Nas buduci prezident

Diskusie na politické témy...

Koho budete volit v 2. kole prezidentskych volieb

Ivan Gasparovic
72
34%
Iveta Radicova
108
52%
nikoho
24
11%
este neviem
5
2%

Celkom hlasov: 209

Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

Zaujímavý graf, kde mal Gašparovič najvyššiu podporu podľa obvodov v druhom kole pred piatimi rokmi:

:lol: S najväčším odstupom vyhral na juhu SR. :lol:
(zdroj: http://www.statistics.sk/prezident2004/ ... p?porcis=1 )
Prílohy
map7k1.gif
(15.04 KiB) 209 stiahnutí
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Pretoze druhym kandidatom bol Meciar, takze SMK silno mobilizovala proti nemu...Hadaj, kto by na juhu vtedy vyhral ak by to bolo medzi Kukanom a Gaspim
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Iveta Radičová beszéde - MKP ünnepség - SK

Viktor Orbán na tej besede tiež bol
Orbán Viktor beszéde - MKP ünnepség

Kto vie kto je Viktor Orbán vie prečo Radičovú nevoliť.

Ozaj má tá ale argumenty, myslím si že aj 6 ročné decko si vie vymyslieť lepšie keď chce niečo kúpiť.
Vraj v nevyspelých krajinách je prezidentom muž a vo vyspelých žena.

tak sa pozrime na ženy prezidentky a vyspelé krajiny v ktorých pôsobia-

Chertek Amyrbitovna Ančimaa- Toka (96) z Tuvy bola prvou ženou, ktorá stála na čele štátu ako nemonarcha. V rokoch 1940 až 1944 vládla v Ľudovej republike Tuva, ktorá bola jedným z prvých komunistických štátov sveta. Dnes je súčasťou Ruskej federácie. Leží v jej ázijskej časti.
Známou prezidentkou bola Argentínčanka Isabel Perón (77), tretia manželka slávneho Juana Peróna, ktorá sa po jeho smrti ujala prezidentských právomocí. Na rozdiel od druhej Perónovej manželky Evity bola veľmi neobľúbená. V roku 1976 ju pripravil o moc puč, po ktorom bola päť rokov v domácom väzení.

ďalšie ženy

Island,
ARGENTÍNA:
Isabel Perón
FILIPÍNY:
Gloria Macapagal-Arroyo
FÍNSKO:
Tarja Halonen
FILIPÍNY:
Corazon Aquino

Všetko nenormálne vyspelé krajiny :lol:

A teraz výrok morálnej, inteligentnej a schopnej kandidátky Ivety Karafiátovej lepšie povedané kapacity: ,, Morálka je vecou dohody spoločnosti."
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

IvanSK: K prvej casti tych videii, nechce sa mi to teraz pozerat, takze to ponecham.

Jej argumenty ktore prirovnavas k 6 rocnemu decku mas z dnesnej relacie, alebo z tych videi? Ak hovoris o dnesnej relacii, rad by som vedel, kde presne ma argument 6 rocneho decka a teda este lepsie, kolko z Gasparovicovych argumentov malo vobec hlavu a patu?

Dvakrat si dodal trochu blizsie info o zenach na cele statu. No daky podklad, ze to bolo pochybenie prave tou zenou a ze vobec zalezalo na tom, ze je dana osoba zena by som rad videl. Lebo ja by som ti na margo tohoto vedel dat (fakt sa mi nechce, ale dufam, ze to pochopis) nespocet prikladov, kedy stat bol rozvrateny na cele s muzom.

No a ano, Island alebo Finsko su neuveritelne zaostale staty. Podla mojho az moc pateticke sa opierat o argument, ze to je zena.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Zaujimave je ,ze najvacsim "hejslovakom a narodniarom" (ktorym ide vraj cisto o blaho naroda) ci uz vseobecne alebo na fore nerobi problem volit Gasparovica ,ktory robi hanbu Slovensku, skodil Slovensku a jeho obcanom a priviedol s Meciarom Slovensko do izolacie.

Dalej k tomuto http://volby.sme.sk/c/4370527/slota-uto ... -mlci.html je uz skoda sa vyjadrovat. S toho ako sa hra Slota a jeho strana na narodovcov, patriotov a spasitelov Slovenska je mi zle. A tymito vyrokmi Slota a jeho banda klesli na uplne dno.

Slota = ozran, zlodej, klamar, Rafael = podpisovac klamar, Janusek = mega zlodej, Rydlo = vrah, pedofil, podvodnik.

To su reprezentanti SNS.... Pravi narodniari ,ktory chrania Slovensko.... :smt096
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

MakeFake napísal:Najvacsim "hejslovakom a narodniarom" ci uz vseobecne alebo na fore nerobi problem volit Gasparovica ,ktory robi hanbu Slovensku, skodil Slovensku a jeho obcanom a priviedol s Meciarom Slovensko do izolacie.
radsej volit tetu, ktora ani slovensko nechcela, preco ked je taka velka kamaratka s ferkom ten sa na nu vysral(myslim Mikloska)
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Je tu moznost aj nevolit.

A Radicova v tom case bola za spolocne Ceskoslovensko co aj vacsina obcanov.
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Radsej by som sa od "zenskej otazky" vratil k tej madarskej, pretoze ta "zenska otazka" je fakt smiesna... A divim sa, ze sa niekto vobec snazi nejak seriozne dokazovat neschopnost zien stat na cele statu a reprezentovat stat na vysokej urovni...

Sice neviem, co presne Radicova povedala ohladne tych "modernych" statov, ale iste je, ze aj zena moze stat na cele statu, byt hlavou statu tak, aby z toho chlapom nebehali zimomriavky po chrbte. A neuvadzal by som nejaku Peronovu, dobre priklady by som asi hladal v kralovstvach - ci uz aktualne Velka Britania, alebo z minulosti napr. Svedsko, Rusko, dokonca Rakusko-Uhorsko... Co na tom, ze sa nejedna o prezidentky, ale o kralovne - kompetencie maju tie iste, co nas prezident...skoro nijake...
A ulohy tie iste - reprezentovat.

No ale to neznamena, ze prave Radicova by mala automaticky byt slovenskou Elisabeth...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Hossa1881 napísal:radsej volit tetu, ktora ani slovensko nechcela, preco ked je taka velka kamaratka s ferkom ten sa na nu vysral(myslim Mikloska)
Mna toto strasne fascinuje.
Nikto jak tak na to pozeram nevie pochopit ze Vyroky typu "Bojovala proti slovensku" je chytanie za slovicka
Pani uvedomte si ze ona nebola proti vzniku Slovenskeho, Zvrchovaneho a Samostatneho statu.
Ona bola proti rodzeleni Cesko-Slovenska ... A to je obrovsky rozdiel ...
Inac keby sa nerozhodlo "tam hore" tak referendum kedysi hovorilo ze cca 70% Obyvatelstva bolo proti rozdeleniu.
Cize keby si pani hore nepodali rucky a nestrcili prsty do riti tak by mozno doteraz bolo Cesko-Slovensko
To len na margo stale omielaneho problemu.
Ad SNS ... nevyjadrujem sa ... To cloveku leze pena z huby ked to pocuje ... Hlavne <> Belousovovu :roll:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Indigo napísal:IvanSK: K prvej casti tych videii, nechce sa mi to teraz pozerat, takze to ponecham.

Jej argumenty ktore prirovnavas k 6 rocnemu decku mas z dnesnej relacie, alebo z tych videi? Ak hovoris o dnesnej relacii, rad by som vedel, kde presne ma argument 6 rocneho decka a teda este lepsie, kolko z Gasparovicovych argumentov malo vobec hlavu a patu?

Dvakrat si dodal trochu blizsie info o zenach na cele statu. No daky podklad, ze to bolo pochybenie prave tou zenou a ze vobec zalezalo na tom, ze je dana osoba zena by som rad videl. Lebo ja by som ti na margo tohoto vedel dat (fakt sa mi nechce, ale dufam, ze to pochopis) nespocet prikladov, kedy stat bol rozvrateny na cele s muzom.

No a ano, Island alebo Finsko su neuveritelne zaostale staty. Podla mojho az moc pateticke sa opierat o argument, ze to je zena.
Zdravím v prvom rade vysvetlím na čo som narážal, tak trebárs na tento volebný spot.

alebo na tento
VOLÍME RADI-VOLÍME RADIČOVÚ!

Kde sa to, že je žena uvádza ako argument pre zvolenie. Je absurdné voliť podľa pohlavia kandidáta a tvrdiť, že vyspelé krajiny majú za prezidentku ženu. To je podľa mňa hlboký rasizmus akí všetci na Slovensku "tvrdo odsudzujeme". Práve toto vyšlo z úst Radičovej na hore uvedenom linku kde rečnila s Viktorom Orbánom. A síce že žena prezidentka je merítkom vyspelosti krajiny.

Poprosím ťa, pozri si tie videá a skús mi vybrať jeden zdravý, rozumný argument prečo voliť Radičovú? Proti tebe ako osobe samozrejme nemám nič, máš právo voliť koho chceš.
Samozrejmá obrana z tvojej strany nesmie vychádzať ako útok Gašparovičom. Ak má byť obrana skutočne účinná musí vychádzať nie z útoku na iného ale z vykonaných činov dotyčného. Čo sa týka Gašparoviča, pre mňa je irelevantný pretože asi budete mnohí prekvapený ale nevolil som ho. A myslím, že ani druhýkrát nepôjdem voliť menšie zlo, nechám to na ostatných. Možno, keď zvolíte Radičovú konečne sa poučíte. Ja by som dal hlas (to vás asi dorazí) ale predsa to poviem -pani Bollovej. Pani Bollová ma ako jediná presvedčila o jej charaktere. Na www.tvina.sk bol rozhovor s každým kandidátom aj na nevšedné otázky ako napríklad čo by urobili s našimi vojakmi v Afganistane a zahraničných misách, čo by urobili s platom prezidenta a či si myslia, že je správne aby sa za popieranie alebo len dikusiu o holokauste zatváralo. Najlepšie a podľa svedomia mi z toho vyšla pani Bollová.

Na záver

K tým argumentom pre volenie radičovej:
argument Šiškovej: volím ju lebo je žena!, žený sú vraj tolerantnejšie.
argument Kašaja: Zistil som že je inteligentná a sčítaná. (nuž kto nieje?)
argument Lučeniča: Situácie vždy riešila z hľadiska ľudského. ženská intuícia je vraj lepšia investícia ako mužské ego(pritom sa Lučenič zatváril že snáď ani neverí tomu čo povedal)
argument Kovára: Je to vraj človek s čistým štítom a politickou kultúrou ale to bol aj Hitler, vraj bude najkrajší generál. Má zmysel pre humor.
argument Kramára: V každej domácnosti vládne žena, len chlapi ktorí si silou dokazujú, že sú mocní nezvkládnu mať za prezidentku ženu.
argument Cibuľkovej: Vždy vraj vedela odhadnúť kdo sa na niečo hrá a kto nie a práve Radičová je tá ktorá sa na nič nehraje. Taktiež Cibuľkovú nikdy intuícia nesklamala.
Kuric sa medzitým zbláznil.

Všetko silné argumenty.

//autoeditácia príspevku ( 30 Mar 2009, 13:31 )
Shark NX napísal:Mna toto strasne fascinuje.
Nikto jak tak na to pozeram nevie pochopit ze Vyroky typu "Bojovala proti slovensku" je chytanie za slovicka
Pani uvedomte si ze ona nebola proti vzniku Slovenskeho, Zvrchovaneho a Samostatneho statu.
Ona bola proti rodzeleni Cesko-Slovenska ... A to je obrovsky rozdiel ...
Inac keby sa nerozhodlo "tam hore" tak referendum kedysi hovorilo ze cca 70% Obyvatelstva bolo proti rozdeleniu.
Cize keby si pani hore nepodali rucky a nestrcili prsty do riti tak by mozno doteraz bolo Cesko-Slovensko
To len na margo stale omielaneho problemu.
Ad SNS ... nevyjadrujem sa ... To cloveku leze pena z huby ked to pocuje ... Hlavne <> Belousovovu :roll:
To je rodziel ako povedať- Bugár nebol za zničenie Slovenska, bol len za znovuobnovenie uhorska. (je to abyčajná hra so slovičkami. Ak si za ČSR nemôžeš byť zároveň aj za samostatné Slovensko, tieto veci sa matematicky vylučujú, ak žiarovka svieti, nemôže zároveň aj nesvietit. To by nefungovali ani počítače. Základná logika vraví, že existuje stav buď 0 alebo 1. Teda keď som za záplenie svetla nemôžem byť zároveň aj za svetlo zhasnuté, taký stav neexistuje. To sa odborne nazýva schyzofrénia.

Rozdelenie ČSR bolo tou najlepšou cestou akou sa Slovensko vydalo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Rozdelenie ČSR bolo tou najlepšou cestou akou sa Slovensko vydalo.
mozno pre teba, ale v tej dobe si to myslelo len 30% slovenskeho naroda
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Nemyslím si, pozri si archívne zábery, ako Slovač hádzala do Havla vajíčka a pochopíš, neviem z akej štatistiky to máš ale je to minámálne hlúposť. Pozri si aké tu bolo nadšenie ako sa opäť vzmáhalo národovectvo. Stačí si prečítať niečo od guvernéra vtedajšej národnej banky a porovnať to s tými dnešnými svetoobčanmi. Kam sme to zas dotiahli?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

IvanSK ... A dnes prezyvaju Klauza horsiou variantou Ruskych "Stupaciek"
A Havla uznavaju ...
Stavim sa ze v prvej rade ludi co hadzali vajicka bol Slota s Malikovou
Nemyslim si ze Odlucenie bolo najlepsie riesenie ... Pozri sa ako vyzera Cesko dnes ... A ako vyzera Slovensko :wink:
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Ceskoslovensko sa tusim riesi inde.

V kazdom pripade ale Ivan poznamenal:

Základná logika vraví, že existuje stav buď 0 alebo 1. Teda keď som za záplenie svetla nemôžem byť zároveň aj za svetlo zhasnuté, taký stav neexistuje. To sa odborne nazýva schyzofrénia.

Nech uz to vyzera akokolvek, tak to nie je len schizofrenia, ale aj politika - aspon navonok v politickych hrach sa volne meni 0 na 1 a opacne a slovickari sa. Az na par jedincov v politike sa nikto nevyjadruje kristalovo jasne - to si moze dovolit len niekto s vyhranenymi nazormi, ostatni sa musia hrat a prevracat vyznamy svojich vyjadreni.

To, ze niekto prezentuje zenskost ako vyhodu hlavy statu je fakt trochu odveci, ale ako marketingovy tah to nie je zle. Niekto na to sice nadava, ale niekto to "zerie"...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Problém je v tom že na Slovensko takú malú krajinu pripadá množstvo mozgov. Mali sme tu mnohých velikánov, dokonca niektorí boli nositelia nobelových cien ale privlastnili si ich Maďari, niektorí boli revolucionári Košút, Petofi ale stáli na nesprávnej strane.

Z vedcov napríklad taký A. Stodola, špičkový vedec

V Zürichu nadviazal osobné kontakty aj s Albertom Einsteinom, ktorý si A. Stodolu vysoko vážil. Einstein takto spomína na jedno z ich prvých stretnutí: “Keď pisateľ týchto riadkov ako novopečený docent zürišskej univerzity prednášal o teoretickej fyzike, zjavila sa naraz v auditóriu – k jeho radosti, ale i k jeho pochopiteľným obavám – podivuhodná postava Stodolova. ... Po prednáške kládol Stodola – ktorý vždy hravo rozoznával najdôležitejšie – hlboké otázky, ktoré často v osviežujúcej forme obsahovali oprávnenú kritiku.” Jasne vyznieva uznanie aj v článku, ktorý Einstein napísal pri príležitosti Stodolových 70. narodenín: “Keď do rúk beriem pero, aby som povedal niekoľko slov o Stodolovi, o majstrovi techniky, o jemnom a pritom pevnom mužovi, cítim, že sú moje vyjadrovacie schopnosti príliš obmedzené, aby som sa k takému človekovi zachoval tak, ako si zasluhuje. ... Keby bol Stodola sa narodil za renesancie, bol by sa stal veľkým maliarom alebo sochárom preto, lebo najväčším impulzom jeho osobnosti je fantázia a nutnosť tvoriť. Takéto povahy posledných sto rokov už inklinujú k technike. V nej sa vybíja tvorivá nutnosť nášho veku a tiež zmysel pre krásu ..., tu nachádza bohatšiu príležitosť, väčšiu, ako by si ju laik predstavoval.”

“Páni, dnes budeme vyšetrovať problém ...”

Zvyčajne týmito slovami začínal A. Stodola svoje brilantné prednášky na vysokej škole. V rámci nich sa zameriaval predovšetkým na širokú problematiku tepelných strojov, teóriu ktorých budoval na báze termodynamiky a ďalších disciplín teoretickej fyziky. Intenzívne sa venoval aj konštrukčným otázkam týchto strojov, pričom sa opieral najmä o ich (sčasti vlastnú) teóriu a ostatné východiská z teoretickej mechaniky a náuky o pevnosti a pružnosti. Napriek tomu, že všetky tieto disciplíny sú mimoriadne náročné po matematickej a vôbec teoretickej stránke, Stodolove prednášky sa podľa spomienok jeho poslucháčov vyznačovali mimoriadnou jasnosťou a názornosťou. Povestná bola jeho pevná kresliarska ruka, precízna aj pri skicách, ktorú si vycvičil ešte u Rustona v Prahe. Určite aj dnešní odborníci z oblasti pedagogiky by vysoko hodnotili jeho živý a aktivizujúci učiteľský prístup, ktorý strhával so sebou aj tých menej zainteresovaných. Jeden z jeho významných odchovancov na to spomína takto: “Vo svojej prednáške nepodával iba správu o určitej problematike: premýšľal, prežíval svoj problém tak živo, že celá poslucháreň ho musela riešiť spolu s ním.” Po ľudskej stránke bol A. Stodola jemnocitným človekom, ktorý ťažko znášal pohľad na ľudské utrpenie, na mnohé tragédie spôsobené vojnou. V rokoch 1. svetovej vojny sa mu v spolupráci s nemeckým chirurgom Sauerbruchom podarilo skonštruovať pohyblivú protézu ľudskej ruky. Hovorieval o nej ako o svojej pomste vojne
Podstata je v tom že Slováci majú dostatok vzdelaných jedincov schopných viesť národ a práve preto musia byť rozdeľovaní, lebo keby konali ako celok, mali by sme sa lepšie ako Češi, Poliaci aj Maďari dokopy.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Čo má Stodola spoločné s tým, že v roku 1992 priamo podporovalo rozdelenie Československa cca 10% obyvateľov?

:)

//keďže autor K- sa nepodpísal, tak mu musím odkázať touto cestou: Ak si si ešte nevšimol, uvádzanie zdrojov na hojku v sekcii politika je dávno out.. ako sa jeden z dvorných citovačov raz vyjadril, snáď sme natoľko inteligentní, aby sme si to vedeli nájsť aj sami. A ak náhodou nemám pravdu, tak mi to dokáž..

;)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Bohuzial kazdy vzdelany a inteligentny vie ze na Slovensku nieje buducnost.
A pokial sa nezmeni "vedenie" (Cim nemyslim hlavu statu) tak to aj nadalej takto bude.
Naco ti je na Slovensku velka Inteligencia ked ju brzdi Demencia na vyssich kreslach.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

brm napísal:Čo má Stodola spoločné s tým, že v roku 1992 priamo podporovalo rozdelenie Československa cca 10% obyvateľov?

:)

//keďže autor K- sa nepodpísal, tak mu musím odkázať touto cestou: Ak si si ešte nevšimol, uvádzanie zdrojov na hojku v sekcii politika je dávno out.. ako sa jeden z dvorných citovačov raz vyjadril, snáď sme natoľko inteligentní, aby sme si to vedeli nájsť aj sami. A ak náhodou nemám pravdu, tak mi to dokáž..

;)
Ja som nikde nepovedal, že Aurel Stodola má spojitosť s tými desiatimi percentami, ktoré chceli rozdelenie. Páči sa mi aká je tá vaša štatistika flexibilná, teraz bolo 30 percent už len okolo 10 percent, nabudúce poviete, že to boli len ľudia okolo Mečiara. Štatistika ani zďaleka nenarába s reálnymi číslami. Je robená len na určitej vzorke Slovákov. Inak by som poprosil o zdroje týchto štatistík.
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

sedlak sedlak :lol:
Napísať odpoveď