Johnyy, mne islo hlavne o reakciu dzurindu. on sa nechal vytocit jednou obycajnou otazkou o buducnosti vedenia strany. gasparovica masiruju madarskou kartou uz viac ako 2 tyzdne. kazdy clovek ma len jedny nervy.
tym padom som sa nesnazil odviest od podstaty.
ze sa nevyjadril pocas kampane na adresu SNS a jej podpory? to nemyslis vazne? vyjadril sa k nej viac krat. dokonca aj v spominanom v. mederi:
"Nesúhlasím s tým, že v druhom prezidentskom období kandidujete na post prezidenta a máte takého podporovateľa, ako je SNS, ktorý by nás vyslal za hranice za Dunaj. Odporučil by som vám, aby ste podporu takých ľudí, ktorí využívajú nenávisť medzi Slovákmi a Maďarmi na politikárčenie, neprijali,“ obcan VM
Gašparovič však oponoval.
"Pokiaľ ma podporuje SNS, som rád. Je to normálna politická strana, najstaršia strana na Slovensku, ktorá má nad sto rokov.“ Podotkol pritom, že maďarský FIDESZ tiež podporuje jednu prezidentskú kandidátku na Slovensku.
sef fideszu orban sa zucastnil toho isteho zjazdu SMK v dunajskej strede k 10. vyrociu vzniku tejto strany, ktory tu uz bol citovany. radicova tam vyslovila nasledovne:
budte silní!
ak vyslovila SMK podporu radicovej prakticky uz rok pred volbami, tak je alibisticke tvrdit, ze to bol gasparovic co vytiahol madarsku kartu po prvom kole volieb!
Gašparovič: Pani podpredsedkyňa (Belousovová) vychádzala z volebných výsledkov, z farebného rozdelenia... A do určitej miery ja si myslím, že mala aj pravdu. (tak kua snad tie mapy neklamu, ved aj tu ich je niekolko, dokonca v niekolkych farebnych vyhotoveniach)
je rozdiel ci slota nieco povie, alebo na niekoho reaguje!
"Slovenským Maďarom upiera medzinárodné spoločenstvo ich právo na sebaurčenie. Kosovskí Albánci ho možno budú mať skôr, držíme im palce."
"Vláda nie je v jednoduchej situácii v súvislosti s odpoveďou na takýto list, slovenská vláda pozostáva totiž mocensky z jednej tretiny zo Slotovej strany, ktorá je fašistickou stranou."
„Našim najvyšším cieľom je politická a hospodárska samospráva a celková územná autonómia.“
"Maďari by sa nemali miešať s okolitými národmi, ktoré nie sú na ich úrovni pretože sa tým stráca ich jedinečnosť a nadradenosť." - pre madarsku televiziu DUNA TV.
"Főleg akkor, ha azt is tudjuk, hogy a szociálisan rosszabb helyzetben lévők hajlamosabbak az asszimilációra. Ha csak ennyit ismernénk, az is elegendő lenne ahhoz, hogy tudjuk, milyen irányban kell elindulnunk."
preklad
"Hlavne vtedy, ak aj toto vieme, že sociálne slabšie postavení sú nachylnejší k asimilácii. Keby sme len toľkoto poznali, aj to je postačujúce k tomu, aby sme vedeli, ktorým smerom sa musíme vydať."
duray, len tak mimochodom povodom slovensky zid
„Samostatný slovenský štát nikdy nemôže byť iný ako fašistický.“
radicova mu takpovediac pritakava.
„Len sa nenaparujte, Slováčikovia! Raz vás s našimi spojencami tak zatlačíme do stredu Slovenska, že budete takíto maličkí."
bugar
„Keď sa správaš ako červ, nebuď prekvapený tým, že ťa pristúpia.“
Immanuel Kant.
ak by sa mi to chcelo prekladat, tak podobnych vyrokov z tlamy duraya, pripadne orbana (15 milionove madarsko, verbovanie madarov na ukrajine (transkarpatia)...) je tu toho daleko viac!
podpora nacionalistov na jednej strane vam trha zili, ale na strane druhej v podani SMK a dokonca zahranicneho FIDESZU vam nevadi

rad by som videl, cital pripadne pocul ako radicova obhajuje podporu zo strany SMK.
JumperAL a ja som im venoval pozornost tu:
http://www.hojko.com/post1145018.html#1145018
ako aj v diskusii k predmetnemu clanku:
http://volby.sme.sk/diskusie/1438910/21 ... ml#9490725