Mno a teraz mam dilemu co s tym...
Instalacia hry na externy harddisk
Instalacia hry na externy harddisk
Zdravim, pred par dnami som si stiahla z netu jednu hru ( .iso file), a spustila ju cez daemon tools, vsetko je krasne,funguje, akurat problem je, ze to ma cez 4gb...a mam vyhliadnutu este jednu hru, ale ta ma okolo 13gb...a ja s mojou ubohou kapacitou pamate ledva nahrabem dalsie 2 volne gb.....tak som rozmyslala nad kupou externeho harddisku, kam by som si to v pohode ulozila. Ale problem je v tom ze neviem, ci by sa to potom dalo spustit (ak by som spustala z toho harddisku...chapete, co myslim,nie?)
-
soro88
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
neni problem s instalaciamy na externe HDD ja tak ficim neustale ... je to bezproblemov ... cize kludne si to kup ... jediny problem budee ze mozes to mat len na svojom PC lebo ak planujes hru prenasat niekam inam tak potom ti nemusi na inom PC ist ... ale u teba nebude problem
ak sa smiem spytat tak aky HDD si ides kupit a aka je cena ?!
ak sa smiem spytat tak aky HDD si ides kupit a aka je cena ?!
Fuha rychle odpovede mam rada 
Nie, nemienim to prenasat, je to vyslovene na domace pouzitie na domacom notebooku...
No ake HDD este netusim, to ma len tak napadla myslienka, ze keby sa to nahodou dalo, tak potom by som sa po nejakom slusnejsom poobzerala...
Aha, takze ziadne problemy to robit nebude? Aj napriklad keby som si takto na ten harddisk nainstalovana nejake programy? Aj tie budu fungovat bez problemov ked to zapojim do kompu?
Nie, nemienim to prenasat, je to vyslovene na domace pouzitie na domacom notebooku...
No ake HDD este netusim, to ma len tak napadla myslienka, ze keby sa to nahodou dalo, tak potom by som sa po nejakom slusnejsom poobzerala...
Aha, takze ziadne problemy to robit nebude? Aj napriklad keby som si takto na ten harddisk nainstalovana nejake programy? Aj tie budu fungovat bez problemov ked to zapojim do kompu?
ano, budu fungovat bezproblemov. Ake mas na nb moznosti zapojenia ext.HDD? USB 2.0/eSATA? Jedinou nevyhodou oproti klasickemu internemu disku bude totiz rychlost prenosu dat..., teda ked bude hra musiet prave nieco natiahnut z disku, tak to bude chvilu dlhsie trvat.
pripadne je tu moznost kupit aj disk do nb interny. Ci je tam miesto na dalsi, zalezi od typu nb, moznost vymenit sucasny za vacsi by nemal byt problem:
http://www.alza.sk/pevne-disky/2-5-hdd- ... 849718.htm
externe disky: http://www.alza.sk/pevne-disky/externe/18843102.htm
pripadne je tu moznost kupit aj disk do nb interny. Ci je tam miesto na dalsi, zalezi od typu nb, moznost vymenit sucasny za vacsi by nemal byt problem:
http://www.alza.sk/pevne-disky/2-5-hdd- ... 849718.htm
externe disky: http://www.alza.sk/pevne-disky/externe/18843102.htm
firme menit HDD?... to mas uplne jednoduche len staci dat prec par srobikou vytiahnut ho a dat dam dalsi... HDD mava vacsinou este aj vlasnu krytku na notebooku cize je to najlahsia vymena na notebooku.. s ramkami taktiez neni problem.. vyzera to takto a len to vytiahnes a das tam iny... ale potom musis aj cely windows a vsetko preinstalovat
Iste ale aj tak....neviem, viac sa mi pozdava kupa toho externeho...tvrdas napísal:firme menit HDD?... to mas uplne jednoduche len staci dat prec par srobikou vytiahnut ho a dat dam dalsi... HDD mava vacsinou este aj vlasnu krytku na notebooku cize je to najlahsia vymena na notebooku.. s ramkami taktiez neni problem
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ak mas nb v zaruke tak hdd nevymienaj, ak nie tak radsej by som rozmyslal nad druhym hdd ako externy , predsa len prenosova rychlost ak pojde cez usb bude mensia, vyhodou by bolo potom radsej zainvestovat trochu viac a kupit s firewire popr. e-sata. a co sa tyka vymeny hdd v nb , nic zlozite to neni , staci ti obycajny krizovy sroubovak a trochu trppezlivosti, mas to jednoduchsie ako pri vymene hdd v pc, nemusis sa tam serkat s kablami, iba jednoducho nasunes novy hdd a ides
idealne by bolo napisat presny model notebooku, ktory vlastnis, ci ma ATA/SATA HDD sa da potom dogooglit. Ak by si len odobrala krytku, mohla by si sa pozriet, ci tam mas miesto este na jeden disk (potom by si ani nic nemusela preinstalovavat), alebo je tam len jeden a druhy nevojde. Potom by asi bolo pre teba pohodlnejsie riesenie ten externy, podla moznosti pripojenia tvojho nb bud USB, alebo eSATA (rychlejsie, ale menej rozsirene)
// pokial je nb v zaruke, tak s otazkou pridania dalsieho HDD kontaktuj predajcu, pripadne servis (staci emailom; napisu ti, ci mozes stratit zaruku, alebo nie atd.)
// pokial je nb v zaruke, tak s otazkou pridania dalsieho HDD kontaktuj predajcu, pripadne servis (staci emailom; napisu ti, ci mozes stratit zaruku, alebo nie atd.)