niee.Ak mas iba jeden disk nerozdeleny,tak ho formatnes pri instalacii.A nan nainstalujem widle.Ak mas disk rozdeleny na dve casti,tak tu cast kde instalujes windows sofrmatujes,a nainstalujes win, a tu cast kde mas multimedia,nemusis formatovat pri instalacii ale das cmd, format D: (ak ho mas oznaceny pismenkom D )junior3 napísal:No ja som to chcel tak, že dám príkazový riadok, dám c:\format c: , počkám nech sa všetko zformátuje t.j. vymaže a až potom nainštalovať windows... Tak ako teraz???
preinstalovanie windows
-
junior3
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ano, ja mam disk rozdeleny na 2 casti, C a D. Na disku C mam nainstalovany windows a D skoro nepouzivam. Takze pri instalacii windowsu sa ten disk C sformatuje automaticky, alebo sa ma na to spyta ci ho chcem sformatovat? No a ake formatovanie si to este vravel? Preto, lebo ja chcem aby sa vsetko, ale vsetko odtial zmazalo... A disk D mi treba formatovat?Sajmon napísal:niee.Ak mas iba jeden disk nerozdeleny,tak ho formatnes pri instalacii.A nan nainstalujem widle.Ak mas disk rozdeleny na dve casti,tak tu cast kde instalujes windows sofrmatujes,a nainstalujes win, a tu cast kde mas multimedia,nemusis formatovat pri instalacii ale das cmd, format D: (ak ho mas oznaceny pismenkom D )
-
audiotrack
VIP
nemôžeš z príkazového riadka formátovať systémovi disk lebo ti vyhodí chybu že disk sa nedá zformátovať pretože sa používa. To musíš cez CD winu.junior3 napísal:No ja som to chcel tak, že dám príkazový riadok, dám c:\format c: , počkám nech sa všetko zformátuje t.j. vymaže a až potom nainštalovať windows... Tak ako teraz???
spýta sa ťa či ho chceš zformátovať, ak ho nezformátuješ tak sa iba preinštaluje systém. A k tomu formátovaniu: daj normal (lebo je možnosť ešte quick ale normal je kvalitnejšie) a potom vyber NTFS (máš na výber ešte FAT32, ak chceš pohľadaj aké sú tam rozdiely a výhody. Už to tu bolo, ale ak máš xp tak jednoznačne NTFS). Déčko si nemusí formátovať ak nechceš, ak chceš tak ho zformátuj. Je to na tebejunior3 napísal:Ano, ja mam disk rozdeleny na 2 casti, C a D. Na disku C mam nainstalovany windows a D skoro nepouzivam. Takze pri instalacii windowsu sa ten disk C sformatuje automaticky, alebo sa ma na to spyta ci ho chcem sformatovat? No a ake formatovanie si to este vravel? Preto, lebo ja chcem aby sa vsetko, ale vsetko odtial zmazalo... A disk D mi treba formatovat?
-
junior3
Star
Paráda, teraz som konečne všetko porozumel a môžem začať!audiotrack napísal:spýta sa ťa či ho chceš zformátovať, ak ho nezformátuješ tak sa iba preinštaluje systém. A k tomu formátovaniu: daj normal (lebo je možnosť ešte quick ale normal je kvalitnejšie) a potom vyber NTFS (máš na výber ešte FAT32, ak chceš pohľadaj aké sú tam rozdiely a výhody. Už to tu bolo, ale ak máš xp tak jednoznačne NTFS). Déčko si nemusí formátovať ak nechceš, ak chceš tak ho zformátuj. Je to na tebe
-
audiotrack
VIP
po instalacii odporucam urobit zalohu cez acronis, a mozete si preinstalovat windows kedykolvek za paru minut
Kód: Vybrať všetko
http://www.blog4all.ic.cz/?p=8-
NiTr3oX
Light Expert
Chod do BIOS (DEL). Das Advanced settings. First Boot a zmenis to na CD-ROM. Das ulozit zmeny (tusim F10) a potom vlozis CD do cd romky a restartnes komp. Nacita ti instalaciu win. Bude sa ta to pytat ci chces sformatovat. Das ze hej, ak nebude formatovat, tak sa ta spyta ci chces odstranit particiu C alebo ako to mas rozdelene. Das odstranit C: Potom das vytvorit particiu a potom ti zrestartne komp a bude normalna instalacia uz.
ked budes mat problem, chod do dos-u, -fdiskNiTr3oX napísal:Chod do BIOS (DEL). Das Advanced settings. First Boot a zmenis to na CD-ROM. Das ulozit zmeny (tusim F10) a potom vlozis CD do cd romky a restartnes komp. Nacita ti instalaciu win. Bude sa ta to pytat ci chces sformatovat. Das ze hej, ak nebude formatovat, tak sa ta spyta ci chces odstranit particiu C alebo ako to mas rozdelene. Das odstranit C: Potom das vytvorit particiu a potom ti zrestartne komp a bude normalna instalacia uz.
-
hojko
Site Admin
Cez Tento pocitac systemovy disk nenaformatujes, jedine z ineho systemu alebo z boot cd. Takze first device si nastav na CD-Rom, second device na HDD0 (alebo len HDD, pripadne oznazenie disku tam bude) a tretie mozes kudne vypnut. Potom daj bootovacie instalacne CD/DVD do mechaniky, po restartne ho zacne nacitavat a kliknutim na klavesnicu pustis instalaciu. Pocas instalacie Windowsu budes mat volbu vybrat kam sa ma system instalovat, takze mozes dat disk C, naformatujes ho a nainstalujes. Tym padom ti ostane cely disk cisty a nasledne sa na ten disk nainstalujes system. Po skonceni instalacie prehod tie bootovacie zariadenia, ako prve daj disk, ako druhe daj CD-Rom a tretie mozes nechat vypnute, pripadne daj other...
No tak teraz zabijem asi ja, ale potrebujem preinstalovat windows vista premium a neviem , po resete PC stlacim DEL a nahodi sa mi okno kde mam 3 moznosti
vybrat ten windows vita
potom dake kontroli windowsu a escape
neviem ako sa dostanem do biosu a dam bootovat to dvd
Na normalnom PC mam XP cko, ale na notebooku mam tuto vista premium a dost ma sere
, vsetko mi blokuje , neviem v tom robit, takze asi po necelom mesiaci ju chcem preinstalovat, lebo mi zacali blbnut programi, niektore vista blokla , nejdu spravne.... a pritom som nic nemenil.... nejde mi natom dobre ani icq ani qip
.. v icq nevidim co mi pisu a ani co ja pisem a qipko mi zapina samo od seba...
vybrat ten windows vita
potom dake kontroli windowsu a escape
neviem ako sa dostanem do biosu a dam bootovat to dvd
Na normalnom PC mam XP cko, ale na notebooku mam tuto vista premium a dost ma sere
Chcem preinstalovat windows vista home premium a po restarte sa mi nahodi instalacia a hned ma zaskocila 1 otazka
.Neviete mi poradit aky je v tom rozdiel?
mam 3 moznosti...
Recovery windows only first partition
Recovery windows entire HD
recovery windows entire HD with 2 partition
dakujem... mam 2 disky C a D a na Ccku mam windows
mam 3 moznosti...
Recovery windows only first partition
Recovery windows entire HD
recovery windows entire HD with 2 partition
dakujem... mam 2 disky C a D a na Ccku mam windows
-
peto074125
Light Expert
preinstalovanie win
Ja mam podobný problem s preinštalovanim windowsu(na notebook). Chcem namiesto visty winXp, ale moj notebook(hp pavilion dv5 1210)nema v biose nastavenie sata native mode(nic ohladom hdd, len poradie bootovania)
. V biose je polozka factory OS -Vista(ale len ako info). skusal som aj default factory seting ale nepomohlo ...proste pri instalacii mi vypisuje chybu(vraj je to sata ovladacmy)ale ani import ovladacov cez nlite mi nepomohol..NEVIEM PRECO.. CO DALEJ?? NA FORACH MI NIKTO NEVEDEL PORADIT..