ma otačavosť a dobre sa na tom hraju relly hry.....
Volant k PC
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
luky0071: Keby si si pozrel stranku vyrobcu alebo popis k volantu na roznych strankach, tak vies, ze sa otaca 90 stupnov vlavo a vpravo, cize celkovo 180 stupnov. Je to plne dostacujuce, mam tento volant a som s nim velmi spokojny, vyhovuje mi jeho pogumovanie, takze sa nesmyka, pedale su tiez dobre. Mozno je nedostatkom uchytenie, ktore je z umeliny a tak sa da ocakavat, ze raz sa urcite zlomi, ci to uz bude od nervov pri hrani alebo co... Nelutujem, ze som ho kupil, pretoze za tu cenu to bola vtedy asi najlepsia kupa, ale mozno mi bude oponovat GothaR, ktory ma tusim Momo Racing od Logitechu, no ale to je uz ina kava.
Edit: Co sa tyka hier a rally, tak som hraval len okruhy ako bola Toca 3 ci GTR 2, takze v rally to posudit neviem.
Edit: Co sa tyka hier a rally, tak som hraval len okruhy ako bola Toca 3 ci GTR 2, takze v rally to posudit neviem.
No ja prave tento volant chvalim, kde sa da 
Sam som s nim presiel Richard Burns Rally.
MOMO som kupoval az potom a rozdiel je tam iba v tom, ze ma trochu vacsi rozsah otacia a skutocne packy pod volantom na radenie. EXko je skvely volant, feedback je rovnako silny ako u MOMO Racing, takze nie je problem. Ja som isty cas zvazoval, ze predam MOMO a kupim si EXko, ale medzitym dost klesli ceny, takze sa mi to uz nechcelo realizovat. Dovod bol ten, ze EX je mensi a teda aj viac skladny. Fakt je jedinym velkym praktickym rozdielom iba to pouzitie paciek na radenie, pretoze EX tam ma iba vacsie tlacidla, no to je len detail.
Na druhej strane je EX vraj konstruovany bez skrutiek, takze na nejake vlastnorucne cistenie sa zrejme neda pomysliet, MOMO sa zas da upravovat do aleluja
Sam som s nim presiel Richard Burns Rally.
MOMO som kupoval az potom a rozdiel je tam iba v tom, ze ma trochu vacsi rozsah otacia a skutocne packy pod volantom na radenie. EXko je skvely volant, feedback je rovnako silny ako u MOMO Racing, takze nie je problem. Ja som isty cas zvazoval, ze predam MOMO a kupim si EXko, ale medzitym dost klesli ceny, takze sa mi to uz nechcelo realizovat. Dovod bol ten, ze EX je mensi a teda aj viac skladny. Fakt je jedinym velkym praktickym rozdielom iba to pouzitie paciek na radenie, pretoze EX tam ma iba vacsie tlacidla, no to je len detail.
Na druhej strane je EX vraj konstruovany bez skrutiek, takze na nejake vlastnorucne cistenie sa zrejme neda pomysliet, MOMO sa zas da upravovat do aleluja
no tak dik aj ja som uvažoval nad jeho kupoulen som si to chcel overiť ci to stoji zato
a mam ešte jednu otazku ako sa vam pozdava hrať hry s volantom je to hakt taka spica ako vskutočnosti
a hry sa daju zohnať na nete lahko ale bo nie su stym nejake problémy......
//autoeditácia príspevku ( 31 Jan 2009, 18:08 )
//autoeditácia príspevku ( 31 Jan 2009, 18:08 )
a ako dlho ho už maš.......hojko napísal:luky0071: Keby si si pozrel stranku vyrobcu alebo popis k volantu na roznych strankach, tak vies, ze sa otaca 90 stupnov vlavo a vpravo, cize celkovo 180 stupnov. Je to plne dostacujuce, mam tento volant a som s nim velmi spokojny, vyhovuje mi jeho pogumovanie, takze sa nesmyka, pedale su tiez dobre. Mozno je nedostatkom uchytenie, ktore je z umeliny a tak sa da ocakavat, ze raz sa urcite zlomi, ci to uz bude od nervov pri hrani alebo co... Nelutujem, ze som ho kupil, pretoze za tu cenu to bola vtedy asi najlepsia kupa, ale mozno mi bude oponovat GothaR, ktory ma tusim Momo Racing od Logitechu, no ale to je uz ina kava.
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja mam zase MS ForceFeedback Wheel a tiez to mozem len chvalit.
Ma velmi dobru ergonomiu a rozlozenie tlacitok, sila motorov je dostacujuca na vytrhnutie volantu z ruk. Pedale sa nesmykaju po podlahe, so ziadnou hrou okrem DOSovych nieje problem. Vsetko sa da dobre nastavit.
Len to ma hacik, ze ma Game port,ale SB Live to ma, tak pohoda.
Mam to cca 10rokov, len posledne 4 na to pada prach.
Ma velmi dobru ergonomiu a rozlozenie tlacitok, sila motorov je dostacujuca na vytrhnutie volantu z ruk. Pedale sa nesmykaju po podlahe, so ziadnou hrou okrem DOSovych nieje problem. Vsetko sa da dobre nastavit.
Len to ma hacik, ze ma Game port,ale SB Live to ma, tak pohoda.
Mam to cca 10rokov, len posledne 4 na to pada prach.
a co take grid hral si to alebo si to aspon vydel mohlo by to byť ono a co taka f1 ..........GothaR napísal:Ide o to, ake hry
Richard Burns Rally bola parada. GTR 2, Live for speed, GT Evolution a ine simulatory su tiez super. V arkadach ala NFS je volant zas pritazou. Ak chces hrat simulatory, tak je volant jasna volba. Budes rychlejsi a force feedback prida pocit realnosti.
keby som kupoval volant, tak len tento... Skoro vsetkym ostatnym chyba spojkovy pedal, atd....Nadeo napísal:Pokial ti nezalezi na cene tak Logitech G25 .. mam ho aj ja , moje hodnotenie - 100%
No a tie ostatne volanty okolo 1000SKK tak tie by som uz uricte nekupoval...
Tam len tocite volantom
A este ten G25 sa da vyuzit ako aj trenazer, mozte sa na tom ucit zaklady soferovania.
samozrejme nie na hrach ako GTA 4
Re: Volant k PC
vedel by mi niekto poradiť nejaký kvalitnejší volant do 66,60-100€? ale je potrebná podpora Win 7. chcel by som to najmä na hranie NFS: Shift
Juchu
No tiez by ma zaujimal volantik kvoli shiftu, ale hravam aj rally (dirt,dirt2) a na klavesnici je to uz hroza tak by som tiez chcel vyskusat, tak nejaky do 50 € najlepsie s osobnou skusenostou
ď
Kvoli Shiftu si volant nekupujte 
ved vravim ze aj dirty hravam 
Ako pozeram, tak je tazko vyberat, na arkady som zvykol odporucat Logitech Formula Force EX, ale ten uz v eshopoch nevidim.
Ak by ti nevadil bazarovy kusok, tak urcite najdes nejakeho predavajuceho s rozumnou cenou. Tie sucasne znacky nizkorozpoctovych volantov nepoznam a netrufam si nejaky konkretny kus odporucit, ale co som si vsimol, tak niektore maju velmi debilne pedale, tak treba najst volant s pedalmi, ktore maju dlhu drahu pohybu (su v uhle aspon tych 60-70 stupnov k podlozke). No a potom treba rozsah otacania aspon 180 stupnov, ale cim viac, tym lepsie, len s tym stupa aj cena
A samozrejme treba Force Feedback, nie iba Vibration Feedback, to vam zaruci najlepsi zazitok z jazdy.
Ak by ti nevadil bazarovy kusok, tak urcite najdes nejakeho predavajuceho s rozumnou cenou. Tie sucasne znacky nizkorozpoctovych volantov nepoznam a netrufam si nejaky konkretny kus odporucit, ale co som si vsimol, tak niektore maju velmi debilne pedale, tak treba najst volant s pedalmi, ktore maju dlhu drahu pohybu (su v uhle aspon tych 60-70 stupnov k podlozke). No a potom treba rozsah otacania aspon 180 stupnov, ale cim viac, tym lepsie, len s tym stupa aj cena
A samozrejme treba Force Feedback, nie iba Vibration Feedback, to vam zaruci najlepsi zazitok z jazdy.