Ram-KY

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Ram-KY

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

Zdravim , Prichadzam z dost zaujmavou vecou , ....mam pc kde idu DDR 400mhz Ram ... jedneho casu som mal 256 ram a dokupil som 512 ... od vtedy mi zacal OS robit blbosti . do tyzdna od kazdeho reinstallu sa zacal problem .... zacalo hadzat rozne chyby ... musel som neinstale reinstalovat OS az brat prisiel na to ze je chyba v RAM ..... ze niesu kompatibilne ... po vybrati 256 pc slapal ako mal no mne je to malo , kupil som dalsiu 512 MB RAM a dufam ze budu " kompatibilne " no spoluziak mi poradil ze chyba moze byt v roznych " casovaniach " RAMiek ... dal mi program CPU-Z kde su vseliake hodnoty a mali by byt teda zhodne na obidvoch ram ... no oni zhodne nie su :( a chcem sa spytat ci je to podla vas vsetko mozne ako som pisal ... alebo ci neviete ako by sa dala chyba odstranit .... alebo neviem no ... mal som nahodene obidve ram teraz chvilu islo a neskor napisalo modru hlasku an celu obrazovku chyba v RAMkach ... prihodim sem screeny z toho programu co pisu obidve ram a poradte , skusim este povysavat sloty lebo je tam dost bordelu :( no nechcem iba 512 MB ram dik za kazdu radu
Prílohy
RAM1.JPG
ram2.JPG
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Tak si ich v biose prestav a budu rovnake ale niektore ram nemusia podporovat take a take casovanie.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

ako prestavit ?
moosha
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Das ich vsetky na rovnake casovanie, co ja viem - CL5.

//ti toto pripada ako spam? Snazil som sa pomoct, neskor som sice zistil, ze zle - ale snazil.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

moosha napísal:Das ich vsetky na rovnake casovanie, co ja viem - CL5.
By som chcel vidiet ako by si na DDR Ramke nastavil CL5. K teme: Najdi v Biose nieco ako Load Default Settings a uloz tak nastavenia.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

sakra , nic take tam nevidim :( som dilino

// DIK skusil som v biose to co si napisal zatial slape
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

ono v podstate si si odpovedal sám :twisted: dve rozne ramky PC-čku určite nerobia dobre.......ono aj rovnaké ramky nemusia k sebe pasovať
určite vieš že sa predávajú ramky tzv párované....
a ešte k tomu ty si pomiešal 256+512.....
niekde som počul že v takýchto prípadoch samotná 512-ka poskytne lepší výkon ako takýto mix!....možno vravím hovadinu ak hej opravte ma niekto prosím...
s kadial si? mám jednu v-data ramku volnú..512 400Mhz ak chceš vymením ti ju za nieke iné komponenty na PC.... :)
good luck
poučenie nemiešajte ramky roznych kapacít,značiek,časovaní................
dúfam že som teraz zo seba nespravil totálne hovädo... :D :D :D :!: PEACE
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

no ako mi poradili aby som v biose obnovil nastavenia ide to zatial v pohodke , cize ak to zase zacne blbnut obnovim tuto temu
Sapone
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Sapone »

drewodrewo napísal:ono v podstate si si odpovedal sám :twisted: dve rozne ramky PC-čku určite nerobia dobre.......ono aj rovnaké ramky nemusia k sebe pasovať
určite vieš že sa predávajú ramky tzv párované....
a ešte k tomu ty si pomiešal 256+512.....
niekde som počul že v takýchto prípadoch samotná 512-ka poskytne lepší výkon ako takýto mix!....možno vravím hovadinu ak hej opravte ma niekto prosím...
s kadial si? mám jednu v-data ramku volnú..512 400Mhz ak chceš vymením ti ju za nieke iné komponenty na PC.... :)
good luck
poučenie nemiešajte ramky roznych kapacít,značiek,časovaní................
dúfam že som teraz zo seba nespravil totálne hovädo... :D :D :D :!: PEACE
Je to blbost. ja som mal v starom kompe 128mb ram (cca rok 2000) , dokupili sme dalsiu 256mb islo jednoznacne rychlejsie . Lenze vtedy som sa tomu nerozumel, ale nerobilo ziadne blbosti, po case zacinala byt 384ram low, tak sme dokupili jednu 512mb cize 512+256 nastal viditelne lepsi rozdiel, nic neblblo, to znamena ze casovania boli zrejme rovnake (znacky nie, ani kapacita) a potom zas na novom PC, mal som 2x1gb co sa mi zdalo low, tak som dokupil jednu 2gb ram cize 2+1gb v pohode islo tiez lebo mali rovnake casovania, znacka a kapacita bola odlisna,
(nakoniec mam 2x2gb)
Potom mam ntb kde je 1x2gb+1x1gb znacka rovnaka aj casovanie ale kapacita nie, s toho vypliva ze mozes do PC buchnut hocijake ramky s ROVNAKYM CASOVANIM s rôznov kapacitov aj znackou
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

moze nemusi to robit problemy
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

Sapone napísal:Je to blbost. ja som mal v starom kompe 128mb ram (cca rok 2000) , dokupili sme dalsiu 256mb islo jednoznacne rychlejsie . Lenze vtedy som sa tomu nerozumel, ale nerobilo ziadne blbosti, po case zacinala byt 384ram low, tak sme dokupili jednu 512mb cize 512+256 nastal viditelne lepsi rozdiel, nic neblblo, to znamena ze casovania boli zrejme rovnake (znacky nie, ani kapacita) a potom zas na novom PC, mal som 2x1gb co sa mi zdalo low, tak som dokupil jednu 2gb ram cize 2+1gb v pohode islo tiez lebo mali rovnake casovania, znacka a kapacita bola odlisna,
(nakoniec mam 2x2gb)
Potom mam ntb kde je 1x2gb+1x1gb znacka rovnaka aj casovanie ale kapacita nie, s toho vypliva ze mozes do PC buchnut hocijake ramky s ROVNAKYM CASOVANIM s rôznov kapacitov aj znackou
nenahnevaj sa ale vobec s tebou nesúhlasím...to že to može šlapať to je ok ale nie je nad to ked máš ramky spárované.v tom som si istý.
toto platí najmä pri taktovaní a pod.....
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

problem moze byt aj v doske... teda ak by problem pretrvaval... jednoducho ze mas dovrzany druhy slot... ze doteraz nebol obsadený.... mne to takto pred 6 rokmi zacalo ramkami a skoncilo vymenou celého pc.. nemal som nerf na neustale reinstalovanie systemu.....
ja to nebyl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ja to nebyl »

ahojte necem zakladaat novu temu tak pisem sem mam dve ramky tiez 256 a 512 Mb v jednom pc ... prva ma 166 Mz a druha 200 Mz ... trocha taktujem cpu a tak sa mi zvysuje aj hodnota ramiek pri nulovom takte mam v biose ram 200 .. ked taktnem cpu tak tam nabehne 278 myslite ze to ramky vydrzia ?? pretoze ak ma ta 256 original 166 Mz 278 je taktnute viac ako o 100 co si o tom myslite :) vopred diky za odpovede ;)

//autoeditácia príspevku ( 10 Apr 2009, 11:15 )
nikto ? :)
Napísať odpoveď