Využijem 4GB Ram ?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Využijem 4GB Ram ?

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

Nevedel som ako nazvat temu .. chcel by som si zlepsit NB .. je to asus x51r .. original bolo 512 MB RAM , 80 gb disk .. uz tam je 2GB ram a 250gb disk .. procesor je Intel CeleronM 1,6 .. co je podla mna brutalne slabe .. tak sa chcem spytat ci by nejako pomohlo keby si dam az 4 gb ram .. nakolko je tam taky na ho*no procesor .. a menit procesor nie je najlepsie riesenie ( je to dost nakladne :D ) .. co by ste teda radili vy ?
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

No ide o sposob tvojej prace. Ak tam mas Celeron, tak mas asi aj 32 bitovy operacny system, ze? V tom pripade vyuzijes iba 3 GB RAM. Dalsia vec je ta, ze ak zvyknes mat spustenych vela programov, tak ti ta RAM navyse pracu urychli (prepinanie medzi nimi), ale stale ti to bude dost brzdit procesor. Ak tam mas XP, tak si uz s 2GB mozes dovolit vypnut swap, co pracu zrychli aj ked bude existovat nejake riziko, ze ti to spadne, ked nejaky program zahlti pamat :) Ja som tak fungoval dost dlho a nestalo sa mi to.
No aby smo to zhrnul, pri tom procesore podla mna stacia uz 2 GB RAM, pretoze pri spustani programov ta nebude brzdit nacitavanie z disku, ale procesor.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

nechcem zakladat novu temu ale kolko by som zan tak mohol dostat ? keby som to riesil kupou ineho NB ?

//1234. prispevok
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Aj podľa mňa 2GB stačia, ak chceš silou mocou 4GB, tak zvyšné 2GB môžeš použiť na ramdisk.. dostaneš neuveriteľne rýchly 2GB disk, ktorý môžeš používať na dočasné súbory. Jedinou nevýhodou je, že po vypnutí kompu sa Ti celý obsah disku vymaže (dáta sú viazané na prísun prúdu do ramky)..
Napísať odpoveď