Zosietovanie 2 PC z Win XP a Win Vista
Zosietovanie 2 PC z Win XP a Win Vista
da sa zosietovat OS Win Vista ULTIMATE a Win XP Home ? neviem ale nejde mi spravit funkcna siet medzi 2 kompami a tym padom nemam zdielanu tlaciaren
bolo to tu uz viackrat pouzi vyhladavanie
chces to robit bezdrotovo alebo kablom?
ak kablom musis mat krosovy kabel(cize krizeny)
chod: Start>Ovladaci panel>Sietove pripojenia>vlastnosi na lokalne pripojenie a v zalozke TCP/IP si zmenis na pouzit tuto IP adresu a vypises tam dole uvedene nastavenia. Na oboch PC musis zadat IP adresy, masky podsiete, a na jednom PC postaci aj predvolenu branu.
asi takto:
1.PC Win XP/Vista (je to jedno kde aku IP adresu das na OS)
IP adresa: 192.168.1.1
Maska podsiete: 255.255.255.0
Predvolena brana: 192.168.1.1
2.PC Win XP/Vista
IP adresa: 192.168.1.2
popripade aj tu mozes zadat predvolenu branu: 192.168.1.1
Nastavis si jednu skupinu pre obidve PC(priklad: HOME)
Restartujes pocitace.
Vo Viste si mozes popripade v centra sieti vypnut zdielanie chranene heslom.
Ine moznosti: skus vypnut firewall ak nejaky pouzivas, skus ping-nut oba PC ci sa v sieti vydia
chces to robit bezdrotovo alebo kablom?
ak kablom musis mat krosovy kabel(cize krizeny)
chod: Start>Ovladaci panel>Sietove pripojenia>vlastnosi na lokalne pripojenie a v zalozke TCP/IP si zmenis na pouzit tuto IP adresu a vypises tam dole uvedene nastavenia. Na oboch PC musis zadat IP adresy, masky podsiete, a na jednom PC postaci aj predvolenu branu.
asi takto:
1.PC Win XP/Vista (je to jedno kde aku IP adresu das na OS)
IP adresa: 192.168.1.1
Predvolena brana: 192.168.1.1
2.PC Win XP/Vista
IP adresa: 192.168.1.2
popripade aj tu mozes zadat predvolenu branu: 192.168.1.1
Nastavis si jednu skupinu pre obidve PC(priklad: HOME)
Restartujes pocitace.
Vo Viste si mozes popripade v centra sieti vypnut zdielanie chranene heslom.
Ine moznosti: skus vypnut firewall ak nejaky pouzivas, skus ping-nut oba PC ci sa v sieti vydia
-
lucky.strike
Amateur
lucky.strike > Je to Ad-Hoc, nie SIT-HOC ako píšeš:)
Tu máš ako to spraviť:
v Slovenčine:):
Tu máš ako to spraviť:
Kód: Vybrať všetko
http://www.addictivetips.com/windows-tips/create-a-quick-ad-hoc-wireless-network-connection-between-two-computers-in-windows-vista/Kód: Vybrať všetko
http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=sk&u=http%3A%2F%2Fwww.addictivetips.com%2Fwindows-tips%2Fcreate-a-quick-ad-hoc-wireless-network-connection-between-two-computers-in-windows-vista%2F&sl=en&tl=sk-
lucky.strike
Amateur
prosim ta tak polopatisticky to vysvrtlit by nebolo zle
heh ked mozes a mas naladu a chut
dakujem
//autoeditácia príspevku ( 23 Feb 2009, 22:46 )
Prosim o popis krok za krokom co mam spravit a kde ... najskor co spravit vo Viste a potom v XPcku
dakujem.. nemam skusenosti so sietami a potrebujem to koly tlaciarni hlavne zosietovat.. tak ak ma niekto cas napiste prosim zrozumitelne body co treba robit dakujem moc 
//autoeditácia príspevku ( 23 Feb 2009, 22:46 )
Prosim o popis krok za krokom co mam spravit a kde ... najskor co spravit vo Viste a potom v XPcku
No u mna to bolo zaujimave. Ked som mal Xp na starom notebooku, jedneho dna si to nieco zmyslelo a PC sa v sieti nevideli. Teraz mam vistu, potreboval som nieco vytlacit, tak ze to skusim.
Tlaciaren je za routerom na PC s Xp. Toho PC som sa ani nedotkol, cosi som poklikal vo Viste v nastaveniach tlaciarni, zacalo tam prebiehat vyhladavanie zariadeni, instalovanie driverov pre tlaciaren a hotovka.
Tlaciaren je za routerom na PC s Xp. Toho PC som sa ani nedotkol, cosi som poklikal vo Viste v nastaveniach tlaciarni, zacalo tam prebiehat vyhladavanie zariadeni, instalovanie driverov pre tlaciaren a hotovka.
no na tom PC kde mas vistu si daj 2 sietovky do jednej si daj internet vsetko si ponastavuj ako to mas od ISP a potom druhu sietovku nastav IP adresy ako som hore pisal na sietovku vo Viste a na druhy PC s XPa mas tak ti uz treba nastavit len zdialanie internetu do siete a mas...T3e5 napísal:ja mam zas zosietovane tie PC len chcem aby mi isiel net aj na tom druhom PC a neviem ako to mam spravit tiez mam vistu(na tom internet mam) a XP (na to internet nemam)
diky za rady