čaute takže už dlhšie rieším taký problém s touto grafikou...
je to všade na nete písané že dosť "pečie" a zistil som, že je to aj pravda...
občas keď sa prehreje nad 75°C tak sa proste vypne, vyhodí ma z hry a vyhodí nejakú tabuľku s chybou, ktorá sa dá odoslať do ATI...
preto by som chcel nejaký poriadný chladič na ňu kúpiť...
ale ešte napíšem teploty...
takže pri IDLE má grafika teplotu vždy okolo 55-60°C...
ak ju vyťažím tak je mierne nad 70°C ale občas vyskočí nad 75°C a vtedy sa "vypne"...
rozmýšľal som nad týmto chladičom Arctic Accelero Xtreme 2900 http://www.alza.sk/arctic-accelero-xtre ... 113283.htm...
lepšie povedané je to jediný chladič, ktorý som našiel a som si 100% istý, že je aj kompatibilný s tou grafikou...
vedeli by ste mi ešte aj nejaký iný ale poriadny chladič odporučiť?...
prosím nech mám aspoň z čoho vyberať...
ak o nejakom chladiči viete hoďte na ten chladič aj link s cenou...
alebo ak nietko len tak čisto náhodne nejaký chladič pre túto grafiku má, môže ponúknuť...
ďakujem za každú radu na chladič...
aký chladič kúpiť na Sapphire HD 2900PRO?
takto...
tých 75°C si všimnem vždy hneď po vypnutý grafiky...
aby som to ozrejmil...
hrajem nejakú hru (napr Left 4 Dead), samozrejme plné detaili a maximálne rozlíšenie...
po nejakom čase mi proste vypne hra, naskočí čierny obraz a vypíše "nieje signál"...
celé to trvá cca 2 sekundy...
vždy mám v pozadí pustený Everest Ultimate Edition aby som pozrel teplotu...
a vždy je tam teplota tých 75°C...
možno sa vypne pri vyššej teplote...
neviem ako rýchlo sa dokáže ochladiť...
ale ak ju zaťažím a dám ruku ku výfuku teplého vzduchu z grafiky tak je riadne teplý...
by som to mohol aj ako radiátor používať...
preto chcem vymeniť chladenie...
taký istý problém má aj môj kamarát ale s nVidia 8600GTS...
on ju má pasívne chladenú...
tých 75°C si všimnem vždy hneď po vypnutý grafiky...
aby som to ozrejmil...
hrajem nejakú hru (napr Left 4 Dead), samozrejme plné detaili a maximálne rozlíšenie...
po nejakom čase mi proste vypne hra, naskočí čierny obraz a vypíše "nieje signál"...
celé to trvá cca 2 sekundy...
vždy mám v pozadí pustený Everest Ultimate Edition aby som pozrel teplotu...
a vždy je tam teplota tých 75°C...
možno sa vypne pri vyššej teplote...
neviem ako rýchlo sa dokáže ochladiť...
ale ak ju zaťažím a dám ruku ku výfuku teplého vzduchu z grafiky tak je riadne teplý...
by som to mohol aj ako radiátor používať...
preto chcem vymeniť chladenie...
taký istý problém má aj môj kamarát ale s nVidia 8600GTS...
on ju má pasívne chladenú...
Len tak pri hre by sa ti nemala vypnut a pri 75 stupnov vobec nie, ta grafika je pojazdna pri 90 stupnov myslim ze nad 90 sa grafiky vipinaju nie 75 to je dost malo, no ale ak to e tym tak hej chladic pomoze ale radsej by som tam hodil AC Accelero S1 + nejaky vetrak na odfukovanie vzduchu
// Nemas pretaktovanu grafiku? Ak nie skus ju podtaktovat a vyskusaj nejaku hru...
// Nemas pretaktovanu grafiku? Ak nie skus ju podtaktovat a vyskusaj nejaku hru...