No, tak poďme na to.

Poviem svoj názor priamo na začiatok a jasne, ja by som volil medzi tými dvoma notebookmi HP, obetoval by som vyšší grafický výkon, ktorí ponúkajú Asus (ten je ale je taký veľký) a MSI (tu by to už bolo viac cítiť), za lepšie spracovanie a chladenie ktorú má každý z tých HP.
Ale vezmime to objektívne. Pokiaľ by ten notebook ležal len doma na stole, tak by sa tým zmazala nevýhoda mäkších plastov u Asusu a MSI. Pokiaľ by si šiel čisto po grafike, aby si sa zahral čo najlepšie, tak tú má, ako som spomenul, najvýkonnejšiu MSI. Ale na druhej strane tento vybratý notebook ponúka starší typ procesora Dual Core, pričom by som radšej zvolil novší a lepší Core 2 Duo, ktorým disponujú ostatné tri tebou vybraté notebooky. Možnou výhodou (nie pre všetkých) je aj plnohodnotná klávesnica, ktorá už nie na seba taká natlačená ako u 15,4" modeloch tejto značky, takže už sa na nej dá aj celkom komfortne písať. Má asi najbohatšie vybavenie, čo sa týka portov - nechýba HDMI, eSATA, zaujímavosťou môže byť aj integrovaná 8.1 zvuková karta. na druhej strane sú tie mäkké plasty a veľmi ošemetné a otázne chladenie.
Druhým najvýkonnejším, po grafickej stránke, je daný Asus. Už má aj novší Core 2 Duo, no oproti MSI je o troška horšie vybavený portami, eSATA, ani numerický blok, čo je ale na druhej strane asi výhoda, aspoň sa na tom bude dať komfortne písať (proste pri 15,4" notebookoch je na to málo miesta). Naproti MSI má ale preinštalový Windows, takže odpadávajú rôzne pofidérne aktivácie Windowsu stiahnutého z nete. Síce, ak tam chceš dať napríklad Linux, tak ti to môže byť ukradnuté. Otázkou je opäť kvalita prevedenia, chladenie (či by ti nevadilo, ventilátor u Asusu sa zapína hneď pri štarte a v podstate beží neustále len mení otáčky), či je lepšie, alebo horšie ako u MSI, je ťažko povedať. Môžeš mať kus, ktorému sa nič nestane povedzme 2 roky, ale môžeš dostať aj kus, ktorého plast ti bude praskať pod rukami. Ok, to samozrejme, preháňam, ale prinajmenšom je to otázne (predchádzajúca rada F3 s tým mala pekné problémy).
Oboje tieto notebooky, Asus a MSI, patria jednoznačne do multimediálnej rady. Zatiaľ čo oba HP, to už je niečo na pol ceste medzi multimediálnou radou a business radou. Z každého vezme dačo. K multimediálnej rade ich ťahá lesklý displej a nie tak úplne pevné telo (hlavne stále plasty). No na druhej strane, svojou pevnosťou strčia zmieňované dva modely Asus a MSI do vrecka. Sú v podstate rovnako výkonné, procesor aj pamäť je u nich rýchlejšia ako pri Asuse a MSI, ale tá grafika, to je skutočne skôr taký low-end, no staršie a menej náročné hry si na tom zahráš v pohode. ProBook má plnohodnotnú (čo som prekvapený, ale podľa reakcií je skutočne pohodlná a elegantná) klávesnicu, lepšie vybavenie portami (digitálny výstup), nainštalovanú Vistu. Naproti tomu 6730s má lepšie spracovanie (najlepšie šasi z vybratých) a najtichšie chladenie. Nemá digitálny výstup (ani dokovací konektor - ten nemá žiadny, takže nemôžeš z neho dostať digitál ani cez dokovaciu stanicu). Osobne by som dal teda asi prednosť jednému z nich. Osobne skôr 6730s, pretože je dlhšie na trhu (ProBook je v podstate novinka a teoreticky sa môže objaviť nejaká skrytá závada, po, povedzme, pol ročnou používaní; ale to je len čiste teoreticky). Nech mi niečo vydrží a nepopraská hneď o dva mesiace. To sú ale moje priority, tvoje môžu byť iné. Samozrejme, že pokaziť sa môže všetko, čiže nemôžem ti zaručiť, že toto sa nerozpadne, tuto neodíde harddisk, to sa nedá. Len, že z hľadiska spracovania je tu nižšia pravdepodobnosť.

Tak, hádam som aj niečo užitočné napísal a nejako ti to pomôže.