Ovocie / zelenina

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ovocie / zelenina

Príspevok od používateľa Bushido »

Zaujíma ma s akým najzaujímavejším ovocím alebo zeleninou (napr. Exotické) ste sa stretli, čo vám z nich najviac chutilo, ktoré sú najzdravšie, ktoré neznášate. Prípadne ďalšie postrehy k danej téme...

Ja osobne zbožňujem mango, nektarinky, biele hrozno, ananás, physalis (inka), mrkva, kaleráb .p, iné...
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Raz som jedol mango, ak sa nemýlim, ale chutilo to ako borovica s mydlom :?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ovocie vseliake - hodne rad mam pomelo, mango, avokado a take male zad*ance co vyzeraju ako gastan a chutia skoro ako hrozno a neviem ako sa volaju :-P

... a pri zelenine som skoncil badanie pri brokolici, tam ako keby uťal a dalej nic :-) ... vdaka bohu :-)

// presne tak ´track -> je to litchi :-)
mariska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mariska »

ako ja rada experimentujem takze skusala som uz vselico exoticke......napr to mango....to tak chuti ked je moc prezrete, mne napr nechutila marakuja ...som myslela ze hodim tycstrasne sladke.....take avokado ked jete to jak keby jete surovu dynu, celkom dobre je granatove jablko alebo litchi....to chuti ako hrozno.....teda sapon mne
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nordkapp_pb napísal:ovocie vseliake - hodne rad mam pomelo, mango, avokado a take male zad*ance co vyzeraju ako gastan a chutia skoro ako hrozno a neviem ako sa volaju :-P

... a pri zelenine som skoncil badanie pri brokolici, tam ako keby uťal a dalej nic :-) ... vdaka bohu :-)
volá sa to litchi
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja si nepamatam, co som vsetko chutnala, ale vacsina vyzera na pohlad lepsie, ako chuti. :)
A z tych jedlych mam rada mango, nashi-hrusky, granatove jablka a vsetky melony.
Zelenina ma ziadna nenapada.
A neznasam olivy a ananas.

//Shark, kua ako som mohla zabudnut na sparglu. To je fantazia s holandskou omackou :licklips:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

tak co sa ovocia tyka, vyber je u mna znacne zuzeny alergiou: po jablku mam tyzden pery ako cernosska angelina jolie, po orechoch ma svrbi huba a po banane tiez :D takze z cerstveho ovocia nejake sezonne letne, potom ked je dobry zrely sladky cerveny grep, to je uzasne. take ze neoblubene nemam. tiez zeleninu mam rad, okrem brokolice, ta mi nechuti.
z exotickych som jedol asi iba to litchi, potom cerstve figy priamo zo stromu odtrhnute, nejake to granatove jablko (mmmmm staropramen granat :lol: ), avokado, mango a tak.
ako sa vravi, najlepsie ovocie je tekute, pripadne v kolacoch. najlepsia zelenina je vyprazany karfiol s tatarskou a varenymi zemiakmi :)

audio: margaritha :D (pretlak, syr)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

mne chutí asi všetko z exotických plodov, asi preto že si to vážim lebo to nejem každý deň. Ale najviac mám rád ananás, mango, papáju, granátové jablko a vpodstate všetko sladké a šťavnaté :)

pryja: to by ma zaujímalo akú pizzu si teda ty objednávaš :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pryja velmi zaujimave :D Ja milujem Velku Pinacoladu z velkym kruhom ananasu na pohari. A ako dezert Martini Dry s Olivou :D

Z exotiky: Lichi, Carambola, Mango, Granatove jablko, Kokos a Kokosove mlieko, Artycoky.
Normalne Ovocie ... Asi vsetko.
Zo zeleniny milujem Kapiu ... Skoro vsetko okrem Spargle a este niecoho ale teraz si neviem spomenut na nazov.

//Pryja pre mna to je uplne bez chuti.
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

ja len kukam a niektore tie nazvy ani neviem co znamenaju :D
no u mna je to litchi, to mi chuti ze dost ptm figy te ked su cerstve tak sice mi pridu dost sladke ale inac sa da... vlastne cerstve som zohnal len v chorvatsku kde to rastlo pri ceste ako "odpad" co nikdo nechce :D asi ako u nas plane ceresne...

a naopak neznasam kokos... ten mi uz od malicka nechuti ani ta voda v nom ani nic... bracho ma zasa kokos veelmi rad...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Jedol som kun kuat, take male orandzove sladke srandy co rastu iba na Korfu. Mam z toho este aj destilat.
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Tempus7 napísal:Raz som jedol mango, ak sa nemýlim, ale chutilo to ako borovica s mydlom :?
Človeče, ty si skúšal borovicu s mydlom keď to vieš tak presne popísať? :lol:

a čo sa týka môjho osobného prieskumu v prípade ovocia:
:plus: ananás, banán, figy, mango, litchy, kiwi, figy, granátové jablko, grapefruit...
:minus: kiwano, pitahaya, kumquat

zeleninu znesiem všetku, nenapadá ma nič, čo by som nezjedla :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ovocie nejem, mozno parkrat do roka Kiwi alebo hrusku, ostatne nehrozi. Pomarance, mandarinky, ananas som nejededol hadam 15 rokov, proste mi to nechuti. Extra alergicky som na to, ked niekto napriklad v kupe vo vlaku supe jeden z tych orandzovych plodov a vsetko je z toho zasmradnute. Zial, taka je realita, vela ludi sa mi cuduje, ale co uz. Na druhej strane zeleniny jem obrovske mnozstva (vobec nejem zemiaky, ku vsetkym masitym jedlam hltam iba zeleninu), najoblubenejsie su asi karfiol, brokolica, Brussel Sprouts (toto fakt neviem, ako sa vola po Slovensky (najdete v googli obrazok), zelena paprika, proste fakt skoro hociaku zeleninu.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tiež niektoré názvy mi nič nehovoria, veľmi rád skúšam a experimentujem, hlavne ked vidím niečo farebné o veľkosti jablka 100 sk za kus ale vo väčšine prípadov žiadna sláva... Inak to pomelo je super a olivy :) len olivy neviem či sú zelenina alebo čo...
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

olivy su ovocie.

mne inak chuti : kiwi, jahody, maliny, pomelo, kysele zelene tvrde a hlavne stavnate jablka ... inak v spojeni s cokoladou je ovocie este lepsie :)

nechuti mi : kokosova duzina a hlavne ta voda vnutri ... ale v sladkostiach mi vobec nevadi
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Akurat som asi pred tyzdnom jedol dragon fruit...Neviem ako sa to vola po slovensky.A je to celkom chutne-nieco ako kiwi,ale sladsie.
Prílohy
xxx.jpg
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

seth82 napísal:Brussel Sprouts (toto fakt neviem, ako sa vola po Slovensky
myslis ruzickovy kel? ten je dobry v polievke mojej mamy :D
meffisto napísal:olivy su ovocie.
jj, a melon zelenina
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

To dracie ovocie vyzerá cool :) dal by som si :) a zaraďujú sa vôbec olivy medzi ovocie a zeleninu?
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Bushido napísal:zaraďujú sa vôbec olivy medzi ovocie a zeleninu?
Nie.
je ovicie, zelenina ... a potom olivy
Napr. ten melon je oliva :lol:
teraz vazne...olivy su vazne ovocie tusim
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ades:hm, asi ano, to bude mozno ono :D Ja si to normalne kupujem cely pakel mrazene a pozieram to iba tak samostatne niekedy ako jednohubky :)
Napísať odpoveď