F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Som dnes čítal tohtoročné obsadenie F1.. a prisámvačku som nenašiel jazdca, ktorému by som zo srdca želal víťazstvo. Snáď len Kubica.. ale....

Bez Schumachera to už nie je ono........ :D
BoBor89
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BoBor89 »

tak dnes som mal monosť vidieť chvilku z tréningu, a Ferrari to nejako nešlo.. Massa sa šmykal kade sa dalo, a dobry šmyk dostal aj v meranom kole pred koncom.. Kimi to isté.. Tie hladké pneu robia svoje.. bude to zaujimavé.. Brawn GP, podla mňa budú na začiatku sezony velkým favoritom, ale potom sa to ustáli a prídu do popredia klasické tímy. Barrichelovi prajem apsoň nejaké jedno víťazstvo v tejto sezone, bolo by to pre jeho psychiku velmi vhodné.. A samozrejme som zvedavý na výkony Vettela a celého RedBullu. Za najvyrovnanejšiu Dvojicu by som považoval v tomto roku Kubicu s Haifeldom.. ešte čo som kukal je tam zopar nových mien, tak som zvedavý aj na nové tváre...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Bobor: :D
Smykaju sa kvoli tomu, ze maju mensie spojlery a nie preto, ze maju hladke gumy :) Tie gumy im praveze davaju maximalny mozny grip, proti ktoremu sa v poslednych rokoch bojovalo drazkami.
PS: Ferrari do toho! :smt112
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

tak nove hlasovanie tu sice je..., ale nevidim tam pilotov BGP, ktori su povazovani za spolufavoritov... :!: ani wiliams, ktory ovladol trening pred GP Australie...

//autoeditácia príspevku ( 28 Mar 2009, 8:03 )
a Brawn kvalifikaciou ukazal, ze ich casy z testov neboli len promo jazdami... ;)
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

tak to bola parada :D
fandil som aj honde takze button a barichello u mna jednoznacne moze byt :P
a mozno si tuto sezonu aj hamiltona oblubim, lebo s dobrym autom je lahke vyhravat ale ked ma niekto priemerne auto a nieco dokaze to uz je ine kafe :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

johny_sk napísal:tak nove hlasovanie tu sice je..., ale nevidim tam pilotov BGP, ktori su povazovani za spolufavoritov... :!: ani wiliams, ktory ovladol trening pred GP Australie...

//autoeditácia príspevku ( 28 Mar 2009, 8:03 )
a Brawn kvalifikaciou ukazal, ze ich casy z testov neboli len promo jazdami... ;)
Trochu som to upravil, ale toto je maximalny pocet hlasovacich moznosti, cize si s tym musime vystacit.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

uz v najblizsich pretekoch cakam hromadne kopirovanie difuzorov a kto vie mozno to bude na dalsich pretekoch zase hore nohami. V kazdom pripade toto poradie absolutne nic neriesi vse sa ukaze az po tych 3 pretekoch ale ak Brownu vydrzi napredovanie tak nevidim ziaden problem v tom aby Button nebol majstrom sveta :wink: co sa tyka Fer. a McL. tak ak sa radikalne nezlepsia do polovice sampionatu tu druhu vypustia a budu sa pripravovat na tu dalsiu.
v kazdom pripade Mercedes motor Go GO GO :lol:
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Katastrofálny výsledok, tie difúzory zrejme po tom, čo ich FIA nezakáže zavedie viac tímov.. Brawn GP kvalifikačný double, pekne.. No, zajtra teda podľa mňa jednoznačne zvíťazí Brawn GP, teraz na nich nemá nikto.. Škoda, držím Ferrari.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

BGP ma nestaci udivovat a McLaren takisto, tento rok si asi ani neskrtnu ak to takto pojde dalej. Ale vsak nech vyhra ktokolvek len nie Ferrari :-D
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

zaujimave je, ze BGP a McLeren maju uplne rovnake motory ale rozdiel je aj tak priepastny
edit/ lacko mne je to jasne :)
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

to PAIN f1 nieje iba o motoroch, ale o celom baliku... zober si ze Redbull bol tiez lepsi ako Renault... okrem toho v McLarene uz dlhsie hovoria, ze niesu tam, kde by chceli byt, aj zo sposobu akym testovali bolo zrejme, ze maju problemy s pritlakom v zadnej casti, ale vacsina ich fans stale tvrdila, ze iba blufuju a nechcu ukazat svoju silu...
zaujimave je tiez to, ze KERS nevyzera byt nejaka extra vyhoda, aspon v kvalde... Kubica isiel bez KERSu a bol lepsi ako Heidfeld s KERSom... vsak sam sa vyjadril, ze vzhladom k svojej vahe sa mu neoplati kvoly KERSu zvysovat vahu auta este viac, ale mozno v pretekoch a na inych okruhoch to bude ine... inak by som povedal, ze sila BGP nebude len v difuzore, ale v celkovo prepracovanom aere, ktore si rozumie s dobrym motorom mercedesu... uvidime, ak sa tymy ako Ferrari a McLaren po Malajzii rozhodnu pre podobne riesenie difuzoru, ci budu stale stracat tolko a ci je vyhoda BGP len v difuzore
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

suhlasim s nazorom na KERS, tiez som si to velmi pozorne vsimal..., vsak z jazdcov, ktori sli s KERS, sa do zaverecnej fazy kvalifikacie dostalo naozaj len minimum. Dost sa tym poserie rozlozenie vahy a to na technickych okruhoch moze byt nevyhodou. Australia nie je sice vyslovene technicky okruh, ale asi to staci...staci si pozriet Kubica v Heidfeld. Avsak..., v pretekoch moze priniest vyhodu, ale ocakavam ze len pri predbiehani, ci uz pri braneni pozicie pomalsim jazdcom s KERS (na rovinke ho jazdec bez KERS len tazko da), tak aj pri obiehani pomalsieho bez KERS.

A k otazke difuzorov..., podla mna sa okolo toho zbytocne vela vzruchov robi. Sak len Brawn ostal na spici spomedzi jazdcov s dotycnym difuzorom. Potom je Vettel, ktoreho difuzor nie je otazkou polemiky, potom Nico, sice opat s dotycnym difuzorom...Nakadzima je dokonca az 13., takze je to celkom pekne premiesane. Ak je tento difuzor ale az takou vyhodou, potom to urcite vo velmi kratkom case okopiruju aj ostatni. Je len otazne, ci im to v koncepcii s ich monopostom pomoze, alebo uskodi.

a k otazke Brawnu..., Ross opat raz ukazal, v com spociva jeho sila a preco za jeho cias Ferrari maximalne dominovalo. Dajte mu cas a prostriedky a vytvori tym, co patri na spicu. Honda a zaujemcovia o kupu za jeden dolar, si mozu buchat hlavu...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Toyota potrestana pojdu z poslednych 2 miest za nedovolenu flexibilitu zadnych kridiel a presetruju Ferrari a este aj Red Bull kto sa este prida??? :lol:
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

brm napísal:Som dnes čítal tohtoročné obsadenie F1.. a prisámvačku som nenašiel jazdca, ktorému by som zo srdca želal víťazstvo. Snáď len Kubica.. ale....

Bez Schumachera to už nie je ono........ :D
mas pravdu ze uz to neni tak ono ako to byvalo....
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Hacket
Star
Star

Príspevok od používateľa Hacket »

a len tak ďalej moje red bullčata :D
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

nemáte nejaký link, kde je jednoducho vysvetlené čo sú difúzory a KERS? Furt sa o tom hovorí a ja neviem čo to presne znamená :?
Google poznám, ale nič jednoduché som nenašiel
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

KERS... nieco ako nitro v NFS :D
Difuzory... nieco ako spojlery. Tiez to zvysuje to pritlacnu silu :)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Váhy po kvalifikácii, od tohto roku povinne zverejňované. Dá sa z toho vyčítať naozaj veľa, kto má koľko natankované. Potešujúce je vidieť, že Brawn GP je okolo stredu, za skvelým výsledkom teda prázne nárdže nebudú. Pre mňa najväčší favoriti na zajtra. :aasmile11: Vidno taktiež, koľko má "naložené" Rosberg a koľko Nakajima, to zdôvodňuje prečo je Kazuki tak ďaleko.
MP4-24 napísal:Toyota potrestana pojdu z poslednych 2 miest za nedovolenu flexibilitu zadnych kridiel a presetruju Ferrari a este aj Red Bull kto sa este prida??? :lol:
Hmm, na Ferrari a RB protest stiahnutý... Inak zaujímalo by ma, ako chce Toyota vyriešiť, že keď sa im zadný spojler nedovolene prehýbal v kvalde a boli diskvalifikovaný, aby to na druhý deň ráno už mali vystužené a v poriadku :smt104. Vidím to na dve varianty, buď ich diskvalifikujú aj zajtra, alebo pôjdu s malými sklonmi, teda auto bude ťažko ovládatelné a povlečú sa na konci.
MP4-24 napísal:uz v najblizsich pretekoch cakam hromadne kopirovanie difuzorov a kto vie mozno to bude na dalsich pretekoch zase hore nohami.
Možno až tak v Číne, najbližšie preteky sú už za týždeň a myslím že kontajnery pôjdu priamo priamo do Malaizie, takže sa toho moc nevymyslí. Ono aj rozhodnutie o legálnosti (odvolanie) difúzorov padne až po VC Malaizie.
swollo napísal:nemaáze nejaký link, kde je jednoducho vysvetlené čo sú difúzory a KERS? Furt sa o tom hovorí a ja neviem čo to presne znamená :?
KERS je zariadenie ktoré umožní získať z brzdenia energiu, uložiť ju do batérií a potom použiť pre zvýšenie výkonu o max cca 80koní po 6,6sekundy na kolo. Je to relatívne dosť, avšak celé to má fest veľkú váhu 30kg, takže zatiaľ nie je jasné či je vôbec výhodné s tým jazdiť alebo nie.

Difúzor sú tie zvislé srandy ktoré som ti označil šípkami, napr u Williamsu je akoby 2-stupňový (červená časť) všimni si v polovici štvorca akoby poličku ktorá to horizontálne delí na poly, takže je polemika o tom či to legálne alebo nie. Vytvára to podtlak a pricucáva auto k zemi.
Prílohy
Difuzor
Difuzor
Gothar
Moderátor
Moderátor

swollo napísal:nemáte nejaký link, kde je jednoducho vysvetlené čo sú difúzory a KERS? Furt sa o tom hovorí a ja neviem čo to presne znamená :?
KERS: http://www.zaujimavo.estranky.sk/clanky ... ystem-kers
Difuzor: http://www.formula1.com/photos/597x478/ ... ipic27.jpg
Vytvara to pritlak na spodku auta, kedze rozsiruje priestor pod autom a prudiaci vzduch potom vytvara podtlak. Je to efektivnejsie ziskanie pritlaku ako pri pouziti spojlerov, pretoze difuzor nevytvara aerodynamicky odpor, ale difuzorom sa neda vytvorit taky pritlak ako so spojlerom.
Napísať odpoveď