Slovania, Slováci

Diskusie na politické témy...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa slay »

kali520 napísal:Koliska bielej rasy je oblast kaukazu, odital zacali biely ludia postupne zaplavovat blizky vychod, dory obsadili grecko, etruskovia a latinovia taliansko.

Je celkom mozne ze skupina bielych ludi ktora isla smerom na vychod a severovychod tvorili uplne prve generacie slovanov takze je celkom realne ze cez himalaje prechadzali.

Odtial boli pravdepodobne vytlaceny nejakym azijskym etnikom a zrejme tvorili poslednu vlnu stahovania narodov a v sucasnosti tvoria obyvatelstvo stredneho Ruska, zrejme aj Kazachastanu atd...
no to je celkom mozne.. boli vytlaceni a oblukom sa dotrepali tuna.. to sa celkom da spojit aj s povodnou verziou ze dosli zo severu.. ak to berieme ako neaku poslednu cast ich cesty, ci?

veríte niečomu na čom sa dohodol súbor historikov, to je na smiech
a Horak je co? pokladac parketovych podlah? je to len dalsi uhol pohladu.. zbytocne sa vzrusovat, historici sa predsa nedohaduju o historii na zaklade sprtania sa v nose.. Ja nevravim co alebo ktora skupina ma pravdu.. ale nesnaz sa tu o klise " vsetko co viete je blud, je to uplne inaak, podla mojich vypoctov do roka vsetci umrieme"
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Slay, opäť zavádzaš to je takpovediac tvoje denné remeslo, akosi sa lož a zlá interpretácia stala tvojou doménou. Nikde som nepovedal že Horák má prvadu, povedal som, že mne stojí za preštudovanie. Trochu som sa zasmial na vašich vedomostiach, ktoré pochádzajú z dohôd historikov pretože je trápne veriť pár ľuďom na svete, ktorí sa na niečom dohodli aj keby to boli všetci nadprirodzene inteligentní. Práve ty veríš tomu čo si sám zverejnil
" vsetko co viete je blud, je to uplne inaak, podla mojich vypoctov do roka vsetci umrieme"
len tebe by to museli dokázať 6 vedci aby si uveril :lol:

Čo sa týka migračnej teórie tá je len jedna, existuje aj autochtóna ktorú potvrdil už ruský historik Nestor v 12 storočí. Podľa nej sa slovania nikam nepresúvali a boli umiestnení v dnešnej časti Maďarska a Slovenska, otiaľ sa pozvoľna rozširovali aj ďalej. Lenže na tejto teóri sa historici nedohodli preto bude zrejme nesprávna a neučí sa na školách :lol: Smiešna predstava. Keď Horák tvrdí, že praslovančina bola súčasťou takých kultúr ako je sumerská a iné, venujem tomu pozornost pretože všeobecne sa o slovanoch nevie nič. Nemôžno brať za ich vznik 5 storočie na ktorom sa dohodli. Tu hneď nastáva otázka odkiaľ prišli a kde boli predtým. Čo sa vykľuli z turulieho vajca ako Maďari? Nižšie je článok ktorý pekne poukazuje na to ako sa história falšuje väčšími a slinejšími v ich prospech, a to platí nielen vzhľadom ku Slovákom ale aj slovanom, ich príchod do európy sa odďaluje a obmedzuje na územia, ktoré vyhovujú argumentácii silnejších. Za Československa bolá Veľká Morava československým štátom, pritom ani jedno sídlo v Čechách nemala(keď už tak na morave a morova niesú Čechy) a tak ju bolo treba posunúť trochu západnejšie o čo sa mnohí českí vedci snažia dodnes. Viete na svete sú 2 druhy ľudí, jeden najprv prečíta a následne si spraví názor, druhý odsúdi bez toho aby mal knihu v rukách. Myslím si, že ten druhý mi nestojí za utrácanie slov.

105 rokov od narodenia univerzitného profesora Vojtecha Budinského-Kričku
Narodil sa 24. apríla 1903 v Ružomberku, kde aj vyrastal a absolvoval strednú školu. Po maturite odchádza do Bratislavy na Filozofickú fakultu Univerzity Komenského. Čoskoro potom sa začína jeho celoživotný záujem o etnografiu, no získala si ho najmä archeológia. Rozhodol sa ju študovať na Jagelovskej univerzite v Krakove, ktorá mala v tomto odbore dlhoročnú tradíciu. Na archeológiu upriamil pozornosť jeho bratislavský pedagóg akademik Ján Eisner. Po získaní doktorátu pôsobil V. Budinský-Krička niekoľko mesiacov ako stredoškolský profesor v známom gymnáziu v Kláštore pod Znievom, ale ešte v tom istom roku sa stáva kustódom zbierok archeológie v martinskom Slovenskom národnom múzeu. Po dvojročnom pôsobení odtiaľ odchádza do Štátneho archeologického ústavu v Prahe. Práve odtiaľ má možnosť často prichádzať na Slovensko a viesť tu jedny z prvých odborne usmerňovaných výskumov.
Po vzniku Slovenského štátu je úradmi vrátený na Slovensko. Stáva sa riaditeľom novozaloženého Štátneho archeologického ústavu, ktorý potom viedol do roku 1950. V roku 1939 sa V. B.-Krička habilitoval na Univerzite Komenského v Bratislave a neskôr sa kvalifikoval ako vysokoškolský profesor. Stáva sa učiteľom početnej generácie slovenských archeológov, ktorí sa pod jeho vedením zaslúžili o to, že je dnes slovenská archeológia na európskej úrovni. Po vzniku Slovenskej akadémie vied sa včleňuje do nej aj Archeologický ústav a univerzitný profesor V.B.-Krička sa od roku 1957 stáva vedúcim Výskumného strediska SAV v Košiciach. Počas dlhých rokov pôsobenia na východe našej vlasti sa mu podarilo dokázať, že územia, ktoré kedysi boli účelovo veľmi zaznávané, hrali v praveku a včasnej dejinnej dobe veľmi významnú úlohu. Postupne, no veľmi presvedčivo, sa mu podarilo vyvrátiť teórie českého profesora Chaloupeckého a jeho žiakov o tom, že Slovensko bolo len zalesneným „hvozdom“ až do 13. storočia. Krička dokázal, že staré české, ale tiež maďarské Homanové nepodložené pramene, podceňovali slovenskú minulosť, alebo ju vôbec nebrali do úvahy.
Životné osudy zaviedli prof. Kričku ďaleko od rodného Ružomberka, ale srdce ho vždy ťahalo späť. Využil každú príležitosť, aby sa tam aspoň na čas vrátil. Hoci nemal veľa príležitosti bádať v Liptove, predsa neustále sledoval tunajšie náleziska, robil prieskumy a zachraňoval všetky pamiatky po staršom osídlení. Podarilo sa mu zhromaždiť materiál, hlavne z obdobia lužických popolnicových polí a tiež z okruhu púchovskej kultúry, na ktorom sa buduje aj súčasný výskum.
Osobne som sa ako fotograf zúčastnil neveľkého redakčného stretnutia, na ktoré ma v roku 1968 pozval môj priateľ Vlado Uhlár. Bol vtedy na ňom aj Juraj Bárta z Archeologického ústavu SAV v Nitre, ktorého rodičia s nami bývali v jednej bytovke v rybárpoľských Malých domkoch. Toto pracovne veľmi operatívne riadil V.B.-Krička. Išlo o prehľad archeologických výskumov pre pripravovanú monografiu k 650. výročiu udelenia výsad mestu Ružomberok v roku 1318, ktorá mala názov Ružomberok a okolie. Pre knihu V.B.–Krička ponúkol práce, ktoré sa tykali najstarších dejín Ružomberka a Liptova: Bronzové meče (tzv. liptovského typu) uložené v Liptovskom múzeu, publicisticky spracované v roku 1927; Zbierka pravekých pamiatok v Liptovskom múzeu, spísaná v roku 1937; Prvé staroslovanské radové pohrebisko v Liptove a Turci, publikované v rokoch 1942-1943; Nálezy púchovskej kultúry v L. múzeu, prednáška v Nitre počas Archeologických dní v Nitre 11. – 17. 9. 1961.
Je nemožné na tomto mieste vystihnúť všetky podrobnosti o prácach profesora V.B.-Kričku, ktoré počas svojho plodného života urobil. Dokladom je množstvo výskumov, ktoré viedol - v Tôni, Skalici, Martine, Prešove, Šebastovciach, série publikovaných článkov, množstvo vydaných kníh...
Rodný Ružomberok, kam sa pán profesor tak rád vracal, ako priateľ i ako radca, mu vďačí za bohatú vlastivednú prácu, ale predovšetkým za hlboko vedecky fundovanú činnosť na poli skúmania najstarších dejín mesta.

//autoeditácia príspevku ( 05 Mar 2009, 9:55 )
Inak je zaujímavé akým bludom dokážu ľudia uveriť a brať ich za dokázané či dokonca pravdivé. Napríklad niektorí dokážu uveriť darwinovej pavedeckej teórii.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Slavs, Slovaks, et al.

ON LANGUAGE

The Slovenes of Slovenia, the northwest corner of the former Yugoslavia, have, according to an April 17 New York Times article, a problem — which is why they’re about to change their flag. People confuse them with the Slovaks of Slovakia, the eastern half of the former Czechoslovakia, who have a similar flag. And if that isn’t aggravating enough, their country also gets confused with Slavonia, a region of eastern Croatia.

It’s a little like being called Sam and having cousins called Samuel, Sammy, Shmul and Shmulka because you’re all named after the same grandfather. The grandfather in this case is the Slavs, an overall term for all the peoples who speak Slavic languages: Russians, Bulgarians, Poles, Czechs, Ukrainians, Serbs, and so forth. A large group in the Indo-European linguistic family, the Slavs originated somewhere in Eastern Europe and eventually — certainly by the beginning of the Common Era — broke up into subgroups with different dialects and territories. And because several of these peoples continued to call themselves “Slavs,” as opposed, say, to “Russians” or “Poles,” there are Slovenians, Slovaks, Slavonians and former Yugoslavians to this day.

“Slav” and “slave” have the same etymology — or rather, our English word “slave” comes from “Slav,” as do German Sklave, French esclave, Italian schiavo, etc. The reason for this is that, from the period of the Roman Empire through the early Middle Ages, Slavic peoples provided a high percentage of the slaves of Europe. This in turn was because, compared to speakers of Germanic and Romance languages, the Slavs were historically late in organizing powerful kingdoms that could hold their own in warfare, the captives taken in which were generally sold into slavery. As far back as the ninth century, words deriving from “Slav” have come to mean “slave” in a number of European languages.

There is a curious Jewish angle to this, expressed in the fact that, throughout the Middle Ages, the Slavic languages were known to Jews as leshon kena’an, Hebrew for “the language of Canaan.” For example, the 11th-century Rashi, the best-known of Jewish biblical commentators, says about Deuteronomy 9:3, a verse telling us that snowcapped Mount Hermon, in the northern land of Israel, was called “Siryon” by the Sidonites or Phoenicians and “Snir” by the Amorites, the inhabitants of the Mesopotamian city of Mari: “This [Snir] means ‘snow’ in the language of Ashkenaz and the language of Canaan.” By “the language of Ashkenaz,” Rashi was referring to German, in which “snow” is Schnee, and by “the language of Canaan” to Russian or Ukrainian, in which it is sner and snir respectively.

Setting aside for the moment the question of whether Rashi actually thought there was a linguistic connection between the speech of the Phoenicians and Amorites, on the one hand, and that of the Germans and Slavs, on the other, why should Canaan — a place name that clearly refers in the Bible to pre-Israelite Palestine — have come to denote in medieval Hebrew the region in which Slavic languages were spoken? The answer to this has to do with three things: the connection between “Slav” and “slave”; the tendency of medieval Hebrew to turn to the Bible for names by which to call various parts of the world; and verses 24-26 of Chapter 9 of the book of Genesis. These verses come at the end of the story of how the drunken Noah was found naked by his three sons, Shem, Ham, and Jephet. Because, the Bible tells us, the youngest of the three, Ham, deliberately looked upon his father’s nakedness, he was forever cursed along with his descendants — among them his son Canaan, of whom we are told: “And he [Noah] awoke from his drunkedness and knew what his youngest son had done to him. And he said, ‘Cursed be Canaan; a slave of slaves shall he be to his brothers. Blessed by the Lord my God be Shem; and let Canaan be his slave.”

Shem was the father of the Semites, and Rashi, alluding to the fact that there were slave-owning Jews in the Europe of his day, comments on this: “Even when the sons of Shem [i.e., the Jews] go into exile, the sons of Canaan will be sold to them as slaves.” It was their joint association with slavery, clearly, that led to the equation of “the sons of Canaan” with the Slavs.

But did Rashi, to return to our deferred question, think the Slavs were actually descended from Noah’s grandson Canaan and spoke languages resembling those of the Phoenicians and the Amorites? It is quite likely that he did, since there was a rabbinical tradition, first found in the Hebrew historical work known as the Book of Yosefon, written about a hundred years before Rashi’s time, that the Slavic lands were settled by Canaanites. This belief, too, was based on Noah’s curse; if the Canaanites were doomed to be slaves, their descendants had to be looked for among the peoples who furnished slaves. That the words for “snow” in Slavic languages sounded like ancient Middle-Eastern names for a snowcapped mountain seemed a confirmation of this.

http://www.forward.com/articles/5583/

poznamky:
Deuteronomium, 3. kapitola verš 9
(anglicky, hebrejsky, slovensky, latinsky)
Which the Sidonians call Sarion, and the Amorrhites Sanir
Tsidonim yikre'u le-Chermon Siryon veha'Emori yikre'u-lo Snir.
Sidónci volajú Chermón Sirjónom a Amorejci ho volajú Senírom
quem Sidonii Sarion vocant, et Amorrhæi Sanir

Genesis, 9. kapitola verše
18
The sons of Noah who emerged from the ark were Shem, Ham and Yefeth. Ham was the father of Canaan.
Vayihyu veney-Noach hayotse'im min-hatevah Shem veCham vaYafet veCham hu avi Chena'an.
Nóachovi synovia, ktorí vyšli z korábu, boli: Šém, Chám a Jáfet; Chám bol otcom Kanaánovým.
Erant ergo filii Noë, qui egressi sunt de arca, Sem, Cham et Japheth: porro Cham ipse est pater Chanaan.

19
These three were Noah's sons, and from them, the whole world was repopulated.
Shloshah eleh beney-Noach ume'eleh naftsah chol-ha'arets.
Títo traja boli Nóachovi synovia a z nich sa zaľudnila celá zem.
Tres isti filii sunt Noë: et ab his disseminatum est omne genus hominum super universam terram.

25
He said, 'Cursed is Canaan! He shall be a slave's slave to his brothers!'
Vayomer arur Kena'an eved avadim yihyeh le'echav.
Prekliaty Kanaán, otrokom otrokov buď svojim bratom.
ait: Maledictus Chanaan, servus servorum erit fratribus suis.

26
He then said, 'Blessed be God, the Lord of Shem! Canaan shall be his slave!
Vayomer baruch Adonay Elohey Shem viyihi Chena'an eved lamo.
Ďalej povedal: Požehnaný Hospodin, Boh Šémov, no Kanaán mu bude otrokom.
Dixitque: Benedictus Dominus Deus Sem, sit Chanaan servus ejus.

27
May God expand Yefeth, but may He dwell in the tents of Shem. Let Canaan be their slave!'
Yaft Elohim leYefet veyishkon be'aholey-Shem viyihi Chena'an eved lamo.
Nech dá Boh Jáfetovi šíriť sa, nech býva v stanoch Šémových, no Kanaán mu bude otrokom.
Dilatet Deus Japheth, et habitet in tabernaculis Sem, sitque Chanaan servus ejus.

Saqaliba

Saqaliba (Arabic: صقالبة, sg. Siqlabi) refers to the Slavs, particularly Slavic slaves and mercenaries in the medieval Arab world, in the Middle East, North Africa, Sicily and Al-Andalus. The Arabic term is a Byzantine loanword: saqlab, siklab, saqlabi etc. is a corruption of Greek Sklavinoi for "Slavs".

svojho casu sme to riesili aj tu: Slovania-otroci?

Sme teda potomkovia Kanaána, syna Cháma?
Je naozaj naším osudom slúžiť?

///eMPiko

“Slav” and “slave” have the same etymology — or rather, our English word “slave” comes from “Slav,”...
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Sorry, ale to ze slovo Slav pochadza zo slova slave je podla mna blbost. Uz len preto ze Rimania sa so Slovanmi nikdy masovo nestretli a ked aj, otrokarsky system Rima sa od 2. storocia pomaly menil na feudalny. Takisto slovo otrok po latinsky nie je nic take ako slave, ale servulus al puer. Navyse, ked si pozries zaznamy dobovych kronikarov, tak nazyvaju slovanov uplne inymi menami. Ked sme pritom, viacero teorii o vzniku tohoto slova najdes aj na wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/Slav#Origi ... _term_Slav
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Slay, opäť zavádzaš to je takpovediac tvoje denné remeslo, akosi sa lož a zlá interpretácia stala tvojou doménou. Nikde som nepovedal že Horák má prvadu, povedal som, že mne stojí za preštudovanie. Trochu som sa zasmial na vašich vedomostiach, ktoré pochádzajú z dohôd historikov pretože je trápne veriť pár ľuďom na svete, ktorí sa na niečom dohodli aj keby to boli všetci nadprirodzene inteligentní. Práve ty veríš tomu čo si sám zverejnil
a Horak je co? pokladac parketovych podlah? je to len dalsi uhol pohladu.. zbytocne sa vzrusovat, historici sa predsa nedohaduju o historii na zaklade sprtania sa v nose.. Ja nevravim co alebo ktora skupina ma pravdu.. ale nesnaz sa tu o klise " vsetko co viete je blud, je to uplne inaak, podla mojich vypoctov do roka vsetci umrieme"
ako neviem co si davas na ranajky, ale neprospieva ti to.. ked ides hovorit o mne tak skus citovat na co reagujes.. pripadne zvyrazni o com hovoris.. v com ja zavadzam? kde vravim ze ty tvrdis ze je to pravda? nevies citat ? Vravim ze Horak je taka nula ako aj ostatne nuly.. a ze sa nemas z toho dusevne stresovat a rozkrikovat sa tu histericky o tom ze vsetko co ucia v skole je blud a ako sa ty velmi na tom smejes.. ja nevynasam ziaden vyrok, len komentujem tvoj, tak nevidim priestor kde by som mohol zavadzat..
Práve ty veríš tomu čo si sám zverejnil
wtf? co som sam zverejnil?

Napríklad niektorí dokážu uveriť darwinovej pavedeckej teórii.
no haha.. :slap:

krija
Sme teda potomkovia Kanaána, syna Cháma?
to snad nemyslis vazne?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay napísal:krija to snad nemyslis vazne?
"inotaj (alegória) - tróp, druh rozvitej metafory, nepriameho pomenovania obrazu alebo deja, ktoré sa nemôže alebo nesmie vyjadriť priamo (autor nevysloví svoj názor priamo, ale iba obrazne - nepriamo, utajene), je blízka symbolu, napr. v bájkach"

biblia je pisana v tomto duchu, tak som sa aj ja v tomto duchu spytal :D .

v podstate mi islo iba o to, aby som podporil tvrdenia pana Horaka, ktoreho nazor tu prezentoval Ivansk. a to, ze slovania mohli prist do styku s biblickymi zidmi.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

eMPiko napísal:Sorry, ale to ze slovo Slav pochadza zo slova slave je podla mna blbost. Uz len preto ze Rimania sa so Slovanmi nikdy masovo nestretli a ked aj, otrokarsky system Rima sa od 2. storocia pomaly menil na feudalny. Takisto slovo otrok po latinsky nie je nic take ako slave, ale servulus al puer. Navyse, ked si pozries zaznamy dobovych kronikarov, tak nazyvaju slovanov uplne inymi menami. Ked sme pritom, viacero teorii o vzniku tohoto slova najdes aj na wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/Slav#Origi ... _term_Slav
No neviem neviem, keď sa o tisíc rokov opýtaš ľudí(pri dnešnom trende), kde žili Slováci čo ti asi odpovedia? Samozrejme nič, po žiadnych Slovákoch nebude ani chýru ani slychu. Keď sa opýtaš kde sídlili slovania povedia ti, že v Rusku a takýmto spôsobom to mohlo fungovať aj v histórii. Rimania vôbec nemuseli slovanov nazývať slovanmi. A na tú wikipédiu som alergický, pretože na ňu píše články aj môj bratranec, ktorý má 16 a pol roka.

//autoeditácia príspevku ( 09 Mar 2009, 21:30 )
A teraz by som chcel odborníkovi na jazyky pánu Slayovi čo to naznačiť o slovných koreňoch.

Českí jazykovedci spočítali, že iba češtna sama o sebe má okolo
300 000 základných slovných koreňov
z ktorých sa príponami, predponami, delením, dá vytvoriť asi 9 miliónov slov.

Naproti tomu latinčina má iba 30 000 slov celej slovnej zásoby.

Nórština a švédština má asi rovnako ako latinčina ale dokonca niektoré z ich slov sú prevzaté práve z praslovančiny (napríklad skrin -skriňa alebo svine- od svine)

Nemčina má cez 170 000 a Angličtina cez 250 000.

A to iba v porovnaní s češtinou, v porovnaní s ostatnými slovanskými jazykmi nemajú ani zlomok tejto slovnej zásoby.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No byzanťania zajatých slovanov predávali do vtedajšieho španielska, ale je dosť možné, že to neboli ani tak otroci ako zajatí žoldniery, prípadne bojovníci, ktorých ďalej predávali ako vojakov - jednak z toho mali materiálny úžitok, jednak sa ich zbavili.
Ak sme pri tom slave - to je anglické slovo, ktoré by muselo ísť zo španielska veľmi kľukatými cestami.. Druhá vec - v latinčine je servus otrok (puer je tušim chlapec), čo má so slave veľmi málo spoločného. Snáď prvé písmeno.
Nehovoriac o tom, že Slovanov nazývali kronikáry stredomoria ako Veneti alebo Anti. Skôr si myslím, že slovo Slovan pochádza od slova slovo prípadne sláviť.
To je taká moja malá úvaha na základe toho čo mám načítané a z čoho som si spravil názor.
BTW: Wikipedia NIE JE zdroj.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Slovo slovan pochadza zo slovanciny, je to odvodene od slova slovo, lebo slovania sa tak nazvali kedze rozumeli slovam inych kmenov. Nemci sa nazivaju nemcami lebo je to odvodene od slova nemi, lebo nemeckym slovam slovania nerozumeli.
eMPiko
Addict
Addict

No v tomto pripade jej verim, je tam viacero alternativ, pricom su k nim uvedene aj zdroje. Inak za vsetko hovori uz len to, ze minimalne v roku 180 a urcite aj dlho po tom na nasom uzemi zili Markomani, ktorych teda za Slovanov nemozeme oznacit ani nahodou. V tom obdobi uz rimsky otrokarsky system prakticky zanikol.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

MArkománi, kvádi, kelti, gepidi, odpovedz si na jednoduchú otázku - čo o nich vieš?

Keď ti poviem že niekde v okolí Rakúska sa našiel keltský meč s praslovanským nápisom ako mi to vysvetlíš?

Keď ti poviem že v centre talianska sa našla slovanská menšina asi 100 000 ktorá používala vlastný archaický jazyk a bola zasimilovaná až sa fašizmu, čo na to povieš, odkiaľ sa tam nabrala?

Antonín Horák vo svojej knihe dokonca tvrdí, že predchodkyňa dnešnej slovenčiny je o jedno tisícročie staršia ako čeština a moravčina. Datuje ju niekde do obdobia 1000 rokov pred kristom možno ešte neskoršieho. Nasvedčujú tomu pamiatky, ktoré boli nájdené na Slovensku v oblasti Kremnice takz. velestúrsky nápis, odvoláva sa pri tom na rok 1861 a na slovenského archeológa Križka ktorý nápis našiel.
eMPiko
Addict
Addict

Takze mi chces tvrdit ze Kelti, Kvadi a Markomani boli Slovania? Tento necakany objav je teda fakt sila, ze o tom nikto predtym nevedel.

Inak slovanska mensina v Taliansku, odkial sa nabrala. Nechcem nic hovorit ale casti severneho Talianska (napr. Milano ci Florencia) ale aj juzneho Talianska (napr. Neapol ci Sardinia) boli isty cas pod rakuskou nadvladou, zeby sa tam ti slovania za tych par storoci nejako odcitli?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Empiko ja ntvrdím že všetci boli slovania len som do éteru položil básnickú otázku, kto to asi bol. V kombinácii s vedeckým výskumom nedávno publikovaným aj na prope sa zistilo, že slovenské obyvateľtvo žije v európe aspoň 6 tisíc rokov. Ako je to teda možné, keď slovania sa vyliahli v ukrajinských močiaroch a predtým o nich nik nevedel, čiže defakto neboli? Tá slovanská menšina sa našla v strednom Taliansku a mala vlastný dialekt žiadny dialekt či nárečie, ktoré by mohli prebrať od iných slovanov. Tiež mi asi nevysvetlíš keltský meč so slovanským nápisom.
Výskum historického genofondu dnešných Slovákov uskutočnil odborník na vedecké detegovanie ľudských genómov doc. Vladimír Ferák. Jeho vedecky podložené závery sú viac ako pozoruhodné a sú dobrou správou pre všetkých nás. Zistil, že vyše 80 percent Slovákov zdedilo gény po predkoch, ktorí žili v strednej Európe už v mladšej kamennej dobe (t. j. zhruba 6-tisíc rokov pred Kristom)! Súčasná slovenská populácia sa geneticky v ničom zásadne nelíši od ostatných stredoeurópskych populácií. Z toho vyplýva, že väzba neolitikov na obrábanú pôdu bola taká tesná, že geograficky zotrvali na jednom území po celých 8-tisíc rokov. Nuž, ak toto ktosi neuzná za obraz kontinuity etnickej autenticity, potom jednoznačne ide o hegemonistické predsudky.Aj v Česku a Maďarsku sa uskutočnili vedecké analýzy historického genofondu domácich populácií. V Česku prezentovaný genetický výskum konštatoval, že z dnešnej populácie tvoria 10 percent Česi, 50 percent Slovania a ďalších 40 percent má keltské, germánske, románske a iné gény. V Maďarsku genetický výskum konštatoval, že tamojšia populácia sa skladá len z 5 percent staromaďarských génov, vyše 50 percent je slovanských génov a zvyšok tvoria valašsko-románske, germánske a iné gény. Podobne vysoké skóre etnickej identity ako Slováci majú podľa podobného výskumu z Walesu aj súčasní Walesania, v žilách ktorých koluje približne 70 percent génov predkov, ktorí tam žili už 4-tisíc rokov pred Kristom.
Wáni, ako grécky otroci, stavali pravdepodobne antické chrámy, sochy a iné pamiatky. Na území
bývalej Mezopotámie severne od Damašku (Sýria) objavili Francúzi v 30-tych rokoch 20-teho
storočia Grécku pevnosť, na bráne ktorej bol staroslovanský nápis "ČU HÁRIČ TÓ TJÍ TUHÍJ DOURA"
= chcem brániť tento pevný dvor (podľa jazykovedných dôkazov boli naši predkovia v tejto
oblasti dokonca súčasníkmi, ba možno aj predchodcami Sumerov - 5000 p. n. l. a viac).
Iný dôkaz o prítomnosti Wánov v antickej Európe je v Národnom archeologickom múzeu v Aténach,
kde sa nachádza Lémnoská stéla s tromi nápismi vo wánskom jazyku (omylom sú tieto nápisy
považované za etruské). Keď Etruskovia začali prenikať do Itálie, narazili tam na pôvodné
roľnícke obyvateľstvo. Dnes ho poznáme pod názvom Italikovia. Podľa písomných nálezov môžeme
tvrdiť, že to boli Wáni. Toto písmo je rovnaké ako na ostrove Lémnos. Pôvodní obyvatelia boli
zotročení, no neasimilovali sa, ale ich potomkovia si uchovali identitu až do 20-teho storočia.
Svedší o tom sčítanie ľudu roku 1900, kedy talianske úrady zistili, že uprostred Talianska v
molisanských horách žije národnostná slovanská menšina s vlastným archaickým jazykom v počte asi
pol milióna ľudí. Po nástupe fašizmu boli násilne asimilovaní.
Stopy po Slovanoch nachádzame aj v iných častiach Európy (od Kaspického mora po Grónsko a od
Kréty po Ladošské jazero). Napríklad (údajne) keltský meč nájdený v lokalite La Téne
(Švajčiarsko) má na sebe vyrytý krátky nápis, ktorý sa wánsky číta TJÓ RÍDIÓČ = tou (zbraňou)
vládnúc. Pravdepodobne budeme teda musieť prehodnotiť názor, že tu boli Kelti pred nami. Skôr
to bude tak, že sme boli súčasníkmi keltských kmeňov a ľudu popolnicových polí, ktorého
národnosť nie je dodnes zistená.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

V Česku prezentovaný genetický výskum konštatoval, že z dnešnej populácie tvoria 10 percent Česi, 50 percent Slovania a ďalších 40 percent má keltské, germánske, románske a iné gény.
??? Česi teda nie sú Slovania ale nejaký samostatný národ?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Bohémci niesú slovania.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Bohemci sú teda pôvodom neeuropsky národ, príbuzný chazarom (vraj)
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Priznám sa, že o bohémcoch toho veľa neviem. Presnejšie - skoro nič.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

boli to keltske kmene.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

prečo ich potom Ferák nepriradil k tým Keltom?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tazko povedat, ale je pravdepodobne, ze ich postihol podobny osud ako avarov, pripadne mozno este takych hunov (cize zanik, alebo asimilacia). co viem ja tak na nasom uzemi ich postihol cca na prelome BC a AD masaker zo strany dakov a rimanov, ktori toto uzemie potom zacali nazyvat deserta boiorum.
Napísať odpoveď