NAT port a Utorrent
NAT port a Utorrent
Moze mi niekto poradit ako spravne nastavit NAT port na Utorrente? Dole v spustenom programe sa mi ukazuje cerveny vykricnik. Kdesi som tu nasiel ze treba nastavit router, nikde som nic nenasiel ale na ten moj:) Mam Vigor2700 series. Nejde to nastavit len v Utorrente, zeby som prepisal ten port rucne?
Dakujem
Dakujem
chod do nastavenia routra a tam zaskrtni "Enable UPnP Service"
http://192.168.1.1/ > Applications > UPnP > Enable UPnP Service ZASKRTNUT
no siel som do NAT - PORT REDIRECTION - nastavil najako na port 9000:) hodil som to do Utorrentu, otestoval a napisalo mi to OK....teraz je ta ikonka zlta:D .....je to zle?:)
//autoeditácia príspevku ( 23 Feb 2009, 12:20 )
Enable Connection control Service
Enable Connection Status Service
to netreba?:)
hotovo....mam tam na vyber zaskrknut estemajooo napísal:chod do nastavenia routra a tam zaskrtni "Enable UPnP Service"
obe zaskrtni
ja som v NAT >> Port Redirection nemusel nic nastavovat a mam zeleny ten hruh v uTorrente...mam ho nastaveny takto
edit// este si otestuj v utorrente NAT presmerovanie najdes ho v NASTAVENIA > SPRIEVODCA RYCHLOSTOU
ked to spravis mala by sa ti otvorit stranka a tam by malo byt napisane toto [teda ak to mas dobre nastavene]
"Welcome to the µTorrent Port Checker.
A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.
Checking port 36731 on 78.98.23.61...
OK! Port 36731 is open and accepting connections.
You will be able to receive incoming BitTorrent connections."
ja som v NAT >> Port Redirection nemusel nic nastavovat a mam zeleny ten hruh v uTorrente...mam ho nastaveny takto
edit// este si otestuj v utorrente NAT presmerovanie najdes ho v NASTAVENIA > SPRIEVODCA RYCHLOSTOU
ked to spravis mala by sa ti otvorit stranka a tam by malo byt napisane toto [teda ak to mas dobre nastavene]
"Welcome to the µTorrent Port Checker.
A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.
Checking port 36731 on 78.98.23.61...
OK! Port 36731 is open and accepting connections.
You will be able to receive incoming BitTorrent connections."
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Je to spravne aj tak ako si to spravil ty - manualne. Upnp je protokol umoznujuci programu automaticky nastavit presmerovanie portu (pokial router toto podporuje).xpeter88 napísal:no siel som do NAT - PORT REDIRECTION - nastavil najako na port 9000:) hodil som to do Utorrentu, otestoval a napisalo mi to OK....teraz je ta ikonka zlta:D .....je to zle?:)
hotovo....mam tam na vyber zaskrknut este
Tak ako som to nastavil ja som nakoniec zrusil, pretoze to ide tak ako ma aj vtedy, ked zapnem UPNP:) Je to predsa len jednoduchsie:Pt0m4s3 napísal:Je to spravne aj tak ako si to spravil ty - manualne. Upnp je protokol umoznujuci programu automaticky nastavit presmerovanie portu (pokial router toto podporuje).
Dakujem vsetkym co sa zapojili:)
NATovanie a modem Glitel + router Netgear
Vlastnim
modem Glitel GT-318RI s najnovsim upgrade 3.10L
router Netgear WGR614 tiez s najnovsim upgrade
pouivam Windows Firewall
Moj problem spociva v spravnom NATovani pre program eMule verzia 0.49c
Natovanie mi zial nejde nastavit, vie mi niekto poradit, ale prosim nie vseobecne rady tipu kazde zo zariadeni musi mat inu IP atd.
Skor sa potesim skusenosti a konkretnym postupom uzivatelov, ktori maju doma T-comacky Glitel + si napojili Wifi router a vytvorili domacu Wifi ci LAN siet, kde zdielaju internetove pripojenie.
Ako to cele sparovat aj s Firewallom, aby to fungovalo ???
Vdaka!
makovicka:)
modem Glitel GT-318RI s najnovsim upgrade 3.10L
router Netgear WGR614 tiez s najnovsim upgrade
pouivam Windows Firewall
Moj problem spociva v spravnom NATovani pre program eMule verzia 0.49c
Natovanie mi zial nejde nastavit, vie mi niekto poradit, ale prosim nie vseobecne rady tipu kazde zo zariadeni musi mat inu IP atd.
Skor sa potesim skusenosti a konkretnym postupom uzivatelov, ktori maju doma T-comacky Glitel + si napojili Wifi router a vytvorili domacu Wifi ci LAN siet, kde zdielaju internetove pripojenie.
Ako to cele sparovat aj s Firewallom, aby to fungovalo ???
Vdaka!
makovicka:)
-
t0m4s3
Admin
Takto to mam zapojene ja doma. Na gliteli presmeruj port na WAN IP Wifi routru (v tomto pripade na 192.168.3.2) a na Wifi routri presneruj ten isty port na konkretny PC v LAN - napr. 192.168.1.4 (nezabudni tuto IP nastavit rucne napevno a vyradit ju z DHCP poolu na routri - ak DHCP pouzivas). Na firewalle si daj vynimku pre dane porty, alebo rovno cely program eMule
Hmm, vdaka za info, ale moc mi to nepomohlo. Priznam sa, nie som si isty, ci som Ta pochopil. Viem brany (porty) otvorit, aby fungovali, napr. pre P2P klienta. Ale ako mam otvorit branu na routri pre modem a na modeme pre router? Priznam sa, ze tak sa v tom nevyznamt0m4s3 napísal:Takto to mam zapojene ja doma. Na gliteli presmeruj port na WAN IP Wifi routru (v tomto pripade na 192.168.3.2) a na Wifi routri presneruj ten isty port na konkretny PC v LAN - napr. 192.168.1.4 (nezabudni tuto IP nastavit rucne napevno a vyradit ju z DHCP poolu na routri - ak DHCP pouzivas). Na firewalle si daj vynimku pre dane porty, alebo rovno cely program eMule
Keby sa dalo, posli tie niekto aj PrtScr z Glitelu, analogicky si to bduem vediet snad nastavit aj na tom Netgeare
kontrola spravnosti otvorenia portov NAT
Tak popisem co som urobil:
Na Gliteli som zadal tuto ip pre forwarding na router Netgear:
192.168.1.2
Na tuto IP neviem, ci som spravne prisiel! Mam ju z Internet Ip adress: obrazok Netgear1.jpg
Dalej som teda v Gliteli napisal:
port 10001 (som si sam vymyslel) pre TCP/UDP a zadal som server IP 192.168.1.2 (obrazok glitel1.jpg)
Opat som sa vratil k roteru a v nom som zadal:
Port Forwarding -> Add Custom service -> eMule-10001-10001 a Server Ip Adress 10.0.0.2 (to by mala byt adresa mojho PC v sieti Lan) - vid obrazok Netgear2.jpg
No a adresu mojho pc (10.0.0.2) vramci LAN som zistil cez ipconfig v cdm
(obrazok ipconfig vo winxp.jpg)
Na zaver som spustil eMule a nastavil porty:
tcp 1001 / udp 1001 - vid. obrazok eMule1.jpg
A klikol som na "test ports" a nasledne mi vyhodilo okno v prehliadaci - vid obrazok Verifying.jpg
Uz len dodam, ze je dolezite mat na pamati postupnost, t.j. ides z modemu na router a z routeru na PC. Kazde z tychto "zariadeni" ma vlastnu IP, samozrejme ovplyvnenu nadradenym zariadenim. Dynamicku (alebo staticku IP) vonkajsiu, teda tu, ktoru dostavas od svojho internet-poskytovatelia neberies v uvahu - nie je podstatna
//autoeditácia príspevku ( 10 Mar 2009, 1:47 )
Vie mie este niekto poradit, ako najjednoduchsie este otestujem, ci mam dane porty naoazaj otvorene?
Teda ak mam nainstalovanu hru, ktora vyzaduje otvorenie konkretnych portov, tak by som mal aj rad nejaky program, ktory mi umozni otestovat, ci sa mi spravne podarilo otvorit potrebne porty aj na modeme a aj na routeri a aj vo Windows Firewalle, cize je mozny cisty Traffic a hrat hru online (alebo stahovat, alebo....)
Existuje nejaky taky program?
Vdaka!
Na Gliteli som zadal tuto ip pre forwarding na router Netgear:
192.168.1.2
Na tuto IP neviem, ci som spravne prisiel! Mam ju z Internet Ip adress: obrazok Netgear1.jpg
Dalej som teda v Gliteli napisal:
port 10001 (som si sam vymyslel) pre TCP/UDP a zadal som server IP 192.168.1.2 (obrazok glitel1.jpg)
Opat som sa vratil k roteru a v nom som zadal:
Port Forwarding -> Add Custom service -> eMule-10001-10001 a Server Ip Adress 10.0.0.2 (to by mala byt adresa mojho PC v sieti Lan) - vid obrazok Netgear2.jpg
No a adresu mojho pc (10.0.0.2) vramci LAN som zistil cez ipconfig v cdm
Na zaver som spustil eMule a nastavil porty:
tcp 1001 / udp 1001 - vid. obrazok eMule1.jpg
A klikol som na "test ports" a nasledne mi vyhodilo okno v prehliadaci - vid obrazok Verifying.jpg
Uz len dodam, ze je dolezite mat na pamati postupnost, t.j. ides z modemu na router a z routeru na PC. Kazde z tychto "zariadeni" ma vlastnu IP, samozrejme ovplyvnenu nadradenym zariadenim. Dynamicku (alebo staticku IP) vonkajsiu, teda tu, ktoru dostavas od svojho internet-poskytovatelia neberies v uvahu - nie je podstatna
//autoeditácia príspevku ( 10 Mar 2009, 1:47 )
Vie mie este niekto poradit, ako najjednoduchsie este otestujem, ci mam dane porty naoazaj otvorene?
Teda ak mam nainstalovanu hru, ktora vyzaduje otvorenie konkretnych portov, tak by som mal aj rad nejaky program, ktory mi umozni otestovat, ci sa mi spravne podarilo otvorit potrebne porty aj na modeme a aj na routeri a aj vo Windows Firewalle, cize je mozny cisty Traffic a hrat hru online (alebo stahovat, alebo....)
Existuje nejaky taky program?
Vdaka!
- Prílohy
-
t0m4s3
Admin
Jednoducho to zistis napr. na tejto stranke http://www.utorrent.com/testport.php?port=6881 pricom port si zvol aky chces otestovat