NHL 08 zrýchlenie (spomalenie) počas hrania.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

NHL 08 zrýchlenie (spomalenie) počas hrania.

Príspevok od používateľa goten »

Počas hrania NHL 08 sa mi hra striedavo spomaľuje a zrýchluje. Hru mám nainštalovanú na NB. Ide o čistú inštaláciu bez add-onov. Hra je originál.
Problém som sa pokúšal odstrániť nasledovne: prečistil som PC, zdefragmentoval disk, nainštaloval najnovšie drivery, hru som inštaloval a spúšťal ako správca, nainštaloval patch, skúšal som hru spustiť v režime kompatibility WIN XP SP2, vypol som vizuálne motivy, skladanie plochy a zmenu mierky zobrazenia, vypol so antivírus a všetky procesy čo sa dali vypnúť, zvýšil som výkon procesora na max. nič však nepomohlo. Ak by niekto vedel v čom môže byť problém, budem vďačný.
Notebook: Originál Windows Vista Home Premium 32bit SP1, Intel Core 2 Duo T5550 - čipová sada Intel PM965 Express, ATI HD 2400 XT 256 MB DDR2 320 GB HDD S-ATA 5400 ot., RAM: 2x 1 GB DDRII
lukyyy
Medium Star
Medium Star

Re: NHL 08 zrýchlenie (spomalenie) počas hrania.

Príspevok od používateľa lukyyy »

Goten napísal:Počas hrania NHL 08 sa mi hra striedavo spomaľuje a zrýchluje. Hru mám nainštalovanú na NB. Ide o čistú inštaláciu bez add-onov. Hra je originál.
Problém som sa pokúšal odstrániť nasledovne: prečistil som PC, zdefragmentoval disk, nainštaloval najnovšie drivery, hru som inštaloval a spúšťal ako správca, nainštaloval patch, skúšal som hru spustiť v režime kompatibility WIN XP SP2, vypol som vizuálne motivy, skladanie plochy a zmenu mierky zobrazenia, vypol so antivírus a všetky procesy čo sa dali vypnúť, zvýšil som výkon procesora na max. nič však nepomohlo. Ak by niekto vedel v čom môže byť problém, budem vďačný.
Notebook: Originál Windows Vista Home Premium 32bit SP1, Intel Core 2 Duo T5550 - čipová sada Intel PM965 Express, ATI HD 2400 XT 256 MB DDR2 320 GB HDD S-ATA 5400 ot., RAM: 2x 1 GB DDRII
no vysvelim ti to skus to hrat cisto na baterke a pojde ti to spomalene, ked notebook taha zo siete tak ide normalne a ked je bateria plna a taha zrovna z nej tak to ide pomaly ai ti zostava len vybrat baterku
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supersonic »

bud prepni na jedno jadro alebo na baterke nastav maximalny vykon
goten
VIP
VIP

lukyyy napísal:no vysvelim ti to skus to hrat cisto na baterke a pojde ti to spomalene, ked notebook taha zo siete tak ide normalne a ked je bateria plna a taha zrovna z nej tak to ide pomaly ai ti zostava len vybrat baterku
To nebude batériou. Hra ide rovnako pri napájaní z batérie alebo zo siete.
Keby som mal nejaký starý "šunt" tak vtedy by to mohlo byť napájaním, ale v tomto prípade nie.
Všimol som si ešte jeden detail, keď sa hra spomalí, tak časomiera ide ďalej plynule (nespomalí sa).
Ak niekto hráva NHL na NB tak napíšte ako (a či) Vám to ide.
Hranie NHL08 by som kľudne oželel, len sa bojím že mi to isté bude robiť aj na NHL09. Prinajhoršom napíšem mail do technickej podpori EA. Aj keď ktovieakú dôveru k ich schopnosti riešiť problémy nemám. Riešil som s nimi Battlefield 2 a veru presvedčiví neboli.
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supersonic »

zapni hru potom sa daj do windowsu ctrl+alt+delete nhl08.exe pravym nastavit sprazeni/afinitu a jedno jadro odklikni malo by pomoct
goten
VIP
VIP

Supersonic napísal:zapni hru potom sa daj do windowsu ctrl+alt+delete nhl08.exe pravym nastavit sprazeni/afinitu a jedno jadro odklikni malo by pomoct
Dík, funguje to, hra ide plynule. :smt023
HELP ME
Amateur
Amateur

NHL 08 spomalenie hry

Príspevok od používateľa HELP ME »

Pomožte mi prosím. Moj nootebook je: INTEL CELERON M 530 1.73GHZ, PAMEŤ 1GB RAM, WINDOWS VISTA HOME BASIC, a grafická karta MOBILE INTEL R 965 Express Chipset Family a mam nootebook HP COMPAQ 6720s. Hra NHL08 aj NHL09 mi spomaluje prípadne zastavuje hru ako v matrixe. Ostatné hry idu normálne. Poraďte mi prosím
bublifuk_182
Novice
Novice

Príspevok od používateľa bublifuk_182 »

chlapi skúšal som to s tým jedným jadrom, ale beztak to stále robí ... robí to z toho dôvodu že CPU niekedy vyskočí na 100% a preto to spomalí ... myslel som že ked to dám len na jedno jadro tak to druhé bude v klude, ale aj to niekedy skočí na 100% ... asi to bude tým že som online a pracujú všelijaké iné procesy, ale ja proste musím byť online ... potreboval by som pomôcť ako zvýšiť výkon toho CPU mám AMD ... ale bližšie neviem prste NHL09 mi frčala 3/4 roku v pohode a zrazu to začalo robiť. Preinštaloval som windows ale stále to nepomohlo. Ak mi poradíte budem vám nadosmrti vďačný :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

bublifuk_182: Virus, spyware, nejake nove aktualizacie ovladacov ci Windowsu...???
bublifuk_182
Novice
Novice

Vistu som reinstaloval a nahodil ovládače ako z doby ked mi to išlo ... nič nové čo sa driverov týka; neaktualizoval som Vistu ... chcel som to skúsiť spustiť ešte pred aktualizáciami a už to robilo .... potom som dal aktualizácie a stále to robí.
Antivir som mal NOD32 a nič nenašlo, potom som nahodil Nortona - ten našiel 1 vec, ale nesúviselo to s tým a už som to odstránil. Neviem či skúsiť ešte niečo iné.
Viem čo spôsobuje ten problém, ale neviem ako na to ... proste mám AMD64 X2 dual core TK55 1,8GHz, 2 GB RAM ... graficku ATI 128MB samostatnú. Spôsobuje to to, že vyťaženie jadier vyskočí na 100% a vtedy to spomalí ... to mi asi zo začiatku notebook nerobil ... neviem čím to je keď ani reinstal Windowsu nepomohol. To je to čo potrebujem vyriešiť.
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

Mne robi toto iste niekedz mi islo v pohode CoD4 a teray mi aj CS seka a procesor sa vytazuje na 100%. Chcem vyskusat vycistit notebbok lebo sa velmi prehrieva ale neviem ako odprasit notebook
bublifuk_182
Novice
Novice

no podarilo sa ti to odprášiť? alebo vyriešiť to prehrievanie? Ja som rozobral notas a chcel som ho vyčistiťi, ale nebol ani nejako zaprášený ... stále mi to robí že sa preťažuju obidve jadra ... neviem ako to riešiť :?
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

JJ podarilo sa mi to odprasit a uz mne to ide normal len dakedy ma vetrak cudny zvuk ale po minutke uz normal
bublifuk_182
Novice
Novice

no a ako si to odprašil? ... ja som rozobral notas zo zadu ale tam žiadny prach nebol ... mám vybrať klávesnicu alebo čo? verím že toto bude ten problém, ale neviem ako na to, alebo to dať niekde do servisu?
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Mas tam iba jeden ventilator a ten treba odprasit.
bublifuk_182
Novice
Novice

je to sila keď sa s niečím tak dlho seriete a trápite ... celý Windows som preinštaloval, hladal nové ovládače na grafickú kartu, prepájal na 1 jadro, 4 mesiace zabité ... a nakoniec zistíte že stačilo notebook oprášiť a je po probléme :cry: až sa mi slzy tlačia do očí :lol: no aspoň som sa kopec vecí naučil 8) dik všetkým zúčastneným, čaute
Gajda
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Gajda »

Zdravim . mam ten isty problem akuraat ze mne to robia skoro vsetky hry (okrem niektorych starsich ) a mam ATI radeon HD3850 , AMD phenom 9500 quad core , 2GB ram a WIN XP 32bit. Uz ma to dost stve skusal som reinsatl winu aj nove drivere a stale nic .
Napísať odpoveď