ssh port forwarding - tunnel pomocou putty

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ssh port forwarding - tunnel pomocou putty

Príspevok od používateľa sINN3R »

nevie mi niekto poradit ako presne sa robi tunel cez putty. mam mysql server ktory pravdepodobne bez na porte 3306 [standardne] na vzdialenom servry a potreboval by som sa z domu na neho pripojit a jedina moznost je cez tunnel. neriesil to tu uz niekto ?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Potrebujes sa z domu pripojit, lebo doma mas webserver, ktory ma s tym mysql serverom vzdialene komunikovat?
alebo len potrebujes nejako ten mysql server spravovat - editovat databazu a pod... ? Ak ten druhy pripad, tak si na ten server daj phpmyadmina a mas to
inac ak ti to vzdialene pripajanie nefunguje, skontroluj si, ci mysql server nacuva aj spojeniam zvonka (standardne byvaju povolene len spojenia z localhostu, kvoli bezpecnosti) - neviem, kde sa to nastavuje, ale mohol by to byt tento problem. To nastavenie by sa malo volat nieco ako Bind to IP, alebo Bind to interface alebo pod. Tak tam daj 0.0.0.0.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tu mas screen. 192.168.33.44 je IP adresa pocitaca na ktorom ti to SQL bezi. 12000 je tebou zvoleny port, ktory pouzijes pre tunel - localhost:12000 bude adresa pre tvoje spojenie.
Prílohy
SNAG-0044.png
SNAG-0043.png
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Mek niekedy mi prides ako madar. Sak som jasne napisal ze mam MYSQL SERVER NA VZDIALENOM SERVRY A POTREBUJEM SA Z DOMU NA TO PRIPOJIT. Priamo sa to neda pretoze je to spravene tak ze sa tam da napojit len z vnutronej siete. Da sa to jedine cez port forwarding ale ten neviem preco mi nechce fungovat. To co si napisal ty Tomas to som skusal dnes asi 20x na rozne sposoby ale nic. Nemozem sa do tej databazy dostat lebo niesom v tej internej sieti. Ked si ale pustim putty a prihlasim sa na server a tam sa prihlasim na mysql server tak mi to ide.

//EDIT

diky tomas si ma na nieco naviedol tym ze si tam dal tu adresu lebo vsetky veci co som dnes cital tam mali vsetko mozne ale nic nieco rozumne a bolo tam treba dat spravnu adresu ;) este raz dik
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Funguje ti to uz?
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hej lebo vsade v tych prikladoch to brali tak ze sa napojis na ten server a ked tam akoze zavolas na tom servery localhost:3306 tak ti to malo akoze automaticky hodit ten mysql server:port. Lenze tam kam sa ja pripajam to tak neni to ma inu domenu tak som to musel tam cele napisat natvrdo ma to napadlo az ked si sem pisal tu IP adresu.
Napísať odpoveď