Pomoc s alza.sk

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
icefiresr
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Pomoc s alza.sk

Príspevok od používateľa icefiresr »

Zdravim, niekedy predminuly tyzden som robil poslednu objednavku. Skompletizoval som ju odoslal a zaplatil vopred proforma fakturou (vsetko spravene v piatok). V sobotu som si spomenul, ze som zabudol nieco objednat, tak som to chcel pridat klasicky cez pridanie kodu na obsah kosika, ale neslo to (nejde to ani ked to mate na dobierku, nemaju to v systeme asi vsetko spravne nahodene, toto mam overene uz z viacerych objednavok).

Tak som napisal tuto poznamku predajcovi (do systemu objednavok) a samozrejme zaplatil ebankingom rozdiel.
14.2.2009 14:20:00 Zákazník, Změna objednávky: Poprosim pridat tovat MK203 1ks, predlzovaci VGA kabel http://www.alza.cz/kabel-prodluzovaci-vga-2m-d39988.htm , bankovym prevodom bol uz zaplateny, v celkovej sume: Vaše cena bez DPH: 2,58 € Vaše cena včetně DPH: 3,07 € Poprosim dajte mi vediet, ci ste tovar pridali, platbu si dufam dohladate, dam to iste cislo proforma faktury a spravu pre prijimatela vyplnim tiez.

O dve hodiny mi kamarat povedal, ze som pre neho objednal zly tovar, tak som to zmenil a napisal dalsiu poznamku:
14.2.2009 16:37:00 Zákazník, Změna objednávky: Poprosim zmenit pridany tovar MK203 1ks,ktory som pridal naposledy a bol aj zaplateny vo vyske 3,07€ za tovar MK206 http://www.alza.sk/stineny-kabel-pripoj ... d40963.htm vo vyske 2,77€ a zvysnu sumu poprosim vratit na ucet, z ktoreho prisla uhrada na danu objednavku. Dakujem, prosim napiste zpravu zakaznikovi, aby som vedel, ze dane fakty beriete na vedomie.

S dobrym pocitom som nechal objednavku prebehnut. Ake bolo moje prekvapenie, ked mi dany kabel vobec neprisiel v utorok cez kuriera. Napisal som mail do alzy, do 2 hodin mi zavolal nejaky pan Dohnal a ten sa ospravedlnil a povedal, ze mi zadarmo posle kuriera so zaplatenym kablom.

Kurier prisiel na dalsi den ( v stredu minuly tyzden) a dal mi kabel a odisiel. Ale co sa nestalo, dal mi zly kabel, ten prvy MK203 i ked ma pan Dohnal ubezpecoval, ze v nasom telefonickom rozhovore si cital poznamky k objednavke (telefonoval v utorok) a vsetko pochopil.

Hned ako dosiel zly kabel som im pisal (asi 6x, kazdy den na vsetky kontakty co tam maju uvedene), ale totalne ma ignoruju. Dovolat sa tiez nemozem dovolat, lebo hned ako poviem svoje meno, je zrazu na linke ticho.

Co mam podla Vas robit? Su to 3 €, ale ja so sebou nechcem nechat vyje**vat, urcite nie takymto sposobom ako to so mnou robia oni.

Dakujem za rady.

VYRIESENE:
Pred par minutami som napisal mail do alzy, tentokrat posledny, s tym, ze ak to nevyriesia este dnes, zajtra to zverejnim na viacerych weboch (fora, blogy a staznosti.sme.sk) a zrazu mi do 10 minut zavolali z alzy. Kabel stary posielam na ich naklady spat a oni posielaju na ich naklady kabel cez kuriera.

To je uz vazne sila, aby clovek musel siahat po takychto napravnych prostriedkov len na to, aby sa dovolal toho, co mu pravom patri.
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Ked si predstavim ja, ze by mi nejaky klient kazdu chvilu menil objednavku a moji podriadeni by na to kaslali tak, ako kaslu vsetky "male ryby", tak by som casom tiez zacal hrat mrtveho chrobaka - hlavne s tak nizkou sumou.
Vela firiem toto robi aj kvoli tomu, ze je pre nich casovo narocne sa zapodievat takymito vecami, maju co robit aj bez toho. Tym ich ale nechcem ospravedlnovat. Su vsak aj taki, ktori robia prietahy a "skryte" zdrazovanie umyselne. Do ktorej skupiny patri alza, to neviem urcit.
icefiresr
Addict
Addict

tu objednavku som menil cez vikend, co znaci, ze vtedy nerobia a ani nekompletizuju objednavky, v pondelok ked to kompletizovali spravili jasnu chybu v tom, ze si neprecitali poznamky v systeme o pridani noveho tovaru, ktory bol uz zaplateny.

sami ponukaju tuto moznost, tak preco ju nevyuzit, ked sa na nieco zabudlo ? myslim, ze je to chyba obchodu hlavne pre tieto dovody
zmija1313
Light Star
Light Star

Jasne, neobhajujem ich, len konstatujem, ako to obcas byva... Male peniaze znacia maleho pana a zaroven aj nizku prioritu objednavky...preco by si neusetrili pracu na ukor teba? :x
icefiresr
Addict
Addict

ty asi ocividne nepoznas taky pojem ako zakaznik je nas pan,ze ? a aby si vedel moja objednavka mala hodnotu vyse 500€, kabel bol len dodatocny tovar co sa doobjednaval

aj tak nevidim dovod na to, co si napisal, nakolko je to poriadna hlupost. rozmysli si, ako by potom s tebou zaobchadzali aj inde, kde ide o par euro. tipujem, ze by sa ti to velmi pacilo, ze ? :roll:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Mne o alze nieco rozpravajte... ked im napisem ze vadne trafo odpalilo router tak oni radsej vymenia router... a to trikrat... trafo nechaju :roll: navyse sme boli po tretej reklamacke dohodnuti na vrateni penazi a oni mi poslali opat router, opat s dotrtkanym trafom a tentoraz bez anteny... keby som sem zverejnil ten mail co som im pisal, zrejme dostanem basu.

Tak vraj mam poslat ten router cez UPS na naklady adresata (?) tak som este napisal, ze na ktoru adresu - nechcem aby to bludilo po nespravnych pobockach ako to je u nich zvykom. Neodpisali, zrejme maju na schranke filter, ktory im zobrazuje iba maily s vulgarizmami. :roll: poondiata alza...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

icefiresr napísal:ty asi ocividne nepoznas taky pojem ako zakaznik je nas pan,ze ? a aby si vedel moja objednavka mala hodnotu vyse 500€, kabel bol len dodatocny tovar co sa doobjednaval
Vítaj v realite.. pravidlo náš zákazník = náš pán platí v obchodoch na Slovensku, ktoré môžeš zrátať na prstoch jednej ruky. Suma 500€ pre Teba možno je veľká, ale pre alzu to môže byť hovienko v mori.. určite majú lukratívnejších a stabilnejších obchodných partnerov, ktorí sú pre ňu dôležitejší ako Ty..

Každopádne máš pravdu Ty, ale musíš sa zmieriť s tým, že na Slovensku je to tak.. neostáva Ti nič iné, iba mať pevné nervy na získanie objednaného tovaru alebo dorovnanie finančného rozdielu. Im riadne všetko vysvetli ako 5 ročnému decku.. rozpíš sa aj na dve strany.. postupne po položkách, riadne im vyznač dôležité sumy, nech si to môžu všetko jednoducho overiť. Na Tvojom mieste už nebudem žiadať zaslanie ďalšieho tovaru (nech je to na náklady kohokoľvek), radšej nech Ti vrátia cenový rozdiel a potrebnú vec si kúp v kamennom obchode.

Nabudúce Ti doporučujem neobjednávať v piatok poobede a v sobotu.. a už vôbec to nekomplikovať zmenami a doobjednávkami. Si vieš predstaviť, keď im v pondelok príde kopec objednávok z víkendu a musia ich rýchlo spracovať? Tvoja objednávka je len ihla v kope sena.. medzi toľkými správami stačí chvíľka nepozornosti a problém je na svete.

Aj toto je dôvod, prečo nerád nakupujem cez Internet, radšej si vždy volím miestne obchody, kde si po tovar môžem ísť osobne a tam sa prípadne osobne vyhádam (aj za cenu nejakého € navyše)..

Prajem veľa šťastia a ešte raz vítaj v realite..
icefiresr
Addict
Addict

dakujem za velmi pekne prispevky, ale niektore si uz nevsimli realitu :wink: uz som davnejsie dopisal do prveho reply to, ze som to uz vyriesil a aj ako- zial vyhrazanim sa, co je pre mna dost neracionalne riesenie, ale pomohlo ako jedine

a este co sa tyka toho zasielania na naklady adresata- ja to mam urobit tiez, s nespravnym kablom, poslat ho spat. dam ti radu- vypis spravu pre adresata, inac budes cakat este dlhsie ako na sudny den

s pozdravom vsetkym alzistom :roll:

btw: na ten obchod nezanevrem, maju taky siroky vyber pod jednou strechou pre koncovych zakaznikov, ze zial v SR nemaju konkurenciu
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

mal som podobny problem, a sice som objednaval jeden notebook + k tomu este mini bluetooth adapter. prisla zasielka a bt nikde. tak reku zabudli poslat. napisal som im maila, ale necakane bezvysledne. tak som zavolal na nejake cislo so maju na nete pre predaj na svk, nejaky pan sa ozval, vysvetlil som mu moj problem, povedal ze zisti co je vo veci a spatne mi do 15 min zavola. cakal som na hovor asi 2 hodiny, a hovoru som sa nedockal. tak som tam zavolal s5 a pan uz nedvihal. asi na 10 ty pokus sa ozval s tym, ze uz uz mi isiel volat. Nakoniec potvrdil ze na videozazname nie je zaznamenane, ako sa do balika dava BT, cize to poslu kurierom na vlastne naklady. Tovaru som sa dockal, ale ta neochota ma vazne nahnevala. Kedze s alzou je toto pra zla skusenost nezanevrel som na alzu, ale pristup ma nastval.
zmija1313
Light Star
Light Star

to Icefire: prepac, nevedel som, ze to bola tak velka objednavka, preto ta neprimerana reakcia...
Cakal som, ze pride presne to okridlene "nas zakaznik, nas pan". Viem sa na to pozriet z oboch stran, kedze denne par objednavok dostanem, aj zadam. Podobne to plati aj pre vztah zamestnavatel, zamestnanec. Vsade sa hovori o tom, ako vsetky spolocnosti okradaju zakaznikov, resp. zamestnavatelia zdieraju zamestnancov. S kludnym svedomim napisem, ze je to v podstate tak - niekde v mensej, niekde vo vacsej miere, niekde mozno skoro vobec. Neveril by si, kolki dodavatelia mi "nahodou"(podla mna to nie vzdy bola nahoda) zmenili dohodnute podmienky, pripadne sa tvarili, ze sme sa vobec nedohodli a preto to urobili posvojom = inak, ako som to chcel ja... Ja toto uz beriem ako fakt a nejak ma nevzrusuju natahovacky. "Bezni" zakaznici (neviem, ci do tejto skupiny patris aj ty) reaguju zvacsa o dost podrazdenejsie.
Netvrdil by som, ze je to len problem firiem u nas; hoci v par inych statoch som sa stretol so vseobecne o dost lepsim pristupom. zalezi aj od firmy - obycajne v mensich firmach prava ruka vie, co robi lava a ludia napr.sedia v 1 kancli a hned to vedia riesit. Na opacnom pole su mobilni operatori :lol: Napr. teraz uz par tyzdnov riesim predplatne caopisov do firmy - pristup presne rovnaky ako u teba - ked bolo treba platit, no problem..vypadlo par poloziek a chcem opravu a uz su natahovacky, uz sa neda dovolat, uz nemaju cas.. Ale kludny som aj kvoli tomu, ze su to peniaze firmy a nie moje :) A aj preto, pretoze viem, ze u nas maju monopol a tie casaky mi nikto iny nosit nemoze, takze sa s nimi napokon nejak dohodnem...
icefiresr
Addict
Addict

no zmija, pekne si to napisal, vidim ale uz, ze si trosku apativny k dianiu na okolo. To ta ale uz ovplyvnili viacere faktori, ktorym si sa uspesne nacas vyhybal, ale nakoniec si pri opakujucich preslapoch ocividne rezignoval (co je asi najspravnejsie, ked o nervy nechces prist). Na druhej strane ja sa sice takto casto s tymto nestretavam, preto mam este ochotu to riesit.

Co sa tyka zahranicia- nieco uz precestovane mam a uz som aj nakupoval z Nemecka. Naposledy som tak usetril pri 200€ nakupe 60€ oproti nasim MO cenam, co je uz sakra dost velka suma. Sice mi zabudli dat fakturu do balenia (prisiel kurierom za 7 dni), ale stacil jeden mail a mal som ju doma za 5 minut.

Co nemozem tvrdit o alza.sk. Je to az do neba volajuce, ked im denne napisete 1 mail (rozposlany na vsetky CL co maju zverejnene) a toto robite 6 dni a odpoved nikde. Tiez vam drzo zlozia telefon. Vsak uz len z principu, ked ich tam takto otravujete to predsa radsej vyriesim, nech mi da konecne pokoj.

A na zaver: ked sa nahnevam, tak patrim do tej kategorie co si spomenul, dokonca do este neprijemnejsej, ale to si musim byt vopred isty, ze som v pozicii, kde mam narok na taketo konanie.
zmija1313
Light Star
Light Star

Trafil si klinec po hlavicke... Snazim sa to vsetko brat s rezervou - ale len do urcitej chvile, ked uz ide o viac; dovtedy klidek. Takto sa snazim usetrit si nervy. To ale potom dobehnem, ked pojde o vacsiu vec.
A trafil si aj dalsiu vec - sluzby su napr. v Nemecku na uplne inej urovni. Ved za vsetko hovori to, ze ked pridu Nemci na dovolenku (teda bavime sa o nemeckej cestovke), tak ich obskakuju ako kralov a Slovaci (s nenemeckou cestovkou) si musia sami chodit brat na bar apod...
Tiez konkurencia - v SR je to zalostne. Ak by tu nejaka konkurencia bola, tak neskoncis tieto natahovacky tym, ze aj tak tam budes dalej nakupovat, no nie? Nepocitam, ze by sa to nejak zlepsovalo u nas.

S Alzou mam vacsie skusenosti z CR, tam to slo dost dobre. Takze som si dost vela sluboval, ked prisli k nam a zacali sa vcelku slubne vyvijat. Lenze v urcitom bode sa to akoby pokazilo, alebo co - mam trosku podobnu skusenost s neprijatou objednavkou, potom duplovanou. Dokonca raz som objednaval sebe a potom firme. Prisli potvrdenia, ze ok a ked som prisiel vyzdvihnut, tak mne davali vec pre firmu a firme vec moju..a to uz fakt nechapem, kedze to boli uplne odlisne objednavky..
Kedysi vedeli problemy riesit hned, teraz treba stale vyvolavat, stale riesit. Neviem, mozno je to tym, ze vyrastli z minifirmy a nejak to organizacne hapruje.
icefiresr
Addict
Addict

podla slov co mal na telefonnej linke pracovnik, ked som sa ho spytal preco skladaju telefony, tak povedal, ze maju proste malo ludi a nestihaju... zevraj permanentne.

inac v CZ je ovela viac takychto VO s koncovym predajom maloodberatelom, staci spomenu alza, czechcomputer a tusim su este 2 velke.

Nuz na SR sa sice otvorili aj dalsie VO predaju koncovym, ale ich vyber je fakt ubohy (napr. dosky nemaju asus vobec na sklade, nehovoriac o Gibabyte atd.), takze v tejto oblasti je co dohanat
Napísať odpoveď