 a 32bit Vistou?

edit//
googlim googlim a...ok, takze corel by mal ficat... :)

tu je link, keby niekto potreboval
http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/W ... ility_List
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

64 bit verzia - využíva všetku RAM čo máš
32 verzia - využíva iba 3,5 GB (3,3 GB -neviem presne)

čiže ak je na tom notebooku 4 GB - 64 bit, ak 3 a menej je to jedno, kt. verziu máš (v podstate)
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jatmz »

pokial viem tak do 64 bit verzie narves max 8giga ram a nie vsetku.
pri dnesnych cenach ramiek by som ani neuvazoval nad 32 bit systemom
ideal volba bude najskor win vista home premium ak to chces hlavne na domace pouzitie. tiez som dakedy uvazoval nad business, ale odhovorili ma od nej
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

jatmz napísal:pokial viem tak do 64 bit verzie narves max 8giga ram a nie vsetku.
pri dnesnych cenach ramiek by som ani neuvazoval nad 32 bit systemom
ideal volba bude najskor win vista home premium ak to chces hlavne na domace pouzitie. tiez som dakedy uvazoval nad business, ale odhovorili ma od nej
to s tymi 8gb ram je kravina ,a za druhe neviem preco by si o 32bit neuvazoval ,myslimz ze nejaky piatok tu este aj tak bude
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no pretoze som kupoval teraz vistu a mam 4 giga ram a dalsie 2 sloty volny, tak logicky nebudem kupovat 32 bit system ;) ale to je zas stolny pc a nie notebook

edit// Denize, hlavne ze toshiby za cca 700 - 1000 eur su rozsiritelne na 8 giga :)
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

tak keď máš 4 GB, by bola dosť veľká chyba kupovať 32 bit, notebooky ani viac ako 4 GB nemajú, ani tie za 5 tisíc :wink: ( http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-w700ds-d108345.htm )

//njn čo už :), ja som skôr myslel že priamo už v základnej výbave, nie max koľko podporuje doska :P .
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Ak nepotrebujes prepinanie viacerych uzivatelov naraz, tak je este moznost Win 2003, bud 32 alebo 64bit.
Na 32b sedia ovladace pre XP, funguju tam vsetky aplikacie, pouzivam to asi 2 roky.
Na 64b verziu by mali fungovat ovladace z XP 64b.

Je uplny blud, ze existuje downgrade z Visty na XP coby system 2v1, to si kde videl, molitan?

Plasmon
to je zazrak, ze maju vsetky elitebooky az 8GB ram,ze? co tak sa pozriet na to, ze pouzivaju podobne zakladne dosky a ze asi tym to bude?
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Makovnik:Ziadny zarak to nie je, ale iba Denize hovori ze notebooky za 5 litre maju iba 4gb ram, tak preto som mu ukazal, ze aj ovela lacnejsie za 3 litre maju 8gb :P
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Makovnik napísal:Ak nepotrebujes prepinanie viacerych uzivatelov naraz, tak je este moznost Win 2003, bud 32 alebo 64bit.
Na 32b sedia ovladace pre XP, funguju tam vsetky aplikacie, pouzivam to asi 2 roky.
Na 64b verziu by mali fungovat ovladace z XP 64b.

Je uplny blud, ze existuje downgrade z Visty na XP coby system 2v1, to si kde videl, molitan?

Plasmon
to je zazrak, ze maju vsetky elitebooky az 8GB ram,ze? co tak sa pozriet na to, ze pouzivaju podobne zakladne dosky a ze asi tym to bude?
no zazrak najskor bude ked zacnes citat cele vlakno a nie len posledny prispekov ;) (neber to v zlom), ale takto potom na fore vznikaju hadky :)
millo
Star
Star

jatmz napísal:...ak to chces hlavne na domace pouzitie...tiez som dakedy uvazoval nad business, ale odhovorili ma od nej...
nebude to book na doma ale na pracu
...a preco ta odhovorili od usiness, co bol ten dovod ??
Molitan
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Molitan »

Makovnik napísal:Je uplny blud, ze existuje downgrade z Visty na XP coby system 2v1, to si kde videl, molitan?
http://www.alza.sk/toshiba-satellite-u4 ... 102762.htm - precitaj si popis notebooku:
"Notebook je dodávaný s operačným systémom Windows Vista Home Premium a možno tiež prejsť na staré dobré "Xpéčka".

http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate ... e_id=48800
http://www.zive.cz/Poradna/Downgrade-Vi ... tanswers=1

Urcite sa to da. Spoluziak prednedavnom downgradol.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Daj si určite Vistu, nieje o nič hošia ako XP-čko. XP je, už zastaralé a pomaly ale isto stráca podporu. Vista je stabilnejšie a rýchlejšia. Po zapnutí a zobrazení plochy môžeš okamžite pracovať čo je u XP-čka takmer nemožné. Ak má tvoj NB dostatočný HW na chod Visty (aby ti tam šla v pohode a nie ako skapatá), tak nemáš nad čím rozmýšľať. A k tej verzii, ak chceš najmenšiu náročnosť na RAM a nechceš žiadne bočne panely, aero a tak podobne tak si daj kludne Home Basic. Inač Business.
(Home Premium a Ultimate sú blud)

Ja som bol do nedávna neskutočný odporca Visty. Do každého kto ju mal som hučal nech si dá XP-čko. Vždy keď som ju niekde videl buď v NB, alebo v PC tak mi prišlo, až zle. Odsudzoval som ju preto lebo som tiež počul (tak ako ty), od niektorých užívateľov, že aký je to na prd OS atď atď. Musíš ju vyskúšať a utvoriť si vlastný názor aká v skutočnosti je. Teraz mám Vistu na oboch PC + NB a XP-čko by som už nechcel. Zatiaľ čo ju mám tak spokojnosť...Klop-klop :wink:
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Molitan napísal:[url]
"Notebook je dodávaný s operačným systémom Windows Vista Home Premium a možno tiež prejsť na staré dobré "Xpéčka".
Urcite sa to da. Spoluziak prednedavnom downgradol.
Molitan, treba aj chapat, nie len citat. To ani nahodou neznamena system 2v1.
To znamena akurat to, ze si tam mozes zvolit jeden alebo druhy system, kedze byva problem kvoli ovladacom nahodit na niektore booky XP namiesto srackoidnych jehoVist.
OS mozes mat na kompe aj 5 ked chces.

jatmz
Predstav si, ze citam komplet cele vlakna do 5 stran, ked chcem prispiet.
Ja naopak nechapem aky ma vyznam citovat cele prispevky o 1-2 vzdialene od seba. Na tomto fore je to ako choroba, na inom by za to boli seriove BANany.
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Makovnik, pokial viem tak sa cituje prispevok na ktory reagujes pokial nie je ako posledny a bezne sa to robi aj na ostatnych forach tak aspon nemotaj a cekni pravidla na forach ;)
inak s tym win 2 in 1 som to pochopil rovnako, tj. ziaden downgrade visty ale vymena :)
millo
Star
Star

...nooo tak zatial dikes za nazory, kludne sa potesim dalsim... :)
zatial som nezistil ci mi podporuje vista onyx a artcut, tak to este nechavam otvorene.

zaroven /snad nebude vadit ked to doplnim sem/ by ste mi mohli pomoct vybrat notasa na pracu.
poziadavky:
-book s ktorym sa bude robit cely den, cize nech sa nerozpadne po pol roku
-dvojjadro
-2 az 4 giga ram
-hdd nepotrebujem velky
-wifi, BT, dake usb, slot na pcmci datovu kartu, vga vystup, citacka kariet...
-uz s OS
-bude sluzit na corel,photoshop-proste grafika,prehravanie obrazu,zaloha dat,
-a asi chcem s matnou obrazovkou
-cenovu hladinu zatial nemam urcenu, ale urci sa. Urcite budem pozerat aj lacnejsiu aj drahsiu kategoriu

akoze uz sa prehrabavam eshopmi, ale rad si pozriem vase nazory
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Ešte si zabudol napísať, aký veľký chceš. Buď 15" alebo 17"? Pozri niektorý s týchto troch, možno sa ti bude niektorý pozdávať. Na značke ti nezáleží, alebo si zaťažený na nejakú?

http://www.alza.sk/asus-f5gl-ap031c-d101831.htm
http://www.alza.sk/asus-f5sr-ap027c-d101833.htm
http://www.alza.sk/asus-n50vc-fp001c-d101503.htm
Napísať odpoveď