ohladne schopnosti hackera a programatora je to pre mna dost otazne
dobry naozaj dobry programator musi vediet naozaj vela aby spravil dobry program a asi aj trosku hackovat, aby si sam skusi prelomit svoj program a nasledne toto osetri
tiez taky programator ovlada iste algoritmy, postupy ma svoje myslenie a casto pouziva vyssi programovaci jazyk, to uz je viac menej jedno ci ovlada jeden, dva, osem, to uz je len o odlisnej syntaxi
ale taky hacker ak prelamuje program, asi tazko zozenie decompiler pre dany programovaci jazyk, kedze ich mame vela, a aj ak ano tak dekompilacia neodpoveda zdrojovemu kodu co pisal programator, cize pouzije daky disassembler a prehliadava si akykolvek program v jazyku symbolickych adries, krokuje (debuguje) to a snazi sa najprv pochopit co to robi a ako to funguje, az najde povodnu myslienku programatora potom moze uvazovat o tom kde by bola asi tak nejaka diera ktoru moze pouzit/zneuzit
cize podla mna hacker je vyssi stupen programatora
typka ktori si stiahne utilitu na nete alebo sa nauci jeden postup platny prave pre niektore programy prave nejakej verzie za hackera nepovazujem, to je doticny co si daco nasiel na nete a pouzil to... a to daco vytvoril uz Hacker ktory musel o tom vela vediet
nazor na hackerov, cim viac sa snazia prelamat rozne ochrany, tim skorej sa budu aj programatori zapodievat ochranou a robit to bepzecnejsie
nejaky ten hacker + programator vyvojar mi tvoria dve strany rovnice, kde ked sa vyvija jedna musi aj druha
vyraz cracker chapem ako Hackera ktory svoje znalosti zneuzije sposobom ze niekomu uskodi popr pripravy firmu/osobu o zarobok
- no kym ziaden takyto neotravuje a neposkodzuje mna tak mi to moze byt jedno
a keby nebolo crackerov tak by programatori neboli nuteny vylepsovat zabezpecenia lebo by na tom nezalezalo, cize svojim psosobom prispievaju evolucii akurat na to musi aj dakto dopatit
Hacking aký máte názor?
Pekne povedané. Ale doslova milujem tie SCRIPT KIDDIES ktoré nájdu brutusa,wwwhack a už si myslia aký sú hackeri alebo také zistil som tvoju IP som frajer idem ťa hacknúť.. Toto fakt "zbožnujem" na týchto "profesionálnych" hackeroch.
Ale zasa je pravda PROGRAMATOR A HACKER a tá rovnica to bolo pekne povedané pretože fakt potom sa snažia programátori svoje programy zabezpečiť tak ako to len ide. Ale nemyslím, že sa niekedy nájde neaký program bez chyby.
Ale zasa je pravda PROGRAMATOR A HACKER a tá rovnica to bolo pekne povedané pretože fakt potom sa snažia programátori svoje programy zabezpečiť tak ako to len ide. Ale nemyslím, že sa niekedy nájde neaký program bez chyby.
kamarat mi nieco hovoril ,ze hackeri sa nechvalia svojimi "ulovakami" vsetkymi ale iba svojej komunite ludi .....naozaj neviem co je na tom pravdy....... a teraz ked si zoberete nejake grupy napriklad razor.....su to crackeri ci hackeri ?..................moosha .... v 98% pripadoch je cracker dobry ? . hacker je ten dobry.... clovek ktory robi virusy je cracker....
aspon si to myslim xD
aspon si to myslim xD
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: wifi
Ako vidím ponímanie tohoto slova si vykladá každý ináč. Osobne sa nepovažujem za veľkého všemocného hackera, krorý dekompiluje programy. Zato sa ale zaujímam o bezdrôtové siete, konkrétne wifi. Prelomil som už zopár WEP kľúčov, no nikdy so zámerom poškodiť niekoho. Pre mňa je to istý spôsob ako sa dozvedieť viac o fungovaní takýchto sietí. Môžete si kľudne porovnať. je zaujímavejšie študovanie manuálov o desieatkach, možno stovkách strán, čítať rôzne odborné špecifikácie danej technológie, alebo si stiahnuť hotový program, niečo málo si o ňom prečítať a následne skúšať a objavovať spôsob fungovania takýchto sietí na vlastnej koži ? Stačil malý podnet (bol som dlhodobo mimo domu a nemal som žiadny connect) aby som sa o problematike dozvedel podstatné informácie. Samozrejme ide aj o istý pocit vykonanej práce, kedy fyzicky získate niečo (v tomto prípade napr. WEP kľúč v hex. podobe
) na čom ste pracovali možno hodiny, narozdiel od študovania manuálu, kedy ani neviete, či ste správne pochopili jeho obsah a prekticky sú vám možno tieto informácioe na nič.
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Čistá pravda
Čistá pravda. Potom je oveľ jednoduchšie brániť sa. Pôvodne som mal svoju wifi sieť otvorenú pre každého (úmyselne). Po tom ako som sa o technológií dozvedel viac, okamžite (no ono to okamžite rozumej v rozmedzí pár mesiacov
) som svoju súkromnú sieť zabazpečil, a pre verejnosť som vytvoril hosťujúcu sieť bez šifrovania. Obe strany tak môžu byť spokojné. Ak by niekoho zaujímalo prečo to robím, odpoveď je že som v obdobií kedy som sa rozhodoval medzi providermi (asi 2 mesiace) používal nezabezpečenú wifi niektorého so susedov. Chcel som to takýmto spôsobom odčiniť. Musím povedať že mám minimálne 3 aktívnych používateľov na sieti. Prevádzku mi to nijako extra nebrzdí a mám fajn pocit že pomáham ľuďom dostať sa zadarmo k informáciam.