Správanie sa ministrov + politika na Slovensku

Diskusie na politické témy...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

no k tomu gavornikovi...

"Bisák a Gavorník čelia obžalobe, že v roku 1995 prijímali miliónové úplatky pri privatizácii štátnych podnikov.

Ide o privatizáciu podniku Elektrosystémy Bratislava, kde mali obaja obžalovaní dostať po dva milióny korún. Niekoľkomiliónový úplatok mali prijať aj v prípade privatizácie Slovenských magnezitových závodov Hačava.
(...)
Obžaloba stála na korunnom svedkovi Martinovi Suchárovi, ktorý bol obchodným spoločníkom Bisáka. Oboch pred súdom usvedčil z korupcie."

zdroj

samozrejme, ze oboch oslobodili, ved pocas dzurindovych 8 rokov vlady nedokazali nikomu z hola nic.

"Š. Gavorník má záujem doriešiť otázku privatizácie Nafty Gbely.

Gavorník vyjadril záujem vrátiť sa k definitívnemu doriešeniu podielu zamestnancov na privatizácii a.s. Nafta Gbely."

zdroj

"Vláda prijala dokument Zásady účasti pracujúcich na privatizácii podnikov, v ktorých pracujú. Spolu s novým zákonom mali umožniť zamestnancom, aby sa zúčastnili na privatizácii. Mohlo to mať dve formy. Prvou možnosťou bolo, že firmy vydajú zamestnanecké akcie, ktorých majiteľ má prednostné právo na dividendu. Druhou, že zamestnanci získajú najmenej 34 % akcií vo firme, ktorá nadobúda privatizovaný majetok.

Vo väčšine prípadov nikto zamestnancom nič nedal. V niektorých prípadoch väčšinoví vlastníci takzvanej zamestnaneckej akciovej spoločnosti, ktorými boli manažéri privatizovaného podniku, bez vedomia zamestnancov previedli akcie na inú firmu. Ináč povedané, po úspešnej privatizácii s nimi vybabrali.

(...)

Druhá obchodná (Poór) sídlila v ošarpanom rodinnom dome obrastenom burinou a predseda jej dozornej rady na otázky novinárov odpovedal: „Nie som kompetentný podávať informácie." Proti privatizácii vystúpil vtedajší minister hospodárstva Ján Ducký. Napadol to, že sa na nej nezúčastnili zamestnanci."

zdroj

takto sa gavornik (FNM) staral.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

samozrejme, ze oboch oslobodili, ved pocas dzurindovych 8 rokov vlady nedokazali nikomu z hola nic.
:smt044 akokeby fico poslal za svojej vsetkych do basy hahahahaha, akurat znovu kradnu meciar slota gaspar, a este sa k nim pridal aj fico.. a krajina opat nabera kurz dpc.. to si zasluzi potlesk,
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Obavam sa slay, ze po 8 rokoch Dzuri-Miklos ery uz nie je ani co kradnut. :smt104
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

kinjeril napísal:Obavam sa slay, ze po 8 rokoch Dzuri-Miklos ery uz nie je ani co kradnut. :smt104
Na Slovensku sa nekradne. Ked uz tak privatizuje. Ale suhlasim s tym ze uz tu nie je co "privatizovat".
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

a eurofondy co? to nas predsa uci slota teraz nie? ;-)
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

to nikomu nevadi, eurofondy su "cudzie" peniaze, zato sprivatizovane podniky boli podnikmi nas vsetkych.
to, ze niektore podniky sprivatizovali hnusne, zle, kapitalisticke zahranicne firmy je svinstvo. ak by to sprivatizoval nejaky tiezpodnikatel so skoncenou ucnovkou, ktory za sociku robil vekslaka by vsak bolo v pohode..
nie je co kradnut-peniaze za predrazene loga, za web stranky za 60000€ tam ide o cie peniaze?
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Uz je to tu pozrite toto
http://www.sme.sk/c/4832327/sns-sa-pota ... dinou.html

Konecne sa ludia pomstili narodnym zlodejom zo SNS a HZDS.
Pomaly kazdy tyzden vyplava na povrch vdaka opozicii a mediam zlodejstvo SNS a Fico musi vkuse odvolat niekoho za SNS.

Vidim to tak ,ze po buducich volbach bude SMER v koalicii zo SMK, KDH a SDKU.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

MakeFake napísal:Uz je to tu pozrite toto
http://www.sme.sk/c/4832327/sns-sa-pota ... dinou.html

Konecne sa ludia pomstili narodnym zlodejom zo SNS a HZDS.
Pomaly kazdy tyzden vyplava na povrch vdaka opozicii a mediam zlodejstvo SNS a Fico musi vkuse odvolat niekoho za SNS.
Prieskum zverejneny v ten isty den, na tom istom webe:
http://www.sme.sk/c/4833610/prieskum-me ... rsila.html
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Preco nekupovat zametace za polovicu?

Lebo by sa na tom nedalo tak pekne zarobit...
Armádne letiská zametajú špinu a sneh zariadením OL-4500 vyrobeným v Poľsku. Rozhodli sa na ne dokúpiť „prídavné zariadenia“ KM-T 1850.

KM-T 1850 vyrába na svete iba česká firma Agrometall. Ministerstvo obrany kúpilo osem zametačov za 102 385 eur. Za kus tak zaplatilo 12 798 eur.

Na nákup ministerstvo nevyhlásilo verejnú súťaž, ale oslovilo jedinú firmu, s ktorou sa dohodlo na cene.

Konateľ českého výrobcu Jaromír Donát povedal, že jedno zariadenie v konfigurácii, akú kúpilo ministerstvo, predávajú za cenníkových zhruba 5620 eur - teda za menej ako polovicu ceny, ktorú platil štát. Ak kupec odoberie niekoľko kusov, boli by navyše ochotní hovoriť o zľave.
do 3 minut alebo cakame na inspekciu? 8)

zdroj
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

beardie: este pridam dobry postreh z diskusie:
Pred volbami sa Fico stazoval, ze za Dzurindovej vlady su statne zakazky predrazene o 20-30%.
Bolo to preto, lebo pre neho je to malo, za Fica je to minimalne o 100%.
Toto je fakt strasny bordel, som zvedavy, co s tym budu robit, ale tipujem, ze asi nic.

//autoeditácia príspevku ( 11 May 2009, 10:02 )
Tomasito napísal:Prieskum zverejneny v ten isty den, na tom istom webe:
http://www.sme.sk/c/4833610/prieskum-me ... rsila.html
To je tym, ze prvy prieskum robila firma FOCUS, ktora ma 11 zamestnancov a ten druhy Median SK, ktora ma 600 anketarov. Z toho vyplyva, ze Median dokaze oslovit aspon 5000(kazdy anketar oslovi 9-10 ludi) ludi, zatial co FOCUS mozno 2000(to by kazdy zamestnanec musel kontaktovat 200 ludi...), cize radsej by som veril tomu druhemu prieskumu. (cisla neberte ako absolutne, ale uz len podla poctu zamestnancov to vychadza tak, ze FOCUS dokaze oslovit omnoho menej ludi)
Media by sa uz mohli poucit a preberat prieskumy nie podla ich senzacnych vysledkov ale podla vypovednej hodnoty.
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Trochu sa vratim k Chrbetovi...Vyssie bolo velmi spravne uvedene, ze v pripade povoleniek neslo o prostriedky zo statneho rozpoctu a ze v podstate ziadna krajina sa nehrnie do zverejnenia ceny, za ktoru predala svoje povolenky. Minimalne vsak snad kazda krajina aspon uvedie, komu vlastne tieto povolenky predala. Ak by u nas nekricali ti, co kricali, tak by sme sa snad ani nedozvedeli, ze povolenky sa predali nejakej pofidernej spolocnosti zalozenej evidentne len za ucelom obohatenia sa na tomto biznise.

Len moja poznamka, nereagujem na nikoho prispevok: Financie z eurofondov sa u nas mylne povazuju za nieco tak trochu mimo rozpocet SR. Vtip je v tom, ze ked ich ale stat a jeho exekutiva zle vyuzije (to este pouzivam velmi jemny vyraz), tak sa musia vratit a ak stat od predmetnej zmluvy neodstupi, musi platit "zo svojho". Ako v pripade monsieura Januseka.
U Chrbeta je to ine, ale predsa trochu podobne - sice sa nejednalo o "isty" prijem do rozpoctu vo vopred "istej" vyske, avsak zrejme sa napr. na min.financii pocitalo s aspon nejakou minimalnou cenou + SR lobovala spolu s inymi, aby dostala co najviac povoleniek na CO2. Iste to ale nebolo preto, aby si na nich niekto co najviac namazal kapsu ale skor preto, ze sa chcelo dostat do rozpoctu co najviac penazi ich predajom, kedze slovenske spolocnosti ich sotva vsetky vyuziju, o com sa predsa vseobecne vedelo.

K tym pravidlam verejneho obstaravania: moze existovat akokolvek "prisny" zakon, vzdy sa da vsetko osmejdit. To, ci sa ale bude smejdit zalezi ale len a len od ludi. U nas sa stalo smejdenie pocas minuleho rezimu obzivou a zivotnym stylom a kedze stareho psa novym moresom nenaucis, tak nam to zostalo az doteraz...

"Hmotna zodpovednost" ministrov sa mi nezda byt moc dobry napad. Jednak si nedokazem predstavit, ako by vlastne fungovala a jednak by sa stala prostriedkom politickeho boja. Problem, ktory by mala riesit uz riesi trestny zakon (rozne hospodarske trestne ciny), lenze dokazat niekomu trestny cin v tejto oblasti..ved to vidite.
Takze nam zostava len zodpovednost politicka a to je vrtkava devucha :lol: .
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

2 Gothar

"Agentúra FOCUS uskutočnila v dňoch 1.4. – 7.4. 2009 prieskum verejnej mienky. Výberovú vzorku tvorilo 1002 respondentov,..."

http://www.focus-research.sk/files/103_ ... il2009.pdf

"Vyplýva to z prieskumu, ktorý agentúra Median SK uskutočnila od 2. marca do 12. apríla na reprezentatívnej vzorke 1159 respondentov..."

jedna z tych dvoch firiem ma teda kua velky problem s produktivitou prace :D .
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

krija: aha ok, ja som pocital s tym, ze tam kazdy maka ako sa patri, no evidentne im tisicka ludi staci...tak to su potom obidva prieskumy na <>.
Dik za upresnenie.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Tu sú všetky osobnosti, ktoré si dnes dovolia poučovať samostatný slovenský národ o tom aký je hlúpy, pričom oni sa ako prví postavili proti jeho zrodu. Ešte že im za ich "vernosť" platíme a na ich priblblých vtipoch sa zabávame. Hurá! Takýto ľudia nemajú žiadne morálne právo poučovať a už vôbec nie tých proti ktorým sa postavili.

http://www.protiprudu.info/za_spolocny_stat.html
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Minule som videl prieskum kde sa okolo 60% ludi vyjadrilo, ze by zostali radsej v spolocnom state takze tak.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Prieskumy sa robia na vzorke asi 1000 ľudí- takže tak. Ja som v prieskumoch našiel, že priemerný plat na Slovensku je 17 000 dnes už možno aj viac. :lol:

Maďarské štatistiky boli napríklad robené takto.

Rok sčítania ----Obyvat. celkom----Maďari----Rumuni----Slováci-------iní
1840------------11 275---------------4 807------2 203------1 261------3 004
1870------------13 219---------------6 136------2 265------1 817------3 001
1900------------16 836---------------8 651------2 799------2 002------3 384
1910------------18 256---------------9 945------2 948------1 946------3 426

Táto štatistika je úsmevná, Slovákov dokonca v roku 1910 ubudlo zatiaľ čo maďarský prírastok za všetky roky je vyše 100 percent. Taký prírastok nemajú ani cigáni.
:lol:
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

kinjeril napísal:Obavam sa slay, ze po 8 rokoch Dzuri-Miklos ery uz nie je ani co kradnut. :smt104
si naivka, a ked uz ides kecat tak zarataj hlavne eru meciarizmu ak nechces vyzerat ako upny.. ehm.. nemozem sa vyjadrit lebo pan cenzura by mi zase vsetko pomazal
Key5ers0ze napísal:to nikomu nevadi, eurofondy su "cudzie" peniaze, zato sprivatizovane podniky boli podnikmi nas vsetkych.
to, ze niektore podniky sprivatizovali hnusne, zle, kapitalisticke zahranicne firmy je svinstvo. ak by to sprivatizoval nejaky tiezpodnikatel so skoncenou ucnovkou, ktory za sociku robil vekslaka by vsak bolo v pohode..
nie je co kradnut-peniaze za predrazene loga, za web stranky za 60000€ tam ide o cie peniaze?
:lol:tak toto je uz len riadna sprostost hraniciaca z dusevnou chorobou. Ake cudzie peniaze? Su to peniaze urcene na rozvoj Slovenska, su to peniaze nas vsetkych. Pozri sa na cerpanie eurofondov za Fica, je to neschopny srac. .. pche vraj cudzie peniaze, ty vole kamo ty si riadne *cenzura* .. Tak ako vsetci danovi poplatnici slovenska budu prisipievat do spolocneho kosa, tak maju moznost z neho teraz cerpat.. ale fico je obycajny babrak.

Tupy narod pozna len privatizaciu,.. a nad nou onanuje, ale ked prebiehaju skutocne sofitikovane kradeze a tunely statnych penazi tak nevidi nic :lol: , slota sa vozi na Mercedese Mclaren SLR, jednom z najdrahsich aut na svete vobec, ma lietadla, jachty a vilu pri mori.. Fico ma hodinky za neviem kolko, Meciar dodnes nepovedal odkial vykakal 40 mela na elektru.. .. ale ty nadavaj na dzurindu s miklosom, ti naozaj chodia vyzlateni.. fakt. :lol: niekedy je neuveritelne ako ovce dokazu posluchat vlka co ma nasebe ovci kozuch a hovori im aki su vlci zli, a kazdy den si hoduje potajomky na oveckach :P

len tak dalej :wink: drzim palce.. zlee kapitalisticke :lol:

//EDIT
--------------------------------------------------------------------------

ospravedlnujem sa Key5ers0ze ak to myslel ironicky..
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Fico by mal odvolať Štefanova, alebo odstúpiť s celou vládou
http://www.ondrias.sk/index.php/compone ... fanov.html
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Sice je este priskoro zacat ohovarat dalsi super projekt, ale neda mi to:

http://hnonline.sk/slovensko/c1-3705244 ... nisterstva

Vystavba "vladneho mestecka" je sanca na dvojity tunelik. Nielen, ze je tu moznost nabalit sa pri predaji starsej vladnej budovy, ale dokonca je mozne pri vystavbe tej novej zabezpecit za drobnu protisluzbu zivobitie spriaznenej firme...alebo rovno vlastnej :P

Pobavili ma reakcie politikov. Dalo by sa to rozdelit na 2 skupiny:
ti, co nemaju velku istotu, ze budu aj v buducej vlade - vlaznejsia reakcia
a ti, co maju sancu podrzat si korytko aj po nasledujucich volbach - ti boli uplne nadseni, skoro ziarili...

V CR prisli s este "lepsim" napadom - prestahovat vladne institucie z centra mesta na okraje. Jedno vladne mestecko u nich nebude asi preto, ze by hrozili hadky o rozdelenie "koristi". Takto to maju jasne - kto ma ministerstvo, zrealizuje si jeho stahovanie. U nas nam staci jeden velky projekt, kedze vsetko bude "prat" jedna strana, ostatne (ak vobec nejake budu v buducej vlade) mozu z toho dostat akurat tak omrvinky.

To som zvedavy, ako sa to bude vyvijat a aka tema sa z toho spravi, ked sa to zacne "varit"...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Radičová nebude kandidovať na post lídra SDKÚ

Dobra sprava pre Smer a SaS. Fico a Sulik mozu byt spokojni... :)
Napísať odpoveď