F1 2009
-
Georgeo88
Light Star
súhlasím !Mna dojímalo že nielenže stále niečo doplietli ale sa ani vyjadrovať nevedia také slovné zvraty čo tam hádzali no hamba..PAIN napísal:Oplatilo sa vstavat fakt pekne preteky. Brawn nice....velky LOL pre Ferrari. Druhy LOL pre komentatorov...ako vzdy nesklamali a do novej sezony vstupili v klasickej forme...pocas F1 hladaju slovensky ekvivalent pre slovo stint a kecaju o tom 5 minut akoby sa nic zaujimavejsie povedat nedalo. Dalsi sa rozplyval nad tym, ake by to bolo keby si namontoval KERS do svojho auta. A to je len par z mnohych peral.
K pretekom: Brownu gratulujem aj keď mali aj trošku štastia,no ale to k tomu patrí.Hamilton
tak hamilton je spravodlivo treti, trulli ho predbiehal pocas SC, tak dostal 25sekundovu penalizaciu....k tomu vettel vs. kubica. To bol podla mna normalny suboj, kedy nikto nechcel nikomu ublizit, akurat islo o udrzanie si pozicie...hovorili to aj komentatori ze vettel jednoducho nemal priestor sa vyhnut, mne sa sice zdalo ze tam este kusok na vyhnutie sa kubicovi mal, ale to by musel podstatne spomalit aby to vytocil, cim by sa kubicovi vzdal, co urcite robit nechcel. Preto to dopadlo ako to dopadlo...kubica ale tiez podla mna dost riskoval, ked sa odhodlal obiehat v tej zakrute, mohol si pockat na lepsiu prilezitost na rovinke, ocividne bol v tom case najrychlejsi na trati, nemal by s vettelom problem. A Sebastian nebol potrestany pre samotnu koliziu ale kvoli tomu, ze neopustil trat, aj ked mal odlomene koleso, ohrozoval bezpecnost - 50 000 pokuta a 10 miest na starte dole v malajzii...
co sa celkovo tyka preteku, velmi sa mi pacil, sice button vyhral start-ciel, ale za nim sa diali zaujimave veci:). KERS sa mi celkom pozdava, je to zaujimave, najma teraz, ked to nemaju nainstalovane vsetky monoposty...jedine co tomu dnes chybalo bol poriadny lejak, hodinari by si prisli na svoje
edit: k tym komentatorom, ten jeden by si mohol otvorit nejake jazykove okienko, ocividne ho slovne hracky a zvraty fascinuju viac ako samotny pretek...stint a VJ omg:)
co sa celkovo tyka preteku, velmi sa mi pacil, sice button vyhral start-ciel, ale za nim sa diali zaujimave veci:). KERS sa mi celkom pozdava, je to zaujimave, najma teraz, ked to nemaju nainstalovane vsetky monoposty...jedine co tomu dnes chybalo bol poriadny lejak, hodinari by si prisli na svoje
edit: k tym komentatorom, ten jeden by si mohol otvorit nejake jazykove okienko, ocividne ho slovne hracky a zvraty fascinuju viac ako samotny pretek...stint a VJ omg:)
paneboze, toto uz nie je normalne, co sa este dnes porobilo... 
clovek si len ide zdriemnut po GP a FIA to este takto poserie... Za co je penalizacia Vettelovi? Mal pomalsi monopost, vcelku vyrazne..., ale Kubica si tiez mohol ten manever lepsie pripravit a nie sa tam hned tlacit...
Ku komentatorovi - urcite to nebolo horsie, ako na Nove...
tamojsi komentator dnes skutocne perlil.
a k Hamikovi
Paci sa mi, ako ho teraz fans ospevuju, ale realne to vidim takto: Nebyt trulliho vyjazdu mimo trat pocas SC, hamik by bol za trullim a startoval pred nim, takze Toyota to hamikovi v pretekoch natrela. A to tretie miesto...mu spadlo ako darcek. Sak nebyt toho, ze pred nim vsetci odstupia, je mimo bodov. Takze v prvych pretekoch sezony sa opat raz osvedcilo - "staci dojst".
clovek si len ide zdriemnut po GP a FIA to este takto poserie... Za co je penalizacia Vettelovi? Mal pomalsi monopost, vcelku vyrazne..., ale Kubica si tiez mohol ten manever lepsie pripravit a nie sa tam hned tlacit...
Ku komentatorovi - urcite to nebolo horsie, ako na Nove...
a k Hamikovi
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Neriešim to z tohto pohladu, podľa mňa by to mali nechať tak, ale mám obavy, pretože FIA už pár krát rozhodla na odvolaniach mimoriadne dementne...lacko napísal:to by nebolo najlepsie, konecne nieje cela F1 iba o Ferrari a McLarene
Hmm, zaujímavý názor, no ja mám taký, že v pravidlách sú dané iba rozmery, nie že si z toho niekto nemôže spraviť doubledecker. Ide tu o možnosť nájsť miesta v pravidlách, kto to zvládol má hold šikovnejších konštruktérov. A podarilo sa to 3 tímom nezávisle na sebet0m4s3 napísal:Som zvedavy na rozhodnutie ohladne difuzorov, dufam, ze timy budu spravodlivo potrestane.
Ťažko povedať, dá sa to aj otočiť. Vettel stratil b jedinom sektore na Kubicu pol sekundy, napriek tomu bránil pozícu natvrdo, aj keď mu bolo jasné že sa to nemôže podariť. Zahodil tak 3. miesto, mladá horká hlavajankyi napísal:To bol podla mna normalny suboj, kedy nikto nechcel nikomu ublizit, akurat islo o udrzanie si pozicie...hovorili to aj komentatori ze vettel jednoducho nemal priestor sa vyhnut, mne sa sice zdalo ze tam este kusok na vyhnutie sa kubicovi mal, ale to by musel podstatne spomalit aby to vytocil, cim by sa kubicovi vzdal, co urcite robit nechcel. Preto to dopadlo ako to dopadlo...kubica ale tiez podla mna dost riskoval, ked sa odhodlal obiehat v tej zakrute, mohol si pockat na lepsiu prilezitost na rovinke, ocividne bol v tom case najrychlejsi na trati, nemal by s vettelom problem. A Sebastian nebol potrestany pre samotnu koliziu ale kvoli tomu, ze neopustil trat, aj ked mal odlomene koleso, ohrozoval bezpecnost - 50 000 pokuta a 10 miest na starte dole v malajzii...
Aby som to upresnil tak 10 miest je za kolíziu, a tie peniaze sú pre tím za príkaz pokračovať. Za to by si u Bergerovcov zaslúžili preplesk, asi to videli niekde u Schumachera alebo čo
KERS sa podľa mňa osvedčil, ak nie pri rýchlosti má to obrovský význam pri predbiehaní alebo štarte, už tam obe Ferrari vystrelili. Zase raz sa potvrdilo, že Lauda je už mimo (minimálne kolotoča F1)
Ad. komentár: Preteky som pozeral na STV, ale že by Richtr perlil tak to sa mi nezdá, obyčajne si drží svoju úroveň a patrí medzi najlepších vôbec.
suhlasim s tebou mateq, KERS je podla mna vyrazna pomoc, avsak nie vzdy. Dnes sa tento system ukazal ako vyhodny, potvrdil to aj t. glock, povedal, ze ked isiel za alonsom, ktory ma KERS, tak jednoducho nemal sancu. Tiez sme videli ako hamilton krasne na jednej rovine stiahol tusim nejaku toyotu vdaka KERS-u. Avsak na okruhoch v monaku napriklad bude mozno viac zatazou ako prinosom. Myslim ze mozme skonstatovat, ze dnes KERS pomohol autam, ktore su inak momentalne o dost pomalsie ako je ich standard, drzat aspon trochu krok so skvelymi autami Brawnu, Kubicu a myslim ze aj vettel tento system nema namontovany, alebo sa mylim?
na tie difuzory som zvedavy aj ja, urcite to bude zaujimave nech maFIA rozhodne uz akokolvel, ak to zamietne, problem maju vsetky ostatne okrem tych troch, lebo okopirovat to da dost roboty:) a na druhej strane ak budu tie dvojite difuzory posudene ako nelegalne, toyota, williams a brawn budu mat malo casu aby to nejako poriesili...
na tie difuzory som zvedavy aj ja, urcite to bude zaujimave nech maFIA rozhodne uz akokolvel, ak to zamietne, problem maju vsetky ostatne okrem tych troch, lebo okopirovat to da dost roboty:) a na druhej strane ak budu tie dvojite difuzory posudene ako nelegalne, toyota, williams a brawn budu mat malo casu aby to nejako poriesili...
nevedel som na to odpovedat, tak som sa na to spytal v komentoch k clanku na f1 stranke, no a typek mi odpovedal, ze sa to da odmontovat...ak by to bola pravda, a instalacia resp. deinstalacia zariadenia nie je nejako casovo narocna, v tom pripade je to super vec. Na rychlych okruhoch ako napr monza alebo dnesna australia to moze len pomoct podla toho co som dnes videl....
myslim, ze Theissen sa vyjadril, ze v monaku nema vyznam nasadzovat KERS... urcite sa to da vymontovat, nemyslim si, ze do monaka s tym niekto pocestuje, kedze to dost pokazi distribuciu vahy a monako je uzke a klukate, takze KERS by sa tam pri rychlostiach, ktore F1 dosahuje nedal moc pouzitt0m4s3 napísal:Da sa system KERS z auta jednoducho odmontovat? Napr. v tom Monacu by to bola slusna pomoc.
FIA sa uz k otazke difuzorov vyjadrila 2x, este pred sezonou sa ich dotknute tymy pytali na toto riesenie difuzora a FIA tvrdila, ze je to ok, pred velkou cenou AUS podali protest zvysne tymy, ktory FIA oficialne zamietla a keby bolo do tretice rozhodnutie ine, tak by to zdiskreditovalo pravidla FIA a neviem, ci maju tie 3 tymy pripravenu nejaku altrenativu zvlast BGP, cim by mohla byt ohrozena ich ucast na dalsej VC, predsalen difuzor niesu brzdy alebo kridlot0m4s3 napísal:Uvidime co na tie difuzory povie FIA, aby potom chlapcom nesklaplo
-
krija
VIP
jankyi,
"Jeden tím nás nútil k nasadeniu KERS, vyhodili sme na to obrovské peniaze a teraz pozeráme, že ani oni Kubicovi tento systém nedali."
http://www.f1.sk/clanok30723.htm
takze v globale by som to este nehodnotil, ze KERS je pozitivom. heidfeld ho vlacil so sebou aj v treningoch, aj v kvalde aj v preteku a vysledok si mohol dnes vidiet.
napr. ferrari resp. shell mal obrovske problemy s vyrobou maziv pre monoposty tejto stajne.
niektorym stajniam sa nepozdava ani pravidlo, ze KERS nie je povinny. tych cca 30 kg je 30 kg. v podstate o ne az tak nejde. ide o umiestnenie taziska v monoposte pre tu ktoru konkretnu trat. nakolko vahovy limit 605 kg zostal zachovany tak monopost bez KERSu ma viac manevrovacieho priestoru pre najdenie optimalneho taziska.
"Jeden tím nás nútil k nasadeniu KERS, vyhodili sme na to obrovské peniaze a teraz pozeráme, že ani oni Kubicovi tento systém nedali."
http://www.f1.sk/clanok30723.htm
takze v globale by som to este nehodnotil, ze KERS je pozitivom. heidfeld ho vlacil so sebou aj v treningoch, aj v kvalde aj v preteku a vysledok si mohol dnes vidiet.
napr. ferrari resp. shell mal obrovske problemy s vyrobou maziv pre monoposty tejto stajne.
niektorym stajniam sa nepozdava ani pravidlo, ze KERS nie je povinny. tych cca 30 kg je 30 kg. v podstate o ne az tak nejde. ide o umiestnenie taziska v monoposte pre tu ktoru konkretnu trat. nakolko vahovy limit 605 kg zostal zachovany tak monopost bez KERSu ma viac manevrovacieho priestoru pre najdenie optimalneho taziska.
krija:
mas pravdu zcasti, netvrdim, ze KERS je nejaky prevratny system, ktory poskytuje obrovske zvyhodnenie, ale myslim si, ze dnes pomohol momentalne slabym autam drzat sa ako tak nad vodou...ale kers nekers, kazdym pretekom sa presviedcame ze je to hlavne o spravnom nastaveni auta, pneumatikach a hlavne schopnostiach pilota, kers beriem teda ako prijemne spestrenie, pretoze vdaka tomuto zariadeniu sme dnes videli par predbiehacich manevrov, co je pre nas divakov asi to najatraktivnejsie:)
mas pravdu zcasti, netvrdim, ze KERS je nejaky prevratny system, ktory poskytuje obrovske zvyhodnenie, ale myslim si, ze dnes pomohol momentalne slabym autam drzat sa ako tak nad vodou...ale kers nekers, kazdym pretekom sa presviedcame ze je to hlavne o spravnom nastaveni auta, pneumatikach a hlavne schopnostiach pilota, kers beriem teda ako prijemne spestrenie, pretoze vdaka tomuto zariadeniu sme dnes videli par predbiehacich manevrov, co je pre nas divakov asi to najatraktivnejsie:)
-
MP4-27
Guru wannabe
co sa tyka KERS je to urcite podla mojho nazoru to najlepsie co FIA spravila...uz len nech to aplikuju do cca 5rokov aj na osobne automobili. KERS moze byt rieseny klasicky akumulatorom alebo kondenzatormy netusim ktory z nich je lepsi a viem ze tento system je este len v plienkach a po case sa urcite znizi otrochu hmotnost a radikalne sa zvysi vykon.
co je ale abolutna blbost je ze KERS neni povinny ,ako moze existovat v F1 nieco co mozte ale nemusite vyuzit.To absolutne odsudzujem.
co je ale abolutna blbost je ze KERS neni povinny ,ako moze existovat v F1 nieco co mozte ale nemusite vyuzit.To absolutne odsudzujem.