so zdrojom a bez zdroja
-
tomaxx_199
Medium Professional
so zdrojom a bez zdroja
co je lepsie kupit skrinku so zdrojom alebo skrinku bez zdroja a kupit zdroj?
-
tomaxx_199
Medium Professional
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
moze sposobit problemy, ak bude nekvalitny, co urcite bude ak bude k bedni..
problemy typu --> restartovanie PC (ak nebude stihat), vypinanie PC, dokonca odpalenie sameho seba alebo inych komponentov v PC popripade aj seba aj nieco ine a dalsie kombinacie..
nikto ta nenuti kupovat samostatne zdroj.. ale na co si potom zakladal tuto temu ?
problemy typu --> restartovanie PC (ak nebude stihat), vypinanie PC, dokonca odpalenie sameho seba alebo inych komponentov v PC popripade aj seba aj nieco ine a dalsie kombinacie..
nikto ta nenuti kupovat samostatne zdroj.. ale na co si potom zakladal tuto temu ?
dokonca??? však 350w je už dnes minimum čo musí PC ťahať (samozrejme namyslím zostavy typu Duron 1100mhz, 128mb ram) ale sám som mal bedňu so zdrojom a keď som na ten zdroj napojil zostavu s Athlonom 6000X2 tak mi to vyplo... A to bol "kvalitný" 350w bedňový zdroj. Jedniný "bedňový" zdroj s ktorým som bol spokojný mal značku Unipowertomaxx_199 napísal:adokonca niekedy davaju aj 350w skinkou
-
tomaxx_199
Medium Professional
Ja by som určite kupoval samostatne (aj som kupoval), zdroje ktoré sa predávajú v skrinkách sú väčšinou ozaj šity, ktoré aj keď sa neodpália tak môžu robiť somariny, majú nízku účinnosť, po čase ti v takom zdroji môže začať pískať trafko, a to je fakt dosť nepríjemná vec keď ti celý deň aj noc (nezáleží od toho či je komp zapnutý alebo vypnutý, dokonca keď je zdroj zaťažený tak trafko píska menej) píska v izbe zdroj niekde na 18kHz.
Kúpiť bedňu a zdroj minimálne z lacnej rady fortronu.
BTW: k tomu čo tu ktosi napísal: staré PC nemusí nutne žrať menej, stačí si porovnať moje dve zostavy, v jednej mám Athlon XP 1700+ a v druhej Athlon X2 3800+ EE, grafiky aj zvyšok žerie porovnateľne, čo myslíte, žerie EE dvojjadro so zapnutým C'n'Q viac ako starý athlon xp? A inak 350W potiahne každú dnešnú zostavu z triedy nižšieho mainstreamu.
Kúpiť bedňu a zdroj minimálne z lacnej rady fortronu.
BTW: k tomu čo tu ktosi napísal: staré PC nemusí nutne žrať menej, stačí si porovnať moje dve zostavy, v jednej mám Athlon XP 1700+ a v druhej Athlon X2 3800+ EE, grafiky aj zvyšok žerie porovnateľne, čo myslíte, žerie EE dvojjadro so zapnutým C'n'Q viac ako starý athlon xp? A inak 350W potiahne každú dnešnú zostavu z triedy nižšieho mainstreamu.
-
tomaxx_199
Medium Professional
Zdroj ti potiahne toľko čo vyžadujú komponenty. A môj 400W Fortron je celkom šetrný.tomaxx_199 napísal:a to 400w zdroj ozaj zere 400w ci aj menej? su tote zdroje aj setrne?
400W zdroj moze kludne zrat aj 50W-ako sa spominalo vyssie,zalezi na spotrebe komponentov...tomaxx_199 napísal:a to 400w zdroj ozaj zere 400w ci aj menej? su tote zdroje aj setrne?
Jj-obe pojdu...Otazka je ako dlho a aky vplyv maju na stabilitu PC...tomaxx 199 napísal:aha takze lepsie je mat kvalitny ale mozno pojde ak nekvalitny jednoducho obe pojdu
Ak si kupis lacny zdroj,tak neusetris.Lacne suciastky,ktore sa pouzivaju na vyrobu su naozaj nekvalitne.To moze mat za nasledok zavadu samotneho zdroja-v tom lepsom pripade...V tom horsom sa pri zavade zdroja moze stat,ze zdroj odpecie nejaky dalsi komponent-o co pri tychto zdrojoch vobec nie je nudza...
-
tomaxx_199
Medium Professional
Ak máš komponenty, ktoré zožerú dokopy povedzme 300W, tak aj keď dáš 1000W zdroj, spotreba bude stále len 300W + nejaká strata..
A práve tá strata je zvyčajne menšia, čím kvalitnejší zdroj je. Čiže pri tej istej zostave s kvalitným zdrojom môžeš mať spotrebu 300W, s nekvalitným zdrojom spotreba môže byť aj 350W.
Efektívnosť jednotlivých zdrojov môžeš kuknúť tu:
http://www.80plus.org/manu/psu/psu_join.aspx
(Fortron = FSP Technology)
A práve tá strata je zvyčajne menšia, čím kvalitnejší zdroj je. Čiže pri tej istej zostave s kvalitným zdrojom môžeš mať spotrebu 300W, s nekvalitným zdrojom spotreba môže byť aj 350W.
Efektívnosť jednotlivých zdrojov môžeš kuknúť tu:
http://www.80plus.org/manu/psu/psu_join.aspx
(Fortron = FSP Technology)
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
TomKocur ... hej hej ale pokial zobere zdroj s 80+% Ucinnostou tak pri spotrebe moze mat tak 75-80%
Co je v realnych cislach tak 70-87,5W navyse ... Cize maximalne 437,5W
Ked si kupi zdroj Deer, Premier, Colosit atd... Tak tam sa ucinnost bije na urovni 50-70% cize by si si pekne priplatil za Elektrinu.
Co je v realnych cislach tak 70-87,5W navyse ... Cize maximalne 437,5W
Ked si kupi zdroj Deer, Premier, Colosit atd... Tak tam sa ucinnost bije na urovni 50-70% cize by si si pekne priplatil za Elektrinu.
-
tomaxx_199
Medium Professional