Gympel vs SPŠ
športove školy do 20. februára može sa aj neskôr len potom neruči že nebudu komplikácie .........a ostatne vravela že sa budu pisať pred monitorom nejako koncom februaára a začiatkom marca ale že kopu žiakov to každy rok mení po monitore podla toho ako napisali takže hned ako sa doviedia žiaci výsledky tak par dni maju a potom musia povedať skoly
-
Bolldar
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Já po základce chtěl na Truhláře (Stolára) na 4roky zakončené maturou, avšak škola byla moc daleko, tak jsem si udělal Učňák na 3roky (pěkná flákačka, ale praxi jsem pochytil i s odbornými předměty dokonale). Pak jsem šel na nástavbu na 2 roky a výsledek je, že za tři měsíce maturuji a budu dávat přihlášku na VOŠ Volyně a TU Zvolen současně (na to je speciální program od VOŠ Volyně)
Samozřejmě pokud udělám maturitu, ale snad jo... Tuhle nástavbu dělám na SPŠStrojní a Stavební Tábor (což je v mém oboru nejprestižnější nástavba v ČR) a zatím jsem s průmětem nešel nad 1,78
Výhodu spatřuji v tom, že už mám výuční list.. následně asi maturitu a když se mi nepodaří vejška, tak už mám potvrzenou praxi
Samozřejmě pokud udělám maturitu, ale snad jo... Tuhle nástavbu dělám na SPŠStrojní a Stavební Tábor (což je v mém oboru nejprestižnější nástavba v ČR) a zatím jsem s průmětem nešel nad 1,78
Výhodu spatřuji v tom, že už mám výuční list.. následně asi maturitu a když se mi nepodaří vejška, tak už mám potvrzenou praxi
-
RomanB
Medium Professional
No neviemaxXis napísal:Nic proti Tebe, ale hovoris nieco o com ocividne nic nevies....
gymnazistov zamestna ktokolvek a velmi rad (som byvaly gymnazista a viem ake to bolo ked som si zhanal brigady), nepoznam pracu, ktoru by si po uspesnom ukonceni gymnazia nemohol vykonavat. A navyse mas tu vyhodu, ze ked ides na AKUKOLVEK vysoku skolu tak nezaostavas v nicom za ziakmi, ktori mali odbornu skolu (taktiez vyskusane a odpozorovane).
gymnazista ti asi tazko pojde robit kvalitara , nehovorim , ze to je nemozne , len menej pravdepodobne , a tam kde sa uplatni gymnazista sa clovek s kvalitnou priemyslovkou uplatni uplne rovnako.
Moj nazor.
no tak do banky zoberu robiť skorej gymnázistu ako priemyslovka .........ide oto aka je to priemyslovka .......unas je priemyslovka technickeho a strojarenského zamerania ciže ta zoberu skorej ako si písal ten autocad technicke kreslenia a podobne zamerania no gymnázista sa skorej dostane do banky alebo do nejakej firmy kde sú prave veci ekonomika atd.
učnovka je zas dobra že ta zoberu do roboty ale či taka abo taka robiš fyzicky maloktoryy učnovkar robí rozumom a poprípade perom alebo klavesnicou .............
učnovka je zas dobra že ta zoberu do roboty ale či taka abo taka robiš fyzicky maloktoryy učnovkar robí rozumom a poprípade perom alebo klavesnicou .............
tak no ja som tiež za sps kedže som skorej technicky typ ako keby chcem niečo študovať ako právo abo medinu tak gympel je jasná voľba ..........ale tak myslím že zo SPS maš vačšiu šancu sa niekde zamestnať ako z gymplom ale zas naopak gymplák ma vačšiu šancu sa dostať na nejaky výšku kde chceš isť ako sps .....samozrejme to záleži od žiaka ....poznám gymplákov ktorý nevedia ako Y/I sa píše vo svojom mene
No ty davas riadne bludy mlady. Chod robit babysittera a netreba ti ani skolku, no nie?Majro napísal:podla mna je vyhodnejsie si dat nejaku dobru SPS, lebo ak nespravis gympel tak si v riti... zo SPS sa aspon niekde mozes zamestnat(a aj celkom slusne) a popri tom si dat vysku.. ked sa nedostanes z gympla na vysku, tak mozes robit tak akurat predavaca v tescu..
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
ma pravdu. clovek bez vysky ale s SPS ma daleko vacsiu sancu si najst robotu nez clovek z gympla bez VS. gymnazium bez vysky je o nicom. na gymple vzhladom nato, ze ucia vsetko a nic by malo navstevovat takych 20% ziakov, obchodne akademie 10%, SOU tych 15-20% a SPS 50%. Ale ked ma clovek 15 rokov tazko si vie vybrat na aku strednu chce ist. a ked ide ako 11 rocny na 8rocne gymnazium tak to je uz terno. tot moj pripad.Gangy napísal:No ty davas riadne bludy mlady. Chod robit babysittera a netreba ti ani skolku, no nie?
ma pravdu ??? gymplaci robia v tescu ?? chlape gymplaci ti posielaju upomienky že si nezaplatil v orange fakturu za telefon alebo že maš v banke nezaplatenu mesačnu splatku na uver pretože stvojhou SOU platu si nemožeš dovoliť zaplatiť v jeden den aj mobil aj splatku .........ano ked viem že nejdem na vysoku tak na gympel nejdem ale na sps to je jasne technicke kreslenie a podobne veci sa teraz dosť hodia a je to žiadane .....ale určite by som netrepal niečo ako že gymplak bez vysokej je natom horšie ako automechanik .....s trojročkou lebo to je hovadina ........
moj nazor je taky že sps a gympel je to iste čo sa týka učenia a vzdelania lenže sps je technicky smer hlavne pre chlapa a gympel skorej pre te baby ta ekonomika medicina poprípade právo ale to je zriedkavé
moj nazor je taky že sps a gympel je to iste čo sa týka učenia a vzdelania lenže sps je technicky smer hlavne pre chlapa a gympel skorej pre te baby ta ekonomika medicina poprípade právo ale to je zriedkavé
-
Vigor
King
K Tvojmu nazoru. SPS a gympel nie je to iste co sa tyka ucenia. Poznal som ludi z SPS, osobne som zazil gympel a mozes mi verit, nie je to to iste.
Dalej, generalizovat medicinu, ekonomiu ci pravo na nejake "zenske smery" ja jedna z naj kktin co som si tu kedy na fore precital. Takze tolko k Tvojmu uzasnemu nazoru.
Dalej, generalizovat medicinu, ekonomiu ci pravo na nejake "zenske smery" ja jedna z naj kktin co som si tu kedy na fore precital. Takze tolko k Tvojmu uzasnemu nazoru.