linux knoppix
linux knoppix
zdarvim, sitahol som si verziu 5,1 a ked nabotuje tak tam nacita obrazok linux a po stlaceni enteru by to malo zacat nacitavat ale ja ked stlacim enter tak mi iba nabehne cierna obrazovka a nic sa nedeje .. neviete mi iekto poradit?
nemas tam niekde aj moznost spustenia s nejakym parametrom? ak hej, tak skus spustit s nejakym parametrom - mne robi toto iste pri kazdom live distre (okrem danix-u), ale ked to spustim s parametrom noacpi, tak to ide..precitaj si help a tam sa docitas, ze ako to mas spustit (v *ubuntu to bolo prikazom live noacpi)..
neviem pise mitam iba boot: a ked dam enter tak by to malo ist ... aspon na strasnej verzii mi to tak istlo ... no skusim pohladat ... zatial dik
//autoeditácia príspevku ( 15 Feb 2009, 20:24 )
no tak tot mi neslo ale stiahol som si verziu 6.0 adriane ale tu zase neni php+mysql+apache .... prosim vas poradte mi nejaku live distibuciu kde by som mohol pisat a skusat skripty php ... dik
//autoeditácia príspevku ( 15 Feb 2009, 20:24 )
no tak tot mi neslo ale stiahol som si verziu 6.0 adriane ale tu zase neni php+mysql+apache .... prosim vas poradte mi nejaku live distibuciu kde by som mohol pisat a skusat skripty php ... dik
Nahoď si Debiana alebo nejaké Ubuntu / Kubuntu, nainštaluj si všetko možné čo by si len chcel a sprav si z toho vlastné live cd/dvd. Môžeš spraviť "ako keby" vlastnú distribúciu bez /home alebo 1:1 obraz aj s /home, nastaveniami a pod. Zrejme sa dá vytvoriť vlastné live cd z rpm a iných distribúcií, to sam ale neskúšal.
Keď s tým chceš niečo robiť tak si niečo nainštaluj, tých 8-10 GB miesta nie až tak veľa že by sa to nedalo vydržať. Existuje aj bootovacie usb.
Keď s tým chceš niečo robiť tak si niečo nainštaluj, tých 8-10 GB miesta nie až tak veľa že by sa to nedalo vydržať. Existuje aj bootovacie usb.
Tak si nainstaluj debiana cez www.goodbye-microsoft.com.etel napísal:lenze este niesom taky expeert na linux ... pred par rokmi som som si sam naistaloval mandrake + xp a isiel mi iba linuc ... a pred rokom som si chcel naistalovat iba debian a ties to nedopadlo tak aby som bol spokojny..
To by nemala byt pre teba problemova instalacia.Ako spo menul Caesar,par gb ta nezabie,tak sa vykasli na live cd.
Začiatočníkom jednoznačne Ubuntu, tam je najviacej návodov, najviacej pomoci na nete, nie je žiadna spoplatnená verzia, všetko je dostupné, návody na ubuntu.cz su vyborné.
Debian sa dá tiež, začiatočník ale prípadné problémy podľa mňa nemusí vedieť vyriešiť.
Nikomu nič nebráni v tom, ako spozná fungovanie vecí hoci aj Ubuntu skúsi iné, Debiana, Suse, Mandrivu, Fedoru.
Debian sa dá tiež, začiatočník ale prípadné problémy podľa mňa nemusí vedieť vyriešiť.
Nikomu nič nebráni v tom, ako spozná fungovanie vecí hoci aj Ubuntu skúsi iné, Debiana, Suse, Mandrivu, Fedoru.
Jasne linux je slobodny,nech si vyberie,ale ja si myslim,ze lepsie spozna linux na debiane,dost toho sa nauci aj sam,ja som bol uplny lajik a teraz to uz jak tak zvladam.Priklad ak mas ubuntu a po urcitom case prejdes na debian tak ta dost veci moze prekvapit,ale ked z debianu prejdes na ubuntu tak je to v poho.Musis uznat.Cize lepsie by sa mu bolo ucit na debiane,ako som pochopil tak sa ucit chce,na ubuntu sa toho vela nenauci,ked skoro vsetko urobi sam ubuntu.A debian je rychlejsi a stabilnejsi,odporucal by som mu pockat do soboty,vychadza stabilna verzia Debian 5.0 Lenny.Cesar napísal:Začiatočníkom jednoznačne Ubuntu, tam je najviacej návodov, najviacej pomoci na nete, nie je žiadna spoplatnená verzia, všetko je dostupné, návody na ubuntu.cz su vyborné.
Mas pravdu vysla 14.2,kusok som si zmylil aktualny datum,co doteraz nechapem jak to.hej,hej debian je hra na nervy,odporucal by som mat v zalohe este klavesnicu a mys bo ja som od nervoch rozbyl,bo som nevedel ani za nic nainstalovat flashplayer.Ale ked to clovek zvladne tak jeto krasny pocit.Cesar napísal:Dodal by som, že Lenny ako Stable už vyšiel pred pár dňami. S Debianom si mal šťastie, môžu nastať problémy, kde každý musí zagoogliť poriadne aby to vyriešil.Nemusí to tak byť ale môže.
nie nie ... sledujem temu ... no ja som hlavne problem s php+mysql+apache ... na win xp som to nemohol za tyzden rozbehnut tak som a mal som knoppix ale nebolo to tam a z netu som si stiahol verziu kde to bolo ale nedalo sa mi to sputit ..... ale podarilo sa mi to potom sputit na win tak uz sa mi to neoplati riesit lebo za jednu stranku nebudem rozdelvat disk a tak ... keby mam na plate toho viac tak to urcite spravim ...