Správa sietí - poraďte

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
sano2
Novice
Novice

Správa sietí - poraďte

Príspevok od používateľa sano2 »

Potrebujem pomoc. V robote sme si vytvorili sieť, takú jednoduchú, okolo 5 pičítačov, 4 cez lan a ja z notebookom cez WiFi. Všetky sú pripojené cez router (Belkin) a ten je pripojený na škatuľku Rýchly internet od T-mobile, obmedzenie dáta 4GB. Preto by som potreboval nejaký nástroj na kontrolu spotreby dát na každom pičítači v sieti a aj niečo na kontrolu siete, keby som potreboval niekoho odstaviť od koryta a pod. Skúšal a hľadal som niečo a aj našiel som ale nie je to ono, potrebujem hlavne kontrolu siete čo pochopiteľne môžem aj cez router ale ja hľadám niečo, čo by sa mi spustilo pri štarte a pekne sledovalo sieť, bolo prehľadné a jednoduché a malo nejakú tu autoritu v tej sieti čiže vypnúť niekoho, obmedziť a tak podobne. Svoj notebook sem tam nosím aj domov kde sa tiež pripájam do WiFi siete (konkrétne magio cez vigor2700) a ten soft na správu siete by mohol mať možnosť rozoznať sieť a sledovať len tú v robote, na druhej strane ten druhý soft na sledovanie objemu prenesených dát by kľudne mohol fungovať aj doma. Neviete mi niečo odporučiť? Nie som úplná lama ale ani hacker. Poraďte mi prosím.
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nic take neexistuje a ani nikdy existovat nebude. Obmedzovat uzivatelov mozes jedine priamo na routri. Dokazem si este predstavit nejaky vzdialene managovatelny limiter, ale je to velmi neefektivne riesenie.
Napísať odpoveď