Monitor 2009
-
OompaLoompa
Novice
Myslím si, že druhý polrok netreba príliš podceniť už len z toho dôvodu, že hneď prvý týždeň po nástupe na stredné školy sa budú písomky len tak hrnúť, aby si overili čo vlastne vieme (na gymnáziach určite). Už tu odznelo aj to, že by sa známky nemali zhoršiť o dva stupne a pokiaľ budete chcieť po prvom roku na strednej prestúpiť na inú, tak sa do úvahy berie aj to koncoročné vysvedčenie.
Ja osobne som mala zatiľa na vysvedčeniach len jednu dvojku a to z matiky, ale už vidím, že monitor doje*** a to mám aj doučovanie a pochybujem, že to nejako extra pmôže. Teraz je výhoda tá, že si môžme podať na 4 školy (2 s talentovkami a 2 klasické) avšak mám pocit, že skončím dakde na súkromnom gymnáziu
Pokiaľ ste sa do teraz neučili vôbec, tak Boh Vám pomáhaj, pretože to dohnáte už len ťažko. Nechápem prečo monitor vymýšľajú ministri, ktorí videli dieťa v školskej lavici pravdepodobne vtedy, keď boli oni sami deckami
Ak vám môžem aspoň trošilinku poradiť, tak určite si pozrite veci ohľadne štatistiky, pravdepodobnosti, kombinatoriky a tam, kde máte príklady s trojuholníkmi alebo náčrtmi (viď monitor 2006-ten kruh s krížom ma dostal, ale nakoniec som to zvládla
) hľadajte vždy pravouhlé trojuholníky alebo ich výšky. Samozrejme sa tam vždy nájde nejaký algebrický výraz, rovnica a sem-tam aj nejaká sústava rovníc a samozrejme telesá. Čitateľská gramotnosť sa môže ísť vypchať 
Držím Vám palce a po monitore sa určite ozvite, ako ste dopadli
Ja osobne som mala zatiľa na vysvedčeniach len jednu dvojku a to z matiky, ale už vidím, že monitor doje*** a to mám aj doučovanie a pochybujem, že to nejako extra pmôže. Teraz je výhoda tá, že si môžme podať na 4 školy (2 s talentovkami a 2 klasické) avšak mám pocit, že skončím dakde na súkromnom gymnáziu
Pokiaľ ste sa do teraz neučili vôbec, tak Boh Vám pomáhaj, pretože to dohnáte už len ťažko. Nechápem prečo monitor vymýšľajú ministri, ktorí videli dieťa v školskej lavici pravdepodobne vtedy, keď boli oni sami deckami
S dvojstupňovým zhoršením je to blbosť - keď máš na papieri, že si prijatá, môžu sí pískať s koncoročným vysvedčkom.. to mi potvrdil triedny.
A Monitory isto nerobia ministri.. to by dopadlo.. robia to odborníci, myslíš že Mikolaj či kto to tam je bude zabíjať čas písaním Monitorov, z ktorých by vypočítal prvých 5 príkladov? Gramotnosť absolútne neriešim, píšeme 29. apríla, čiže sa to neberie do úvahy.. aj keď učitelia stresujú.. Nestresuj, že napíšeš zle.. všetko dobre dopadne! ;D
A Monitory isto nerobia ministri.. to by dopadlo.. robia to odborníci, myslíš že Mikolaj či kto to tam je bude zabíjať čas písaním Monitorov, z ktorých by vypočítal prvých 5 príkladov? Gramotnosť absolútne neriešim, píšeme 29. apríla, čiže sa to neberie do úvahy.. aj keď učitelia stresujú.. Nestresuj, že napíšeš zle.. všetko dobre dopadne! ;D
No a čo ti bráni sadnúť si a učiť sa doma? Keď niečomu nebudeš rozumieť, opýtaj sa v tejto téme napríklad, alebo nejakého jednotkára.. ja mám zas nabitý týždeň 10.3 - idem do Prešova na olympiádu (96km od Sniny) prídem o piatej večer domov.. 11.3 - Monitor, 12.3 - Fyzikálna olympiáda.. nestresujem, žijem.. ako bude, tak bude..
ty si klasicky prípad posrateho žiaka z monitoru pretože ti dohlavy nakecala učiteľka všetky te sračkyOompaLoompa napísal:Myslím si, že druhý polrok netreba príliš podceniť už len z toho dôvodu, že hneď prvý týždeň po nástupe na stredné školy sa budú písomky len tak hrnúť, aby si overili čo vlastne vieme (na gymnáziach určite). Už tu odznelo aj to, že by sa známky nemali zhoršiť o dva stupne a pokiaľ budete chcieť po prvom roku na strednej prestúpiť na inú, tak sa do úvahy berie aj to koncoročné vysvedčenie.
Ja osobne som mala zatiľa na vysvedčeniach len jednu dvojku a to z matiky, ale už vidím, že monitor doje*** a to mám aj doučovanie a pochybujem, že to nejako extra pmôže. Teraz je výhoda tá, že si môžme podať na 4 školy (2 s talentovkami a 2 klasické) avšak mám pocit, že skončím dakde na súkromnom gymnáziu![]()
Pokiaľ ste sa do teraz neučili vôbec, tak Boh Vám pomáhaj, pretože to dohnáte už len ťažko. Nechápem prečo monitor vymýšľajú ministri, ktorí videli dieťa v školskej lavici pravdepodobne vtedy, keď boli oni sami deckamiAk vám môžem aspoň trošilinku poradiť, tak určite si pozrite veci ohľadne štatistiky, pravdepodobnosti, kombinatoriky a tam, kde máte príklady s trojuholníkmi alebo náčrtmi (viď monitor 2006-ten kruh s krížom ma dostal, ale nakoniec som to zvládla
) hľadajte vždy pravouhlé trojuholníky alebo ich výšky. Samozrejme sa tam vždy nájde nejaký algebrický výraz, rovnica a sem-tam aj nejaká sústava rovníc a samozrejme telesá. Čitateľská gramotnosť sa môže ísť vypchať
Na gympli sa na začiatku akurát opakuje učivo zo základky. A písomky sú len z toho, čo ti tam tí profáci nakecajú - nikto nebude dávať písomky z toho, čo ťa učili pred letnými prázdninami. lolOompaLoompa napísal:Myslím si, že druhý polrok netreba príliš podceniť už len z toho dôvodu, že hneď prvý týždeň po nástupe na stredné školy sa budú písomky len tak hrnúť, aby si overili čo vlastne vieme (na gymnáziach určite).
Blbosť, ja som sa nikdy poriadne neučil, asi 2 týždne pred monitorom som trochu zabral a dal som 95% matika, 85% slovina. Neviem prečo by si to nemala zvládnuť.OompaLoompa napísal: Ja osobne som mala zatiľa na vysvedčeniach len jednu dvojku a to z matiky, ale už vidím, že monitor doje*** a to mám aj doučovanie a pochybujem, že to nejako extra pmôže.
-
lacijawa
Star
- Kontaktovať používateľa:
Zdravim takže ja by som potreboval pomoct s jednym prikladom: Stavebny pozemok s rozmermi 110x154 m urceny na vystavbu rodinnych domov je potrebne rozdelit na rovnako velke stvorcove stavebne parcely s co najvacsou vymerou. Kolko takych stavebnych parciel vznikne?
A) 140
B) 70
C) 35
D) 22
DIK ZA POMOC (Spravna moznost C len nwm preco!)
A) 140
B) 70
C) 35
D) 22
DIK ZA POMOC (Spravna moznost C len nwm preco!)
V prvom rade si vypočítaš najväčší spol. deliteľ čísel.. Cez napr. prvočíselný rozklad:
110 = 2.55 = 2.5.11
154 = 2.77 = 2.7.11
D {110,154} = 22cm
A teraz že koľkokrát sa 22 vojde do 110 & 154.. to máš 110:22=5, 154:22=7 - nakoniec 5.7=35 čiže do toho útvaru sa zmestí na šírku 5 a na výšku 7 štvorcov so stranou 22cm = dokopy 35 štvorcov

110 = 2.55 = 2.5.11
154 = 2.77 = 2.7.11
D {110,154} = 22cm
A teraz že koľkokrát sa 22 vojde do 110 & 154.. to máš 110:22=5, 154:22=7 - nakoniec 5.7=35 čiže do toho útvaru sa zmestí na šírku 5 a na výšku 7 štvorcov so stranou 22cm = dokopy 35 štvorcov
ej
ja si pamatam ked som pisal Monitor,to bolo tusim pred tromi rokmi,to bolo poprvy krat tusim vtedy,nas to este zastihlo
..no a proste pocas pisania nam ucitelka isla prec z triedy,najlepsia ziacka z triedy sa postavila a nahlas zacal nam vsetkym radit odpovede..2a,3b atd.
jaj sme sa ale nasmiali,to boli casy:) 
Laci nestresuuuj!
.Sloviny sa nebojím som si robil 06,07,08 a vždy my vyšlo okolo 90% ale z matiky to je ine kafe.To my vyšlo 30%
Čiže z matiky dosť potipujem,Pˇytal som sa jednej pani učitelky z nemenovanej strednej školy ktorá nám potvrdila že vela škol nebude brať do úvahy monitor lebo sú to úplne blbosti...Viac ako monitor ma trapi ze som si este stale nevybral skolu. 
-
The Calvin
Star
- Kontaktovať používateľa:
Momo46: K tej slovenčine ti gratulujem, ale očividne by som to skôr pripisoval náhode, resp. tomu, že pozorne čítaš. Gramatická stránka u teba sa mi zdá nie je na najlepšej úrovni. Ako "riešiteľ" monitora na 90% by si rozhodne nemal napísať slovo "mi" s ypsilonom v kontexte, z ktorého vyplýva, že sa jedná o jednotné číslo - vyšiel mi, atď.
Ďakujem za upozornenie.
Ja sa necítim že by som mal vedomosti zo slovenčiny na 90% mne len tak monitory vychádzajú
A robil som ich viac niečo na tom bude.Inak keď píšem na internete tak tú gramatiku až tak neberiem a nerozmýšlam konkrétne nad ňou.Tak ale zas aby to bolo vyvážené tak Matematiku som napísal na 30%.