Externý HDD
Externý HDD
nedávno som si kúpil externý harddisk IOMEGA MiniMax. vedel by mi niekto poradiť, že ako to mám presne nainštalovať do počítača? návod je po anglicky, a v systémových nástrojoch, konkrétne v správcovi počítača, ten disk nikde nemôžem nájsť. je kompletne pripojený k počítaču, a potrebujem ho naformátovať, len neviem ako
-
drewodrewo
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
no nech nezakladám new temu.
jedná sa o externý hdd "freecom classic sl 250GB" po spustení hhd vo vnútri iba cvaká v pravidelných intervaloch CCA 0,5sekundy. je v ňom použitý hdd samsung SP2514N 250GB/7200rpm/8M/PATA.
myslím že tu je hdd v .....
toho hdd mi nie je lúto (samsung)
ale mám tam niake dáta
diki za pomoc.
jedná sa o externý hdd "freecom classic sl 250GB" po spustení hhd vo vnútri iba cvaká v pravidelných intervaloch CCA 0,5sekundy. je v ňom použitý hdd samsung SP2514N 250GB/7200rpm/8M/PATA.
myslím že tu je hdd v .....
ale mám tam niake dáta
-
drewodrewo
Medium Star
-
drewodrewo
Medium Star
priateľu,ak by to boly dáta na ktoré viem zabudnúť,ver mi už mám dávno new externý disk a neriešim to tu.nie som spammer.picuge napísal:No mne robil externy disk to iste, aj ked to bolo asi tym, ze sa trochu obil pri prenose...a bohuzial sa mi z neho uzn ic vytiahnut nepodarilo..ako ak su tomoc dolezite data, tak myslim ,ze z platni sa daco vytiahnut da, ale asi jejednoduchsia moznost na tie data zabudnut
a to že si ho ty obyl pri prenose
No ja som tam mal 700 GB dat, ale tak z vacsej casti filmy, takze zase az takstrasne ma to netrapilo ;)A on sa obil, lebo bol v jednej tazke z druhym diskom a akosi sa neratalo stym ,zesofer bude taky aky bol
(takze som bol v podstate esterad, ze to prezil ten druhy disk
)
A ak su to fakt tak dolezite data, tak skus pozriet nieco ako: http://www.obnova-dat.sk
A ak su to fakt tak dolezite data, tak skus pozriet nieco ako: http://www.obnova-dat.sk
Ahojte potreboval by som poradiť nejaký externý HDD,
Keďže budu na ňom véééľmi drahé data tak potrebujem fakt kvalitu, niečo čo sa nep***be ani ked to drbne na beton, a čo by vedelo šifrovať data, pripadne dať to na heslo. Stači uplne 50-100 GB ale nech je to z kvalitneho, odolneho materialu, na cene nezaleží
Keďže budu na ňom véééľmi drahé data tak potrebujem fakt kvalitu, niečo čo sa nep***be ani ked to drbne na beton, a čo by vedelo šifrovať data, pripadne dať to na heslo. Stači uplne 50-100 GB ale nech je to z kvalitneho, odolneho materialu, na cene nezaleží
-
drewodrewo
Medium Star
-
asterix3691
Medium Star
Ach jaj chlapci chlapci hned na reklamaciu zeby ta tam vysmiali
. Troska rozumu pekne po kuskoch . Nech sa maci .
Click na tento pocitac pravim tlacidlom , vyber spravovat , tam si daj sprava diskou . Tu mas screen . Je tam disk 0 - 149 GB a disk 1 to je moj externy HDD - 465 GB. Takze keby som ja klikol na ten externy pravim a dal odstranit oddil tak to je v tom uz ho PC neukaze ked ho odpojis zapojis tak ti ho nezobrazi ako keby tam nic nebolo . Ale pozor . Ten HDD tam je takze opet musis otvorit sprava diskou a kliknut na to miesto disk 1 a pridelit mu oddiel . To je tvoj pripad otvor si spravu disko¨v a pripoj tomu disku oddiel a bude vsetko slapat tak ako ma !!! aspon by malo .
Click na tento pocitac pravim tlacidlom , vyber spravovat , tam si daj sprava diskou . Tu mas screen . Je tam disk 0 - 149 GB a disk 1 to je moj externy HDD - 465 GB. Takze keby som ja klikol na ten externy pravim a dal odstranit oddil tak to je v tom uz ho PC neukaze ked ho odpojis zapojis tak ti ho nezobrazi ako keby tam nic nebolo . Ale pozor . Ten HDD tam je takze opet musis otvorit sprava diskou a kliknut na to miesto disk 1 a pridelit mu oddiel . To je tvoj pripad otvor si spravu disko¨v a pripoj tomu disku oddiel a bude vsetko slapat tak ako ma !!! aspon by malo .
Medium Star
Napis do prikazoveho riadku - chkdsk skontroluje ti to !fox111fox napísal:Tak som urobil co si napisal. A teraz ma do toho disku nechce pustit. Iba ak ho sformatujem. Dufam ze nepridem o svoje udaje inak ta...
mám tiež problém s externym hardiskom
Mám zapnutý notebook, zapnem hardisk, pripojim ho k notebooku cez eSata a samovoľne mi reštartuje systém. Neviete kde je problém??
Disk mám z bazáru a ext. box je čisto nový. Vírusy asi nie mám tam len zalohované filmy a hry. PC je zapnutý(za behu), zapnem externý hdd, pripojim k PC, reštartne mi vistu, nabehne modrá obrazovka s textom potom čierna, potvrdím režim normal a naskočí vista.picuge napísal:Pouzival si ten disk uz predtym? nemas tam nejake virusy? ..Vyhodilo BSOD alebo iba restartovalo? Pripajal si za behu PC alebo ked bol vypnuty? Co za system? Skus podrobnejsie popisat ;)
Podla toho ,ze tam uz mas zazalohovane filmy, tipujem, ze ti na tej viste uz siel...takze medzitym ako ti tam siel si instaloval nejake updaty, ovladace, alebo nejaka ina zmena systemu?(Na par forach som cital ,ze boli niektore updaty, ktore akosi robili bordel s eSatou) Skus odfotit tu modru obrazovku, alebo aspon odpisat to cislo chyby co ti na nej vyhodi