Keď si otvorím exe súbor hry Abes Exoddus v HEX editore vidím toto
[img=http://obrazok.eu/files/cxjwtv76yo8s3r71dexq_thumb.png]
Modrý rámik je text v hre ktorý keby som editoval tak by som mal v hre iný text. Je ale problém v tom že nemôžem porušiť dĺžku slov - teda keď má pôvodný text 100 znakov aj upravený musí mať 100 inak mi napíše chybu. Ja by som chcel vedieť buď akým spôsobom môžem editovať EXE súbor - Resource Hacker ani PE-Explorer nefungujú. Alebo mi poraďte nejaký dekompilátor, ktorý by súbor rozložil do zdrojového kódu - ak sa to dá. Ja by som upravil texty a skompiloval znova. Ale akom jazyku je to EXE napísané neviem.
Ďakujem
Editácia netradičného EXE súboru
fuha, tak mne by sa to tiež zišlo
lebo keď som mal windows nainštalovaný na D:\, tak potom mi nefungoval jeden patch, ktorý bol "odfláknutý" lebo hodil error, že nemohol nájsť C:\Windows ... tak som ho otvoril v HEX Editore a prepísal C:\ na D:\ a potom mi ten patch bezproblémov fungoval
ale chcel som do toho ešte niečo dopísať, ale keď to malo len o jeden bajt viac, tak to nešlo. škoda....
lebo keď som mal windows nainštalovaný na D:\, tak potom mi nefungoval jeden patch, ktorý bol "odfláknutý" lebo hodil error, že nemohol nájsť C:\Windows ... tak som ho otvoril v HEX Editore a prepísal C:\ na D:\ a potom mi ten patch bezproblémov fungoval
ale chcel som do toho ešte niečo dopísať, ale keď to malo len o jeden bajt viac, tak to nešlo. škoda....