Zdravotna stolicka

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Juicy »

Dudas50:
Loptu sme kupili na akciu v hypernove (asi pred polrokom), stala vtedy asi 300SK (cca 10€) a mali ich tam hodne velkosti aj farieb...Viem ze mensie priemery boli dokonca lacnejsie a prichytil som jedneho pana ako si vybera 75cm loptu a strka ju do krabicky od 55cm aby usetril :)
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

zdarte, potrewboval by som poradit nejaku pc stolicku s velkou nosnostou ale nemienim za nu vyhodit neviem ake tisice ako tie stolicky hore,,, najlepsie keby mala nosnosti aspon 150kg
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Mala by byt zdravotna? Ak hey tak by som skor pouvazoval nad zhodenim nejakeho kilecka navyse, to by bolo zdravsie, alebo povedat priatelke nech nesada na teba ked je vedla volne :D Ak nie tak pod tou vahou hocijaka stolicka z obchodu aj keby mala vecsiu nosnost ako 150kg, urcite by rezignovala casom...
redo111
Novice
Novice

Re: Zdravotna stolicka

Príspevok od používateľa redo111 »

Kúp si stoličku od kvalitného výrobcu.
Na stránkach majú aj popisy modelov vrátane ich určenia
a doby sedenia a pod.

Keď sme do firmy vyberali stoličky tak sme prešli spústu webov.
Nakoniec mi kamoš odporučil firmu, ktorá predáva v SR stoličky
od viacero kvalitných výrobcov v Česku.

http://www.rbtrade.sk

My sme od nich kúpili kreslá od Rim-u.
Vybrali sme si parametre a látku a stoličky doviezli za 3 týždne.
Rudolf Osrman
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Rudolf Osrman »

Trocha osvety k téme. Stolička SpinaliS je výborná, preto, aby ste nadobudli tento pocit, stavajú sa showroomy po celom Slovensku. Od 1.6.2010 sa na ulici Kálov11 v Žiline otvára vzorková miestnosť "Centrum zdravého sedenia SpinaliS Žilina". Je to oproti zastávke MHD malé Tesco. Parking vo dvore resp. podzemné garáže pri Tescu. Vo vzorkovni budú k dispozícii všetky varianty.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja si akurát tento týždeň plánujem ísť pozrieť Spinalis Hacker...ak ju niekto máte tak napíšte čo si mám na nej pozrieť a o čo sa mám zaujímať...
Rudolf Osrman
Novice
Novice

ak si z okolia žiliny, prídi sa pozrieť, už okolo 25.5 to bude možné
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...mám to bližšie do TT...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

aj sedus su zaujimave stolicky, ale tiez cenovo vysoko
planujem tiez nieco take
Rudolf Osrman
Novice
Novice

Písal sa rok 1999, v Ljublane v Slovinsku vyvinul tím ľudí niečo, čo dodnes nedokázal nik napodobniť, t.j. skĺbiť výhody fit lopty a stoličky do jedného aj designovo efektného celku - do stoličky SpinaliS. Niekedy zložité veci vypadajú jednoducho a naopak. Nekupujte si ju na vešanie záclon, na to sa tá stolička nehodí....Ale ak chcete mať zdravý chrbát a sedieť na aktívnej zdravotnej stoličke, nenájdete na trhu nič podobné, podotýkam, iba fit lopta má podobné účinky, ale iba do dvoch hodín sedenia. Klinické testy a atesty o tom, že stolička je certifikovanou zdravotnou pomôckou v ČR a je testovaná napr. aj v Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej, že časopis v UK The independent ju vyhlásil za "Nákup roka" a že získala ocenenie Kancelárska stolička roka 2010 v ČR.....Toto všetko sa predsa nedá kúpiť vážení.....to sú fakty. A fakty hovoria, že ten, kto si ju kúpil, ju chváli. Ste predsa všetci PC gramotní. V referenciách si nájdete tých ľudí, aj firmy, kľudne im zavolajte, ak váhate. Pokecajte s nimi, ako stolička, či a ako im slúži....uvidíte sami. Je až nemožné tomu uveriť, ale je to tak.
Preto všetci, čo uvažujete o SpinaliS, prosím Vás, prídite si na ňu sadnúť do showroomu. Možná je i zápožička.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...včera som tam bol, a aby som vyvrátil niektoré fámy, ktoré sa šíria, napíšem pár riadkov. Tuto Pán Osrman mi písal SS že sa tie sieťky na operadle dajú vymeniť a menia sa bez ohľadu na koniec záručnej lehoty. Je to hovadina, už konštrukcia stoličky to nedovoľuje, pretože by sa muselo kompletne rozobrať operadlo. Ďaľej som sa pýtal na tie kolieska s brzdou, lebo keď som si na to u nich prvýkrát sadol tak som na to dosadol s polkou rite a skoro som im tam rozbil sklenenú vitrínku...kolieska s brzdou majú veľmi primitívny mechanizmus brzdenia, koliesko s brzdou nemá krytku, takže kolieska sú odhalené a na každom kolečku je malá páčka ktorou sa každé koliesko zvlášť dá zabrzdiť, samozrejme odbrzdiť sa to nedá s nohou, treba rukou, takže je to veľmi nepraktické, vraj ešte nepredali ani jednu stoličku s brzdenými kolieskami. Sedel som tam asi 15 minút na hackerovi a potom som ju kúpil...do dvoch týždňov by som ju mal mať doma...
Rudolf Osrman
Novice
Novice

Grim-Reaperka napísal:...včera som tam bol, a aby som vyvrátil niektoré fámy, ktoré sa šíria, napíšem pár riadkov. Tuto Pán Osrman mi písal SS že sa tie sieťky na operadle dajú vymeniť a menia sa bez ohľadu na koniec záručnej lehoty. Je to hovadina, už konštrukcia stoličky to nedovoľuje, pretože by sa muselo kompletne rozobrať operadlo. Ďaľej som sa pýtal na tie kolieska s brzdou, lebo keď som si na to u nich prvýkrát sadol tak som na to dosadol s polkou rite a skoro som im tam rozbil sklenenú vitrínku...kolieska s brzdou majú veľmi primitívny mechanizmus brzdenia, koliesko s brzdou nemá krytku, takže kolieska sú odhalené a na každom kolečku je malá páčka ktorou sa každé koliesko zvlášť dá zabrzdiť, samozrejme odbrzdiť sa to nedá s nohou, treba rukou, takže je to veľmi nepraktické, vraj ešte nepredali ani jednu stoličku s brzdenými kolieskami. Sedel som tam asi 15 minút na hackerovi a potom som ju kúpil...do dvoch týždňov by som ju mal mať doma...
Nepravda o sieťke!!!!!! Zákazník v Bratislave dostal nové operadlo aj s poťahom so sieťkou. Konštrukcia stoličky dovoľuje vymeniť opierku!!!! Táto informácia je overená priamo face to face s pánom Kotulom, dovozcom SpinaliS pre SR a ČR!!!!
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...po pol roku môžem napísať, že sa mi zdravotný stav, čo sa chrbtice týka veľmi zlepšil a to som len sedel na riti...bolesti chrbta úplne prestali, objavia sa iba mierne sem-tam (raz za mesiac)...jednoznačne veľmi dobrá investícia...už sa ani toľko nehrbím, ako som sa hrbil predtým...
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

Zdravim, obzeram sa v poslednom case po zdravotnej stolicke a natrafil som popri ostatnych (spinalis, zdavesednie,therapia) aj na stolicku ErgonomiS: http://www.ergonomis.sk/stolicky/produc ... basic.html. Vyzera to trosku ako vykradnuty napad spinalisu, ale cenovo je skoro o polovicu lacnejsia. Viem, ze co sa tyka zdravia, nemalo by sa setrit, ale ja by som zdravotnu stolicku chcel najma z preventivnych dovodov, aby sa mi prave nejake problemy nedostavili v buducnosti. Co hovorite na tuto stolicku? Myslite, ze oproti Spinalis je ten sedak dostatocne ohybny aby mal vplyv na spravne drzanie chrbtice atd? Pripadne ak s nou mate nejake osobne skusenosti, rad ich uvitam, vdaka.
woodmaker
Novice
Novice

Príspevok od používateľa woodmaker »

Nazdar ja túto stoličku používam už 4 mesiace a som s ňou nadmieru spokojný. Skúšal som pred kúpou obe stoličky, ergonomis som mal dokonca zapožičaný doma. Hýbalo sa to rovnako dobre ale ergonomis sa dá k tomu aj zastaviť. U mňa rozhodla cena a ergonomis mi prišiel funkčnejší, dajú sa štelovať podrúčky a chrbtová opierka. Ja už si neviem predstaviť sedenie na obyčajnej stoličke.
Napísať odpoveď