pretaktovanie strucne

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
redrox
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

pretaktovanie strucne

Príspevok od používateľa redrox »

chystam sa taktovat Intel E5300 na doske ASUS P5Q PRO. cital som nejake navody na to ale mam z toho chaos takze by som to potreboval zostrucnit. Takze najprv by som mal podtaktovat RAM a potom uz mozem zacat s taktovanim CPU ??? nieco som zabudol ???
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

vsak ani nevieme aku mas RAM... a neviem kde si cital o podtaktovani RAM
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

cital si FAQ pretaktovanie?? ale mam taky citak ze nie
redrox
Light Expert
Light Expert

cital som FAQ, a niekde som cital ze treba podtaktovat RAM pretoze pri taktovani CPU sa zvysuje aj frekvencia na RAM slotoch takze sa ma najprv podtaktovat a ked je OC komplet tak zase vratit na povodny takt

btw RAMky mam 2x2 GB A-Data vistesta 800MHz
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

a to kde pise ze treba podtaktovat ram? ja ti dam lahky navod: fsb dvihny o 10 restarni pocitac a ked ti ide vsetko ok tak potom zdvihni zase o 10 a restartni ale davaj pozor na teplotu ked uz budes mat dobre nataktovane. alebo ked mas odomknuty nasobic tak zniz fsb a dvihni nasobic. ked uz sa nebude dat nataktovat ale teplota bude este dobra tak trosicku dvyhni voltage.
redrox
Light Expert
Light Expert

v tomto clanku: http://www.extrahardware.cz/pretaktovan ... y?page=0,3 je napisane ze prvykrat mozem zvysit kludne o 150MHz ale to nemyslia FSB ze ??? to akoze mam 2600 a potom zvysim o 150 cize bude 2750 tak nejak ??? inde my zase odporucili dvyhat FSB o 10mhz
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

podtaktovat ram nemusis :) a da sa to vypnut :) aby ti potom neblbli ine komponenty.
ale ako bolo pisane vyssie dvihaj FSB alebo ked mas odokmnuty nasobic tak dvihaj ten...ak uz budes s danou frekvenciou spokojny tak spusti ortosa aspon na 12h aby si zistil ci je CPU na tej frekv. stabilne ak ano tak to je potom fajn :) mas taktnuty procak
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

nie na kazdej doske sa to da vypnut...tiez som na svojom starom pc musel najprv podtaktovat ram a potom som taktoval CPU az kym ramky nemali svoju default frekvenciu...popripade trosku vyssiu
Napísať odpoveď