F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Som zvedavy na kvaldu, v poslednom Practice uz konecne zabralo Ferrari, McLaren, naopak Brawn v uzadi

//autoeditácia príspevku ( 25 Apr 2009, 14:34 )
Vysledky kvaldy:

Kód: Vybrať všetko

J. Trulli	Toyota		1:33.431
T. Glock	Toyota		1:33.712
S. Vettel	Red Bull	1:34.015
J. Button	Brawn		1:34.044
L. Hamilton	McLaren		1:34.196
R. Barrichello	Brawn		1:34.239
F. Alonso	Renault		1:34.578
F. Massa	Ferrari		1:34.818
N. Rosberg	Williams	1:35.134
K. Räikkönen	Ferrari		1:35.380
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Dufam ze Hamilton tam ma aspon tych 650kg a Heikki 680kg
seki24
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa seki24 »

kedy sa zacina vc bahrajn :?:
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

seki24 napísal:kedy sa zacina vc bahrajn :?:
exkluzivne pre teba zajtra o 14.00 F1.sk

1. Jarno Trulli, Toyota, 648.5 kg
2. Timo Glock, Toyota, 643
3. Sebastian Vettel, Red Bull, 659
4. Jenson Button, Brawn GP, 652.5
5. Lewis Hamilton, McLaren, 652.5
6. Rubens Barrichello, Brawn GP, 649
7. Fernando Alonso, Renault, 650.5
8. Felipe Massa, Ferrari, 664.5
9. Nico Rosberg, Williams, 670.5
10. Kimi Raikkonen, Ferrari, 671.5
11. Heikki Kovalainen, McLaren, 678.5
12. Kazuki Nakajima, Williams, 680.9
13. Robert Kubica, BMW Sauber, 698.6
14. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 696.3
15. Nelson Piquet, Renault, 677.6
16. Sebastien Buemi, Toro Rosso, 678.5
17. Giancarlo Fisichella, Force India, 652
18. Mark Webber, Red Bull, 656
19. Adrian Sutil, Force India, 679
20. Sebastien Bourdais, Toro Rosso, 667.5
Hacket
Star
Star

Príspevok od používateľa Hacket »

No Toyota sa včera vytiahla....

Nieťo také ako minule Red Bull zvolili agresivnu taktiku
Je mi luto Marka Webbera ako ho tam Sutil zblokoval a takto to dopadlo..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hura, Ferrari je konecne na bodoch...nikdy by som si nepovedal, ze nieco taketo napisem po 4tom preteku sezony :)
PS: Vettel mi stale robi radost. To moje fandenie vyzera divne, ale Vettelovi som vzdy veril, no zaroven nemozem zradit Ferrari :)
PS2: Buttonovi vitazstvo samozrejme prajem, urcite si ho zasluzil.
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

button.. 3 vitazstvo
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Jaj, zase ten zebrak Button, zacina to byt pekna nuda ...
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

t0m4s3 napísal:Jaj, zase ten zebrak Button, zacina to byt pekna nuda ...
jj.. taky priemerny az podpriemerny jazdci to zacinaju valcovat :)) a ti, co sa bili o titul minulu sezonu, sa stali outsidrami :))
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

pani, napisat, ze taky button je priemerny (podpriemerny) pilot :roll: .
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

ako hovoris tom4s3, button nie je nejaka extra trieda, podobne ako barichello. Maju skvely monopost na suchu, oni dvaja su v nom len aby to auto vazilo aspon tych 605 kg:) (prehanam, berte s nadhladom)...ale fakt je to dost nuda, ked vyhravaju jazdci, ktori nijako nevynikaju, akurat maju auto, s ktorym sa da vyhravat s jednym prstom v nose...naopak vettel, na toho sa super pozera, nehovorim aj redbull ma dobre auto, ale o sebovi sa da povedat ze vyhrava svojou jazdou...pockajme si vsak na barcelonu, som zvedavy, nakolko aerodynamicke novinky, ktore predstavia jednotlive timy, ovplyvnia stav na spici....

edit: krija, button nadpriemerny pilot urcite nie je
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jankyi napísal:krija, button nadpriemerny pilot urcite nie je
na zaklade coho si to urcil? z coho vychadzas?

ja z nasledovneho mozem povedat, ze je nadpriemerny:

- pamatam si gp hungary 2006, kde vyhral svoju prvu velku cenu kariery a vyhral ju tak ako ju vyhral (dokonca tam aj prsalo). k tomu pridal dve tretie a 5 stvrtych miest.

- pri tejto prilezitosti treba spomenut, ze na VC ciny mali vsetky teamy nastavene monoposty po kvalifikacii na sucho a pocas VC po cely cas prsalo. cize z toho ty nedokazes urcit, aky je monopost brawn gp na "mokro". asi si zabudol aj na to, kto vyhral tu 1/2 VC malajzie. tym nechcem znizovat kvality vettela, lebo spolu s alonsom (lewis ma v chine trochu sklamal) su asi na vode najlepsi...

- rubensa tu mnohi oznacili za vodonosica pocas jeho kariery vo ferrari. no vyzera to tak, ze na jensona zatial nema. ten pojem "vodonosic" je v tomto pripade trocha mimo, lebo tento dochodca ma odjazdenych najviac velkych cien v celej historii tohto sportu. teda jazdil z inymi borcami a jazdi dodnes. aj tych teamov vystriedal...od slabych po silne.

- ked tam vidim takych ako piquet... tak mi rubens pride ako priemerny, cize jenson je urcite nadpriemerny.

- vies co maju spolocne fernando, kimi, lewis? vsetci su to majstri sveta. ale dnes maju tretotriedne vozy a je to vidiet. nemal by si oddelovat pilotov, monoposty ako ani realizacne teamy a taktiku.
Gothar
Moderátor
Moderátor

jankyi co to trepes? Ja im nefandim, ale aspon ich respektujem. A povedat, ze sa VC da vyhrat s prstom v nose je slusne povedane hlupost. A Button talent ma, moj nazor je ten, ze nie az taky ako Vettel, ale to je relativne. Barrichello v uvode ukazal, ze vie jazdit dobre, pretoze na to, aby niekto dosiel v F1 vpredu musi vediet ist konzistentne, bez chyb a zaroven dostatocne rychlo.
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

krija: asi mame kazdy ine standardy...pre mna je nadpriemer napriklad lewis(mclarenu by som nefandil, ani keby je to jediny tym v f1), mozno kubica, to ci aj vettel sa odvazim povedat po prvej desiatke pretekov, bol to schumi, hakkinen, senna, prost atd...no a podla mna sa na nich jenson velmi nechyta...

k tomu ci su dobry iba na suchu - vychadzal som z vyjadrenia samotneho buttona, ktory povedal ze na mokrom povrchu im to nejde tak ako na suchu, dovod je, ze v mokrych podmienkach nemaju auto testovane...

gothar: prosim ta, ak sa chceme normalne bavit, nemusis hned pisat ze trepem, potom stracam zaujem ti konstruktivne odpovedat. Ja buttona aj cely brawnGP respektujem tiez, nemam problem uznat, ze je aj celkom dobry(to ze sa v aute len vozi som povedal ako joke, prehnal som, aj som to tam napisal...a to ze sa neda vyhrat s prstom v nose je naozaj hlupost, ospravedlnujem sa, zabudol som na prilbu :twisted: ).

edit: este co sa tyka barichella, dnes som ho nechapal, on cakal ze ho nelson pusti pred seba, lebo je jednoducho rychlejsi? jeho mavanie rukou mi prislo komicke...naco su vlastne velke ceny, staci aby kazdy monopost zajazdil jedno ostre kolo, vysledky sa zoradia od najrychlejsieho dole a hotovo...omg

edit2,gothar: s tym nelsonom moze byt, a stavim sa o co chces ze chara by bol najlepsi strelec medzi mladsimi ziakmi. Je pravda, ze v F1 jazdi iba spička(aj ked na 100% to tvrdit nemozme, vsak), umenie pilotov v ziadnom pripade nespochybnujem. Avsak buttona by som zaradil do priemeru, ok nech je pretekanie tazke, to je jasne, ale urcite to jenson nema take tazke ako napr lewis...tolko som chcel
Gothar
Moderátor
Moderátor

Prave o tie detaily mi ide. Uz aj Piquet by to asi vacsine jazdcov v nizsich triedach motorsportu na okruhu natrel a pritom v F1 patri na koniec vysledkovej listiny. Pretekanie v F1 je vzdy narocne a nepaci sa mi taketo znizovanie umenia pilotov F1 a zvlast tych, ktori vyhravaju.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

jankyi napísal: edit: este co sa tyka barichella, dnes som ho nechapal, on cakal ze ho nelson pusti pred seba, lebo je jednoducho rychlejsi? jeho mavanie rukou mi prislo komicke...
hm, zjavne si nepochopil... Piquet ma KERS a rubens nie..., preto aj ked je rubens jasne rychlejsi, na rovinke mu zakazdym piquet odskocil..., a to jeho mavanie bolo prave v momente, ked rubens uz po niekolkykrat utocil a mal lepsi vyjazd na rovinku a jasne by ho dal (uz po niekolkykrat), ale piquet zasa raz stlacil tlacitko ...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jankyi napísal:krija: asi mame kazdy ine standardy...pre mna je nadpriemer napriklad lewis(mclarenu by som nefandil, ani keby je to jediny tym v f1), mozno kubica, to ci aj vettel sa odvazim povedat po prvej desiatke pretekov, bol to schumi, hakkinen, senna, prost atd...no a podla mna sa na nich jenson velmi nechyta...
keby si tam nespomenul vettela a kubicu, tak si vymenoval vsetko majstrov sveta, dokonca okrem lewisa vsetko X nasobni majstri sveta. toto je ten tvoj standard? to potom kludne nan mozme aplikovat rubensov vyrok na adresu flaviovych kecov:

"We think that what he said is stupid. If we all think that we need Ferrari and McLaren to win, why are the others here?"

nechajme teda kruzit po okruhoch F1 iba kimiho, fernanda a lewisa, lebo v sucasnosti iba oni splnaju tvoj standard!

no a k tomu vettelovi,, ten uz ma 10 VC davno za sebou. to, ze ma talent, a ze je nadpriemerny, to tu snad vedia vsetci, samozrejme okrem teba :wink: .
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

johny, ja si celkom jasne pamatam rubensa mavat rukou v okamihu, ked ho piquet praveze brzdil pri vyjazde zo zakruty, nelson mal omnoho pomalsi exit a to sa podla mna rubensovi nepacilo...piquet zacal kers pouzivat az o chvilu a to uz mal barichello svoje predstavenie dirigenta za sebou...piquet ho predsa nemohol pouzivat hned od zaciatku, lebo vieme na 100% ze ho pouzival na konci(koncom myslim okamih, kedy sa na ich suboj prestala rezia sustredit), pretoze ak by ho zacal pouzivat v case ked sa rubens rozculoval, urcite by tych 6,666 sekundy minul skor a pri konci suboja, ktory bol poskytnuty reziou by uz kers vyuzivat nemohol, co ale ocividne robil. Praveze podla mojej mienky mal v uvode suboja barik dost dobrych sanci na predbiehanie, bol na nelsonovi nalepeny aj po vyjazde z prvych par zakrut...

edit: chalani, da sa s vami bavit aj bez toho, aby ste si odpustili tie ustipacne poznamky? :)
krija, ja neviem, preco by mali kruzit iba tebou spominany jazdci, nikde som to nepovedal, ja som napisal, ze v mojich meritkach su nadpriemerny iny jazdci ako u teba(t.j. mam ine standardy) ale nepovedal som, ze by mali jazdit iba oni... mam inu mienku na buttona a hned si to majstrovsky prekrutis...
ad vettel, to ze ma za sebou viac ako 10 VC viem, aj ze vyhral 18 z 20 pretekov vo formula BMW, ale ja si ho sam zhodnotim po 10 VC v tejto sezone, ked jazdi na celkom schopnom aute, co sa minuly rok povedat nedalo si myslim...
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

Vettel, citas to? MUSIS ZABRAT KAMO!!! Inak nestupnes v jankyiovych ociach! Tak podme, tento rok s Red Bullom hop alebo trop ;)

sorry, ale ustipacnu poznamku som si nemohol odpustit :twisted:
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

ad jankyi tak preco si nepockas na tych 10 VC aj pri Buttonovi?Ten doteraz tiez nejazdil na celkom schopnych autach... Mas asi dvojaky meter, ked pri Vettelovi si chces pockat na 10VC a pri Buttonovi po 4VC tvrdis, ze nieje nic extra... a neviem ktorych jazdcov myslis, ked pises, ze vyhravaju jazdci, ktori nijako nevynikaju, ked zatial vyhral len Button a Vettel... sam si napisal, ze Button ma auto, s ktorym sa da vyhravat, pritom Hamilton je podla teba nadpriemer, ale on az doteraz nemal v F1 auto, s ktorym by sa vyhravat nedalo... to je ako keby si tvrdil, ze z dobrej pusky sa dokaze aj priemerny vojak trafit... auto same o sebe preteky nikdy nevyhrava, rovnako ani nadpriemerny jazdec sam o sebe bez dobreho tymu vyhrat nemoze...
Napísať odpoveď