Reklamácia
Reklamácia
Dal som reklamovať disk ktory mam zakupeny asi rok s tym ze mi prestal fungovat a 250 gb udajov nebolo mzne nijak z neho vytiahnut bol som pri nom asi tri krat ze ci uz je hotovy a stale nebol zajtra idem zase k nemu s tym ze uz je tam mesiac aj tyzden na co si mozem narokovat a akym sposobom ak stale este tam nebude lebo pokial viem tak reklamacna doba je 30 dni len neviem ako sa postupuje potom dalej dakujem za radu..
//GothaR: skus pouzivat interpunkciu, toto som musel 5x precitat, aby som ako tak pochopil, co chces.
//GothaR: skus pouzivat interpunkciu, toto som musel 5x precitat, aby som ako tak pochopil, co chces.
Mal som problem tiez s HDD, ktory bol vymeneny okamzite za novy, ale riesil som reklamaciu jedneho LCD kde mi pri odovzdavani monitora do obchodu dali aj papier o tom do akeho servisu ho posielaju, tak ked som volal do obchodu asi po 30 tyzdnoch aby som sa informoval stale sa vyhovarali ze meska kurier ze mali inventuru a podobne, zavolal som priamo do servisu do BA a tam mi povedali ze o tom LCD nevedia nic a nakoniec som zisitl ze nejaky ten teepek z reklamacneho poslal ten monitor do zleho servisu kde ho este aj zapotrosili a tym padom sa to celkovo predlzilo...okamzite sme ziadali iny monitor alebo vratenie penazi a po rozhovore s majitelom predajne sme obdrzali novy 24" Samsung, namiesto nejakeho 19" ViewSonic s tym ze ked pride monitor z reklamacie privezu ho priamo kamosovi domov a z ruky do ruky to vymenia, co sa nakoniec aj stalo. 
Takze poporiadku. Ak davam nieco reklamovat, dostanem potvrdenie (protokol) o odovzdani tovaru na reklamaciu, na ktorom je datum, kedy bol tovar odovzdany (pripadne aj datum, dokedy najneskor bude reklamacia vybavena). Ci uz je ten protokol od predajne, autorizovaneho servisu - dolezity je datum, podpis, popis vady a podobne...
Pokial presiel mesiac a tovar nie je opraveny/vymeneny/refundovana ciastka, moze byt kazdemu cloveku absolutne jedno, ci to predajca poslal skoro alebo neskoro do servisu, ci kurier meskal, ci mali inventuru... Ak som nieco reklamoval na predajni (servise) a najneskor o mesiac to nemam na predajni (servise), vyuzijem pravo a ziadam o vratenie penazi / vymena za adekvatny tovar.
Ako bolo napisane, kedze ten HDD kupoval niekedy pred rokom - tu by som urcite ziadal vratenie penazi (nakolko ceny HDD poklesli a dnes si za to kupis urcite nieco vacsie).
Taktiez pozor pri vrateni penazi, niektori predajcovia maju dobre tahy a vyhlasia, ze vratia iba aktualnu cennikovu cenu tovaru a podobne, co je totalna blbost - vratenie plnej sumy ktora je na pokladnicnom bloku/fakture zo dna kupy tovaru (bez ohladu na to ci by to dnes stalo len polovicu...).
Co sa tyka adekvatneho tovaru - pokial predavajuci tvrdi, ze nejaky tovar je adekvatny, ale kupujucemu sa nepaci uz len napr. kvoli dizajnu ci nejakej funkcii, ma pravo odmietnut.
Samozrejme kedze uplynulo 30 dni, pravo vyberu mas ty a tak by som si pozadoval peniaze (hoci by uz aj dnes bol disk "hotovy" alebo by ti nukali novy)
Cize ak si to zhrnieme:
Reklamacia --> do 30 dni je v prave predajca (opravu, vymenu za rovnaky kus pripadne vratenie penazi musi kupujuci akceptovat, vymena za "adekvatny" kus po dohovore s predajcom...)
Reklamacia --> po 30. dni je v prave kupujuci a akekolvek dodatocne riesenie reklamacie moze odmietnut a trvat na vrateni penazi, vymene za novy kus atd atd (bez ohladu na vyhovorky predajcu o tom, preco reklamacia meskala....)
Snad postacujuca odpoved...
Pokial presiel mesiac a tovar nie je opraveny/vymeneny/refundovana ciastka, moze byt kazdemu cloveku absolutne jedno, ci to predajca poslal skoro alebo neskoro do servisu, ci kurier meskal, ci mali inventuru... Ak som nieco reklamoval na predajni (servise) a najneskor o mesiac to nemam na predajni (servise), vyuzijem pravo a ziadam o vratenie penazi / vymena za adekvatny tovar.
Ako bolo napisane, kedze ten HDD kupoval niekedy pred rokom - tu by som urcite ziadal vratenie penazi (nakolko ceny HDD poklesli a dnes si za to kupis urcite nieco vacsie).
Taktiez pozor pri vrateni penazi, niektori predajcovia maju dobre tahy a vyhlasia, ze vratia iba aktualnu cennikovu cenu tovaru a podobne, co je totalna blbost - vratenie plnej sumy ktora je na pokladnicnom bloku/fakture zo dna kupy tovaru (bez ohladu na to ci by to dnes stalo len polovicu...).
Co sa tyka adekvatneho tovaru - pokial predavajuci tvrdi, ze nejaky tovar je adekvatny, ale kupujucemu sa nepaci uz len napr. kvoli dizajnu ci nejakej funkcii, ma pravo odmietnut.
Samozrejme kedze uplynulo 30 dni, pravo vyberu mas ty a tak by som si pozadoval peniaze (hoci by uz aj dnes bol disk "hotovy" alebo by ti nukali novy)
Cize ak si to zhrnieme:
Reklamacia --> do 30 dni je v prave predajca (opravu, vymenu za rovnaky kus pripadne vratenie penazi musi kupujuci akceptovat, vymena za "adekvatny" kus po dohovore s predajcom...)
Reklamacia --> po 30. dni je v prave kupujuci a akekolvek dodatocne riesenie reklamacie moze odmietnut a trvat na vrateni penazi, vymene za novy kus atd atd (bez ohladu na vyhovorky predajcu o tom, preco reklamacia meskala....)
Snad postacujuca odpoved...
STomko, pekny vyklad, len este uvediem, ked by dotycny cital nahodou obciansky zakonnik
vratenie penazi = odstupenie od zmluvy medzi kupujucim a predavajucim
treba si este uvedomit jedno, darmo budem pytat vymenu kus za kus ked uz dany tovar predajca nezozenie nikde skladom ... tam zostava jedine vratenie penazi, alebo vymena za novy kus s adekvatnymi alebo vyssimi parametrami (je to len vec dohody medzi oboma stranami)
+ este dve veci na ktore si treba dat pozor:
1- doba kedy si odovzdal tovar na reklamaciu sa do zarucnej doby nepocita
2- pri vymene za novy kus, alebo iny novy kus, plynie nova zarucna doba (2 a viac rokov - podla toho ako uvadza predajca)
vratenie penazi = odstupenie od zmluvy medzi kupujucim a predavajucim
treba si este uvedomit jedno, darmo budem pytat vymenu kus za kus ked uz dany tovar predajca nezozenie nikde skladom ... tam zostava jedine vratenie penazi, alebo vymena za novy kus s adekvatnymi alebo vyssimi parametrami (je to len vec dohody medzi oboma stranami)
+ este dve veci na ktore si treba dat pozor:
1- doba kedy si odovzdal tovar na reklamaciu sa do zarucnej doby nepocita
2- pri vymene za novy kus, alebo iny novy kus, plynie nova zarucna doba (2 a viac rokov - podla toho ako uvadza predajca)
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Reklamácia
Čafte. Čo sa má robiť, keď po 30 dňoch od reklamácie nedostal zákazník žiadnu správu o reklamácii? Aké je v tomto prípade právo spotrebiteľa?
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
Neviem, ci k tomu pisat viac... Proste mate lajstro, na ktorom mate datum prijatia reklamacie. V kalendari si odpocitate 30 dni a ked sa vam dovtedy nik neozve, rovno idete do obchodu, alebo aspon napisete mail, s otazkou, kde je tovar. Ak tovar nie je, tak uplne pokojne mozte hned zaziadat o vratenie penazi. Ak sa dalej vyhovara, vytiahnete si z vrecka papier s cislom na Inspekciu, ktore najdete tu:STomko napísal:Takze poporiadku...
http://www.soi.sk/sk/Kontakt.soi
Zavolate, vysvetlite, ze sa vam nik neozval, alebo ze ste poslali aj mail a nebola odpoved, alebo ze sa vyhovaraju a oni vam s tym uz pomozu
-
tacosi
Moderátor
Mam taketo skusenosti,,,Pokazil sa mi fotak Olympus 7.1Mpx,,ostaval mi uz len 1 tyzden do skoncenia zaruky.Odniesol som ho,,a od odovzdania fotaku na predajni uplynulo presne 30 dni... O 8mej vecer mi prisla sms o vybaveni zaruky.Fotak som kupil kedysi za 11 990skk,,a teraz uz samozrejme nieje v predaji,,,
takze mal som narok na vyber akehokolvek tovaru do 11 990skk,
vybral som si zasa Olympus 8,5Mpx,,,2GB XD kartu,,,4GB USB kluc,,,fen pre zenu,a nejake DVDcka...
K veci,,ked sa predajca nezve po uplynuti 30 dnovej lehoty,,mate plne pravo na vratenie sumy,ktoru ste zaplatili za tovar,,,pripadne vymenu tovaru za zhodny vyrobok,pokial ho este dotycny predajca ponuka.
takze mal som narok na vyber akehokolvek tovaru do 11 990skk,
vybral som si zasa Olympus 8,5Mpx,,,2GB XD kartu,,,4GB USB kluc,,,fen pre zenu,a nejake DVDcka...
K veci,,ked sa predajca nezve po uplynuti 30 dnovej lehoty,,mate plne pravo na vratenie sumy,ktoru ste zaplatili za tovar,,,pripadne vymenu tovaru za zhodny vyrobok,pokial ho este dotycny predajca ponuka.
Re: Reklamácia
tovar nefungoval hned po rozbaleni
mam pravo na vratenie penazi, ked som ho do predajne odniesol do 7ich pracovnich dni ?
mam pravo na vratenie penazi, ked som ho do predajne odniesol do 7ich pracovnich dni ?
-
Grim
Darca
Re: Reklamácia
...nie...máš právo na reklamačné konanie...