Nemôžete udeľovať karmu, pretože Vám to administrátor zakáza

Informácie o software, ankety...
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Zaujímavá spotreba RAM

Príspevok od používateľa FABi2 »

Čím to môže byť keď nechám cez noc spustený Internet Download Manager a do rána mi všetko stopne, vypnú sa všetky ostatné aplikácie, ktoré mi išli?
Všimol som si, že sa mi začína postupne zatrepávať RAM až do plna, potom sa vypnú tie aplikácie a nakoniec sekne aj Internet Download Manager. Ráno vstanem a „svieti“ mi hláška, že nedostatok pamäte a bla bla bla...

Začalo to robiť keď som skúšal TuneUp 2009 a deň predtým som si nainštaloval Eset Smart Security 4. Ten TuneUp robí zrejme viac bordelu v PC ako osohu. Pretože deň predtým (ako som nainštaloval Eset Smart Security 4 a až po dni som nainštaloval TunUp) som sťahoval cez IDM a išlo všetko v poriadku, RAM v normále – cca 600MB.

BTW: TuneUp je už odinštalovaný, Eset Smart Security 4 mi ide v poriadku stále. Ten to asi nebude spôsobovať.
Na 90% to bolo TuneUp. Pomenili sa nejaké nastavenia ale neviem presne kde a reinštalovať systém sa mi vážne nechce.

Mám Vistu Business 32bit.

//autoeditácia príspevku ( 06 Mar 2009, 7:10 )
Dnes ráno sa zobudím , pozerám do PC a 1,74GB všetko zasa zmrznuté...

A keď som pozrel do správcu úloh a spočítam tie MB tak 1,74GB ani nemám spolu...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Na tom dolnom screenshote nemáš zobrazené všetky procesy.. daj si ich zoradiť podľa veľkosti použitej pamäte..

Už si odinštaloval aj TuneUp aj Nod4?
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

brm > Na screene nie je všetko, viem... Odinštalované je všetko. A stále žiadna zmena...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

mne toto obcas spravi winrar, ze mi zozere komplet celu ram.. ostane mi 200mb.. celkovo zozranych 3.75GB... nechapem, ale aspon sa mi nic nevypne, akurat s nicim nepohnem :?
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

mne napriklad zaprace celu RAM program MKVMerge ak mam nahodou film ktory muxujem otvoreny aj v uTorrente ale ked nie tak ide normalne :? btw co je normalne na tom ze program na tahanie zere 600MB z RAM?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Toy M@ch!n3 napísal:.... btw co je normalne na tom ze program na tahanie zere 600MB z RAM?
Co je na tom nenormalne? Nastavi si cachovanie a nie je problem. Pokial to aplikacia povoli az na takuto hodnotu.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Aby som nezakladal novu temu.Proces svchost mi poslednou dobou pri zapnuti PC zerie hned 200-300mb a trebars vsetko mi seka aj hudba vo winampe a podobne.Ked ho vypnem je vsetko vklude.Nevie niekto preco mi ten svchost tak moc zerie?Ked ho vypnem tak sa sam spusti ale uz zere normaln z ramky nejakych par mb
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

mne napr. aj nero dakedy dost stiahne z ramky..aj 1,5gb...
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Nechcem zbytocne zakladat novu temu,ked tu sa nieco podobne rozobera.Moj problem spociva v tom,ze sa mi zda,ze mam spustenych nejako vela procesov, az 66,niekde tu na fore som videl, ze Šu-Do ich orezal a ma len nieco okolo 30, sa mi zda.Ktore mozem povypinat?A co nepotrebujem pri spusteni? :hmm:
Prílohy
po spusteni.jpg
procesy.jpg
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Naco ti je (pri spusteni) Adobe Reader quicklaunch, Daemon, DVDlang selector, Java update program, PowerDVD RC service?
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

moosha napísal:Naco ti je (pri spusteni) Adobe Reader quicklaunch, Daemon, DVDlang selector, Java update program, PowerDVD RC service?
No sak je to tam nahovno,ale nie programy instalujem a nejako sa to vsetko kopi. :) Tie co si napisal tak odstranim. :wink:
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Nejako sa to tu presunulo na inú téme ale vrátim sa k svojmu problému – teraz mám Windows XP SP3 a ide všetko v poriadku. ESS4 + IDM išiel celú noc – RAM maximálne 250MB (večer) ráno to isté. Takže zrejme to robilo to TuneUp – nejaká zmena v registroch alebo ja neviem kde. Ale už aspoň viem, čo si nemám nabudúce trepať do počítača.
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

plasmon napísal:Nechcem zbytocne zakladat novu temu,ked tu sa nieco podobne rozobera.Moj problem spociva v tom,ze sa mi zda,ze mam spustenych nejako vela procesov, az 66,niekde tu na fore som videl, ze Šu-Do ich orezal a ma len nieco okolo 30, sa mi zda.Ktore mozem povypinat?A co nepotrebujem pri spusteni? :hmm:
Start -> run -> msconfig
ak sa v tom vyznas tak budes vediet co si mozes dovolit ponechat vypnute nech sa nespusta pri starte... (nwm ci pomozem to skor ja potrebujem pomoct... sak kukajte nizsie)

ja mam takyto problem (v prilohe je to vidiet - ale nevsimajte si prvych 6procesov to je OK bo v opere som bol na last.fm takze v poho a ostatne su take ako maju byt heh...) ze mne kazdy proces cuca minimalne 1K ramky co ma akoze dost stve... PC som preinstalovaval nedavno a odtedy som toho naozaj vela nenainstaloval, sam tomu nechapem akoze ved procesy ako jusched co mi predtym cucali max. 150kb teraz asi 10nasobne viac... akoze ono sa to neprejavi na vytazenie CPU to mam stale 1-8% max. ale sere ma ze je to tak vela... ved hned po preinstalovani a vsetky uptades co som nainstalil vsetko v norme.. ono to zacalo takto asik pred tyzdnom :?
ale prave mi napadlo zeby to mohlo byt "cheatovanim" pretoze prave minuly tyzden som si stahol s cheating-x.com cheat na teleportaciu zadara do hry 4story... teda akoze musel som si este nainstalit NET.framework 3.5 aby mi to islo tak som spravil a hram jako... funguje heh... ae prave o to mi ide ci by to nemohlo byt sposobene prave tym... lebo v takychto programoch byva casto pribaleny aj nejaky ten cervik navyse tak no neviem...
Poradi mi niekdo pls? ja sam to nezvladnem a bracho sa na mna vysral :?

dik za vsetky slusne odpovede...
Prílohy
screen.JPG
Napísať odpoveď