Ahojte kupil som pc od jedneho znameho ktory vyhadzuje stare pocitace a kupil som jeden za symbolicke 1 €. Ide o pc v ktorom je 200 W zdroj, procesor AMD 5x86 133 MHZ, 2x ram (8 MB, 4 MB = 12 MB), grafika TRIDENT SUPER VGA 512 kb, FDD 3,5 palca.
Do pc som este doplnil niejake moje zbytocnosty: USB radic, LAN karta, zvukova karta Yamaha, Cd-rom 24 X, HDD 1280 MB a na neho som nainstaloval Windows 98 SK.
Aby som sa dostal k pointe tak tu je moj problem: Mam problem nastavit obraz na pc. Teraz tam mam nastaveny obraz 640 x 480 - 256 farieb a ked tam nastavim obraz 800 x 600 - 256 farieb tak mi nabehne na monitore "ANALOG OUT OF RANGE 29,9kHz , 90 Hz" a dalej nic ale ked nastavim 800 x 600 - 16 farieb obraz mi spusti samozrejme je na p*cu. Skusal som to nastavit zmenou frek. z 90 hz na niejake mensie ale nemozem najst tu tabulku vo vlastnostiach obrazovky.
nastavenie obrazu na win 98
toto ti asi nic nepomoze, ale obnovovacia frekvencia a rozlisenie su dve uplne odlisne veci
rozlisenie mas vysku * sirku v pocte pixelov a ta frekvencia je pocet obnoveni za sekundu
inac pre 98 (ako ja neskorsie Windows) v nastaveniach das upresnit a tam menis frekvenciu
nap monitor moze zvladat 640×480 na 70Hz a 800×600 uz len 60Hz, tak ti hodi out of range
ak ti hadzal ze 90Hz (inac to je pre stare monitory moc, tam to je do tych 70) tak to skus prestavit na nizsie (spodny limit by nemal byt obmedzeny tak daj najnizsie) a potom men pocet bodov (samotne rozlisenie)
ak ti len pri zmene rozlisenia hadze out of range 90Hz bud to je to mimo rozsah monitoru a nevie presne specifikovat kde je problem, alebo ta grafika uz bude postarsia a ked jej das vyssie rozlisenie top nezvlada a posiela na monitor chyby o frekvencii 90Hz
rozlisenie mas vysku * sirku v pocte pixelov a ta frekvencia je pocet obnoveni za sekundu
inac pre 98 (ako ja neskorsie Windows) v nastaveniach das upresnit a tam menis frekvenciu
nap monitor moze zvladat 640×480 na 70Hz a 800×600 uz len 60Hz, tak ti hodi out of range
ak ti hadzal ze 90Hz (inac to je pre stare monitory moc, tam to je do tych 70) tak to skus prestavit na nizsie (spodny limit by nemal byt obmedzeny tak daj najnizsie) a potom men pocet bodov (samotne rozlisenie)
ak ti len pri zmene rozlisenia hadze out of range 90Hz bud to je to mimo rozsah monitoru a nevie presne specifikovat kde je problem, alebo ta grafika uz bude postarsia a ked jej das vyssie rozlisenie top nezvlada a posiela na monitor chyby o frekvencii 90Hz