Výhľad na mesto.
-
FX4087
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Výhľad na mesto.
Mam taký malý problémik ktorý bežný smrteľník pri dnešných papierovačkách nevyrieši. Tak sa aspoň chcem spýtať či má niekto z vás podobný problém.
Bývam na 2. poschodí (3. ak rátame aj suterén ktorý z tej strany paneláku vytrča zo zeme a funguje ako prízemie) bohužiaľ mi pred balkonom ktorý v lete bujne využívam na opaľovanie vyrástli 2 stromy cez ktoré si už nemôžem vychutnávať slnko a ani pohľad cez šikmú ulicu dole na mesto.
A čo je hrošie jedným z nich je divá čerešňa ktorá keď začne mať plody tak mam balkon celý zababraný od vrabcov a rozmľaždených bobúľ. V zime si výhľad veľmi nevychutnám keďže vyditeľnosť v zime nieje boh vie čo a v lete zase prekáža lístie. Tak by som sa rád opýtal či je toto naozaj kuriozita ktorá sa môže stať len mne alebo sa s tým stretávate aj vy.
Viem nieje to práve svetová téma a možno si za ňu získam pár mínusiek ale prišlo mi ako dobrý nápad spýtať sa.
Bývam na 2. poschodí (3. ak rátame aj suterén ktorý z tej strany paneláku vytrča zo zeme a funguje ako prízemie) bohužiaľ mi pred balkonom ktorý v lete bujne využívam na opaľovanie vyrástli 2 stromy cez ktoré si už nemôžem vychutnávať slnko a ani pohľad cez šikmú ulicu dole na mesto.
A čo je hrošie jedným z nich je divá čerešňa ktorá keď začne mať plody tak mam balkon celý zababraný od vrabcov a rozmľaždených bobúľ. V zime si výhľad veľmi nevychutnám keďže vyditeľnosť v zime nieje boh vie čo a v lete zase prekáža lístie. Tak by som sa rád opýtal či je toto naozaj kuriozita ktorá sa môže stať len mne alebo sa s tým stretávate aj vy.
Viem nieje to práve svetová téma a možno si za ňu získam pár mínusiek ale prišlo mi ako dobrý nápad spýtať sa.
-
tomasito13
Star
-
tomasito13
Star
-
Andi_Cibula
Addict
-
FX4087
Medium Expert
Aspoň niekto kto ma chápe... no čo sa tých ovadov týka tak to mám tiež... a potom ich nahradia vrabce.mirak2 napísal:my sme mali pred blokom lipu, vdaka nej sme mali v lete v byte vcely osy srsne a inu haved, neviem presne ake papierovacky boli nutne ale zrubali nam tuto lipu a este dalsie dve divo ovocne stromy ktore robili bordel na chodniku...tiez som kosican, takze je to realne..
//autoeditácia príspevku ( 03 Mar 2009, 16:35 )
rozmýšľal som nad nemrznucou kapalinouRacius napísal:potom sa budete sťažovať že vám pleští slnko do okien![]()
heh, ale nie, to len takéto reči často počúvam od dôchodcov, stále sa len sťažujú a spokojnosť nikdy....
navrhni to na bytovej schôdzi a keby ti nevyhoveli, tak stromček polievaj nejakou kyselinou, on určite skape
Teda ja neviem ake skusenosti mate s bytovymi schodzami vy, ale tam by som to asi fakt nenavrhol. Polka by to nechapala, niekto by ma este obvinil, ze som vrah stromov a tym ktorym by to bolo jedno, by nic nepovedali a bol by som proste len za blba, lebo to vacsina ludi ked im take nieco nerastie pod oknom nechape.
(ja nastastie nic take nemam, ale viem si to predstavit)
Skor skusit jednat iba so zastupcom bytov kam by si sa mal obratit, na aky urad, ked to potrebujes vysekat, ono ked ti to rusi vyhlad, tak ti to v podstate aj znizuje cenu tvojho bytu. Ak mas peniaze, tak mozno si dohodnut jedneho dvoch drevorubacov nech ti to dojdu na cierno vysekat. Ono keby sa niekto tvaril oficialne tak mu asi tazko niekto nieco povie, len by ta to stalo asi dost no.
Ta kyselina je divna, ak by strom pri pade mohol nieco poskodit.
(ja nastastie nic take nemam, ale viem si to predstavit)
Skor skusit jednat iba so zastupcom bytov kam by si sa mal obratit, na aky urad, ked to potrebujes vysekat, ono ked ti to rusi vyhlad, tak ti to v podstate aj znizuje cenu tvojho bytu. Ak mas peniaze, tak mozno si dohodnut jedneho dvoch drevorubacov nech ti to dojdu na cierno vysekat. Ono keby sa niekto tvaril oficialne tak mu asi tazko niekto nieco povie, len by ta to stalo asi dost no.
Ta kyselina je divna, ak by strom pri pade mohol nieco poskodit.
Re: Výhľad na mesto.
Viem, že v lesníctve existuje nejaká vzdialenosť (samozrejme, že som ju už zabudlaFX4087 napísal:Mam taký malý problémik ktorý bežný smrteľník pri dnešných papierovačkách nevyrieši. Tak sa aspoň chcem spýtať či má niekto z vás podobný problém.
Toto je dobrý článok opisujuci, čo všetko obnáša výrub jedného stromu (vrátane Raciusom spomínaneho dôchodcu). http://www.sme.sk/c/4146555/kosice-odmi ... meste.html
Treba sa teda obrátiť na nejaké úrady, ja by som začal mestkou časťou a pozisťoval si, ako treba postupovať. Či je potrebný (možný) výrub alebo aspoň zrezanie konarov (to ti poviem, že čo u nas pri škole zrezavali koli nedostatku denneho svetla v triedach, tak ten strom nešetrili)..
Treba sa teda obrátiť na nejaké úrady, ja by som začal mestkou časťou a pozisťoval si, ako treba postupovať. Či je potrebný (možný) výrub alebo aspoň zrezanie konarov (to ti poviem, že čo u nas pri škole zrezavali koli nedostatku denneho svetla v triedach, tak ten strom nešetrili)..
no aspon mas nudzovy vychod z bytu v pripade poziaru
ale nie no...len citam ze byvas na trojke cize myslim ze je to dost vysoky strom...a taky strom nevyrastie z dna na den...to ti doteraz nevadil? alebo az teraz si to zacal riesit? hmmmm neviem no zo stromamy nemam az take skusenosti
// a co byt podvamy na jednotke? im strom nevadi?
ale nie no...len citam ze byvas na trojke cize myslim ze je to dost vysoky strom...a taky strom nevyrastie z dna na den...to ti doteraz nevadil? alebo az teraz si to zacal riesit? hmmmm neviem no zo stromamy nemam az take skusenosti
-
FX4087
Medium Expert
No mne to vadí už pár rokov... a susedia tak tí balkon nepoužívajú pokiaľ viem jeidne na skladovanie starých skriniek a takklasika napísal:no aspon mas nudzovy vychod z bytu v pripade poziaru![]()