Monitor 2009

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Prežívate stres z monitoru?

Dosť veľký
40
17%
Začína to
58
25%
Nie je mi to jedno
131
57%

Celkom hlasov: 229

JakubH
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa JakubH »

Nemôžem si pomôcť, ale túto výhovorku z duše nenávidím. A napr. v škole pri diktátoch rozmýšľaš nad tým, či je to vzor dub, chlap, žena, kosť a pod.? Mne sa zdá, že nie. Ale ako mne je aj v podstate jedno ako človek na internete píše. Myslím z gramatického hľadiska. Ale tu mi to jednoducho nedalo. Keď som videl tému Monitor 9 2009, tak som mal také nutkanie na to reagovať :).
Plasmon
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Plasmon »

Presne tak, ked sa raz clovek nauci, ze sa kino pise s mäkkym "i" tak ho tak vzdy bude pisat, ci to je v diktate alebo na nete. :)
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

OompaLoompa napísal:Myslím si, že druhý polrok netreba príliš podceniť už len z toho dôvodu, že hneď prvý týždeň po nástupe na stredné školy sa budú písomky len tak hrnúť, aby si overili čo vlastne vieme (na gymnáziach určite). Už tu odznelo aj to, že by sa známky nemali zhoršiť o dva stupne a pokiaľ budete chcieť po prvom roku na strednej prestúpiť na inú, tak sa do úvahy berie aj to koncoročné vysvedčenie.

Ja osobne som mala zatiľa na vysvedčeniach len jednu dvojku a to z matiky, ale už vidím, že monitor doje*** a to mám aj doučovanie a pochybujem, že to nejako extra pmôže. Teraz je výhoda tá, že si môžme podať na 4 školy (2 s talentovkami a 2 klasické) avšak mám pocit, že skončím dakde na súkromnom gymnáziu :lol:

Pokiaľ ste sa do teraz neučili vôbec, tak Boh Vám pomáhaj, pretože to dohnáte už len ťažko. Nechápem prečo monitor vymýšľajú ministri, ktorí videli dieťa v školskej lavici pravdepodobne vtedy, keď boli oni sami deckami :? Ak vám môžem aspoň trošilinku poradiť, tak určite si pozrite veci ohľadne štatistiky, pravdepodobnosti, kombinatoriky a tam, kde máte príklady s trojuholníkmi alebo náčrtmi (viď monitor 2006-ten kruh s krížom ma dostal, ale nakoniec som to zvládla :? ) hľadajte vždy pravouhlé trojuholníky alebo ich výšky. Samozrejme sa tam vždy nájde nejaký algebrický výraz, rovnica a sem-tam aj nejaká sústava rovníc a samozrejme telesá. Čitateľská gramotnosť sa môže ísť vypchať :P

Držím Vám palce a po monitore sa určite ozvite, ako ste dopadli :)
Klasika :D Prvy tyzden na gymply pisomky mat nebudes pokial si dobre pametam a nikdo od teba nebude chcet NIC zo ZS az na nejake zaklady z matiky.Inac nepotrebujes NIC.Vsetko sa prebera od zaciatku ci chemia ci fyzika :roll: :roll: A od zaciatku tj. znacky prvkov...

Ze znamka sa nesmie zhorsit o 2 stupne?!? LOL jasne ze sa moze aj o 3,ked si raz prijata tak si prijata a je jedno co mas na konci roka(koncorocne vysvecko od teba nebudu chcet)
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

Momo46 napísal:Laci nestresuuuj! :D.Sloviny sa nebojím som si robil 06,07,08 a vždy my vyšlo okolo 90% ale z matiky to je ine kafe.To my vyšlo 30% :D Čiže z matiky dosť potipujem,Pˇytal som sa jednej pani učitelky z nemenovanej strednej školy ktorá nám potvrdila že vela škol nebude brať do úvahy monitor lebo sú to úplne blbosti...Viac ako monitor ma trapi ze som si este stale nevybral skolu. :?
na monitory beru ohlad asi vsade (aspon tu v Po) a ked ti to nevyjde na odvolanie sa urcite dostanes

to pisha: neviem na aky gympel si chodil ale urcite sa tam zancky prvok preberat nebudu to sa berie ako samozrejmost ze to vies a na koncorocnom vysvedcku v deviatke akurat nemozes prepadnut inac vpohode
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lacijawa »

Ach jaj blizi sa to rapidne uz len dva tyzdne a piseme. Nech to uz mame za sebou!!!
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Náhodou.. mňa baví pozerať sa na vystresovaných spolužiakov, aspoň je sranda no nie? Nech napíšem aj na -10%, veď školy dnes berú každého.. stresom si skracujeme život boyz..
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Neviem co sa tolko ten monitor omiela, vy sa bojite uz dva mesiace dopredu.Tak, ale co budes robit den pred monitorom alebo cestou do skoly, sak to zosalies od stresu, ked teraz si cely vystresovany.
Inak ja sa nebojim, beriem to v pohode.V jednom nemenovanom obchode som si kupil asi 5 brozuriek zo slovenciny-je tam vsetko podstatne co treba vediet.A na matiku mam asi dve strany vzorcov :D Pomaly si to vsetko opakujem. :wink:
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tak ale to nieje taky strach ze nie monitor to je taky maly, ktory ma urcite kazdy. :)
Innocence
VIP
VIP

Taký malý strach? A stresuješ už cez mesiac, že čo sa stane ak nenapíšeš dobre etc. lol? :lol:

Kľudne dýchaj, preboha, je mi trápne sa opakovať ale Monitor nič nie je.. dnes som preriešil minuloročné testy.. to je na úrovni matematiky 6. ročníka.. šiestak to napíše nad 50%, si buď.. a my nenapíšeme? Keď si budeme radiť a aj učitelia budú pomáhať? Pád komunizmu bol horší jak toto.. ešte máme dva týždne, klídek..
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Innocence napísal:Taký malý strach? A stresuješ už cez mesiac, že čo sa stane ak nenapíšeš dobre etc. lol? :lol:

Kľudne dýchaj, preboha, je mi trápne sa opakovať ale Monitor nič nie je.. dnes som preriešil minuloročné testy.. to je na úrovni matematiky 6. ročníka.. šiestak to napíše nad 50%, si buď.. a my nenapíšeme? Keď si budeme radiť a aj učitelia budú pomáhať? Pád komunizmu bol horší jak toto.. ešte máme dva týždne, klídek..
Dajak to predycham ja za to nemozem ja mam furt take mensie stresy pred niecim a este sestra do mna ... ze sa nic neucim ta mne to uz lezie na nervy.Preto chcem mat monitor za sebou!!!!!!!!!!!!!! :evil:
Innocence
VIP
VIP

Keby som počúval všetkých čo mi vravia že sa neučím tak by som sa z toho normálne až učiť začal :lol:

Ale nie, sestru si nevšímaj, čo ona s tebou má? To je tvoja budúcnosť, nie jej.. Priprav sa tak ako ty vieš, vôbec nestresuj, tým nič nedosiahneš, ba čím viac stresu, tým menej percent Monitoru.. vážne. Tak stresovali aj všetci pred nami a napísali nad 90%

EDIT: Mama so sestrou sa spojiť môže.. ale keď sa ja rozhodnem, že sa nebudem učiť a stresovať tak si môžu pískať.. Sám si strojcom svojho šťastia.
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Innocence napísal:Keby som počúval všetkých čo mi vravia že sa neučím tak by som sa z toho normálne až učiť začal :lol:

Ale nie, sestru si nevšímaj, čo ona s tebou má? To je tvoja budúcnosť, nie jej.. Priprav sa tak ako ty vieš, vôbec nestresuj, tým nič nedosiahneš, ba čím viac stresu, tým menej percent Monitoru.. vážne. Tak stresovali aj všetci pred nami a napísali nad 90%
dik za radu dajak to zvladnem ved ani dva tyzdne wes ked sa mama spoji so sestrou ta som v p...
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

tomasito13 napísal:na monitory beru ohlad asi vsade (aspon tu v Po) a ked ti to nevyjde na odvolanie sa urcite dostanes

to pisha: neviem na aky gympel si chodil ale urcite sa tam zancky prvok preberat nebudu to sa berie ako samozrejmost ze to vies a na koncorocnom vysvedcku v deviatke akurat nemozes prepadnut inac vpohode
No ja chodim na normalny vseobecny gympel a chemiu sme zacali normalne od zaciatku(od prvkov) jasne ze sme sa neucili znacky prvkou 5 hodin...
necris
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa necris »

pishta napísal:No ja chodim na normalny vseobecny gympel a chemiu sme zacali normalne od zaciatku(od prvkov) jasne ze sme sa neucili znacky prvkou 5 hodin...
Na základke sa vraj normálne má učiť nejakých 40 prvkov (už si to presne nepamätám), ale určite nie všetky. Ja som sa ostatné naučil tiež až na strednej. V štýle "do budúcej hodiny sa naučte všetky prvky, ktoré neviete".

Vzhľadom na jednoduchosť monitorov nechápem čo každý stresuje, ako keby to bol koniec sveta. Kto ho chce spraviť na jednotku, ten ho na jednotku spraví. Kto nie, ten si hľadá výhovorky :)
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tie prvky sme sa ucili v osmicke,
Innocence
VIP
VIP

V osmičke, ale len cez nejakých 40 prvkov, ktoré sa najviac používajú.. zvyšné pribudnú na gymku, kde sa učivo začína odznova.. (aj z fyziky - berú sa Newtonove zákony, fyz. veličiny typu rýchlosť a tlak etc.).. Takže absolútne no stress.
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Innocence napísal:V osmičke, ale len cez nejakých 40 prvkov, ktoré sa najviac používajú.. zvyšné pribudnú na gymku, kde sa učivo začína odznova.. (aj z fyziky - berú sa Newtonove zákony, fyz. veličiny typu rýchlosť a tlak etc.).. Takže absolútne no stress.
Ale teraz vlastne na buduci rok bude to fajn ze je ten novy skolsky zakon ze co sa teraz ucime deviataci valstne ucili goniometriu :( tak sa to budeme ucit este raz v prvom rocniku na strednej terajsi piataci sa to ucit nebudu a nielen goniometriu ale budu sa ucit ovela menej na zakladke ako my a my na strednej budemem da sa povedat opakovat... aspon tie dva mesiace
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ano Lacijawa, nic sa neucis a mas ciste jednotky na polroka :roll: ...
Innocence
VIP
VIP

Lacijawa - veď čo je na goniometrii deviatackej ťažké? Naučíš sa definíciu sínus, kosínus, tangens (zaberie 5') a máš.. nechápem, niektorí ľudia počujú trošku odbornejší názov a už že aká to veda.. Školský zákon zaviedol viac nepochopiteľných zmien, napr. desatinné čísla sú už tuším v štvrtom a nie v piatom.. neriešim. Proste školu si užívaj, lebo 80% ľudí čo poznám si vraví "Keby som tak mohol chodiť opäť do školy.."
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

celkovo prvy mesiac sa nebude učiť ani skúšať lebo ste novy prvý týžden vám budu vraveť čo ako robiť budú sa predstavovať učitelia ,čítať školsky poriadok a podobne veci...druhý tyžden vam budú učitelia hovoriť ako skušaju že hodinu si predstavuju tak a tak budú vám hovoriť svoje pravidla a odmeny tretí tyžden sa už budete ako tak učiť a 4 už bude normalna škola viac menej samozrejme že to učenie nebude ešte take tažke ako neskor kedže to bude fakt len to opakovanie aby si vás učitelia otukali ciže je dobre asi zabrať aby ste sa zaradili do kategórie tých lepšich aj ked ja osobne som to mal a aj mam naháku pretože ked niečo vieš a napišeš to tak je jedno v ktorej si skupine u učitela ked maš body na 2známku tak ti nemože dať 3 a nejakému oblubenému žiakovy 2 nebodaj 1 .....pri odpovedi je to už niečo iné ale aj tak .......

určite by som sa pripravil na niečo ako že zabudnite že tam vyrieši niečo poznámka do slovníčka tam je ten školsky poriadok prísnejši ..........je to podla školy my osobne naša trieda sme ako koncentrák ...........ale tak niekdo si zvykol na šak čo poznamka hore dole hlavna vec že to okno nemusim robiť stači len zaplatiť alebo noačo poznámka aspon vie že nabuduce ked bude zapárať neskončí len z čokľom atd.

innocense ano vravia ta skoro všetcia lenže ide oto že škola im chýba lebo spomínaju len na to najlepšie a práce maju plne zuby ale daj im zopakovať 15 rokov školy ......vydržali by možno rok a povedali by nech už idem do roboty ........
Zamknuté